Vzdálený přístup na COM

...

Moderátor: Mods_senior

Tezky paranoik
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Vzdálený přístup na COM

Příspěvekod Tezky paranoik » 13 pro 2007 03:18

Zdravím,
mám problém. Potřebuji prohlásit pod systémem Win XP sériový port jako fyzický na mém počítači. Podrobnější popis - na mém laptopu běží aplikace, laptop je připojen k Wifi routeru jako klient. Přístroje jsou připojeny k ostatním PC na jejich hw sériové porty. Tato PC jsou připojena do routeru. A já potřebuji nastavit síťové spojení tak, aby na mém PC například COM3 = COM1 na PC s adresou 127.0.0.5, COM4 na mém PC = COM1 na PC s adresou 127.0.0.7.
Děkuji.
Těžký paranoik.

Reklama
zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 13 pro 2007 17:23

Ahoj, vítám tě tu na PC-Help.

Já si osobně myslím, že to nepůjde, ale třeba někdo jiný bude mít jinačí názor.
Pokud by jsi chtěl k těm zařízením přistupovat, tak asi nejschůdnějším řešením by byla vzdálená plocha.
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.

Tezky paranoik
nováček
Stav:

HW sériový port

Příspěvekod Tezky paranoik » 13 pro 2007 18:10

Zdravím,
já jsem našel toto: http://www.hw-group.com/products/hw_vsp/hw_vsp2_cz.html
Jenže absolutně netuším, zda to bude pro tento případ fungovat. Přeci jen mám na tom vzdáleném PC porty COM celkem 4. A vzdálená plocha je bohužel pro tento problém nepoužitelná :-(
Jen pro vysvětlení - já nejsem programátor PC, ale PLC - programovatelných automatů.

zlobyl
Tvůrce článků
Level 4.5
Level 4.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod zlobyl » 14 pro 2007 15:08

Aha, zajímavé.
Vypadá to hezky, ale nemám zkušenosti, a tak nevím, jestli to bude fungovat.

Co se týče toho propojení, tak pokud bude ,,průchozí" síť a program bude dobře fungovat, tak bych problém neviděl.Je tam to nastavení popsáno docela pěkně.
Prosím, omluvte mou častou nepřítomnost na fóru.Bohužel jsou věci, které člověk nemůže ovlivnit a já tudíž nemám moc času, abych se sem dostal.Budu se snažit tady být vždy, když to bude možné, ale nic zaručit nemohu.Je mi to líto.

Zpět na “Vše ostatní (inet)”