To co pisu ja nastane tim, ze aktualizace nepujde provest, protoze to bude blokovano primo ze strany Microsoftu.
Treba kdyz skusim upgradovat pres Apple store OS X 10.7 na OS X 10.10 na Mac Pro 1.1 - computer is not suported.
Takze ciste technicky si koupim notebook, ktery o 4 roky bude vyrazen z listu podporovanych zarizeni a uz enbude mozno instalovat novou verzi Windows.
Windows 10 bude zdarma první rok po vydání
Re: Windows 10 bude zdarma první rok po vydání
Já to chápu tak, že si to mohu zdarma upgradovat na W10 a po dobu jednoho roku mi to bude aktualizované, pak budu muset zaplatit, anebo pokračovat bez aktualizací.
Já to chápu tak, že máš prostě rok na to, abys zdarma přešel na W10. Pak už si to zaplatíš. Nic takovýho, že by pro tebe měla po roce končit podpora jsem nezaznamenal. Podpora pro tebe skončí až přestanou podporovat zařízení, na kterým je W10 nainstalován. Zajímalo by mě, jestli se to bude vztahovat i na W8.1. Asi chtěj nastartovat trh s hardwarem.
-
- Pohlaví:
Já to zase chápu tak, že buď to po roce zaplatíš, nebo si to necháš bez zaplacení, ale nebudou ti chodit aktualizace!
Ale nechám se překvapit. Tady se dohadujeme o něčem, k čemu máme rozdílné informace.
Ale nechám se překvapit. Tady se dohadujeme o něčem, k čemu máme rozdílné informace.
Vůbec nevím, kde si něco takovýho vyčetl. Když se budeme řídit touhle větou: "Free upgrades will be available to users running those systems for the first year of Windows 10, and users will get updates for the supported lifetime of their device.", tak uváděj, že uživatelé budou aktualizace dostávat do tý doby, dokud bude jejich zařízení podporováno.
Sorry, přečetl jsem si to znova. Už to chápu. Nevnímal jsem to první slovo "free". Takže to je úplně ojebávka. Zdarma jeden rok, pak dokud bude zařízení podporováno.
Nechápu ale co potom. Když polovina uživatelů W7,8,8.1 má už teď starý notebooky.
Sorry, přečetl jsem si to znova. Už to chápu. Nevnímal jsem to první slovo "free". Takže to je úplně ojebávka. Zdarma jeden rok, pak dokud bude zařízení podporováno.
Nechápu ale co potom. Když polovina uživatelů W7,8,8.1 má už teď starý notebooky.
Naposledy upravil(a) Babis dne 22 led 2015 13:51, celkem upraveno 1 x.
-
- Pohlaví:
Ano, ale je tam také něco o zpoplatnění, které je možné. Co tedy když si nainstaluju W10 a po tom roce to nebudu chtít zaplatit? Musím ho odinstalovat? Atd.
Ano pokud ho zaplatím, mám o podporu postaráno.
To bude platit zvlaste u telefonu.
Treba nektere Androidi telefony jsou podporovane vyrobcem jenom 18 mesicu, coz je sakra malo.
Treba nektere Androidi telefony jsou podporovane vyrobcem jenom 18 mesicu, coz je sakra malo.
O podporu máš postaráno dokud bude tvoje zařízení podporováno. Takže prakticky o podporu postaráno nemáš.
- Petr Hnátek
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
Já to pochopil tak, že uživatel si to v tom roce aktivuje a pak to má už "na furt", dokud nevymění komponenty. Jak je tam "supported lifetime of their device" tak navždy podporovat jejich zařízení. Takže z toho jsem to pochopil, že to bude něco jako OEM.
Jestli se mílím, tak mě neukamenujte
Jestli se mílím, tak mě neukamenujte

Kamenuju. Nauč se anglicky nebo použij překladač. Nic o "navždy" tam není, právě naopak. A OEM znamená, že licenci nemůžeš přenášet mezi zařízeními, ne že ti najednou řeknou, že máš starej počítač a žádný aktualizace ti nedaj.
Lifetime neni navzdy - lifetime = zivotnost zarizeni (tzn kdy je podporovano vyrobcem)
A to muze byt hodne kratka doba.
A to muze byt hodne kratka doba.
-
- Pohlaví:
Babis píše:Ano pokud ho zaplatím, mám o podporu postaráno.
O podporu máš postaráno dokud bude tvoje zařízení podporováno. Takže prakticky o podporu postaráno nemáš.
Proboha to je přece jasný že o podporu je postaráno dokud je zařízení podporováno.
Ale když jsi tak informovaný, tak pověz, co se stane v případě když to po roce bude zpoplatněné a já nezaplatím.
Já jenom reaguju na jejich tvrzení. A ty když si tak informovaný víš, jak dlouho bude tvoje zařízení podporováno?
Když nezaplatíš, skončí ti podpora. Dopadneš jako kdybys měl XP. V tom lepším případě samozřejmě. Můžeme jenom spekulovat o tom, co se stane.
Když nezaplatíš, skončí ti podpora. Dopadneš jako kdybys měl XP. V tom lepším případě samozřejmě. Můžeme jenom spekulovat o tom, co se stane.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 3017
-
od Kminek
Zobrazit poslední příspěvek
21 led 2025 16:49