Přímotop

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

JeanJaban
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Přímotop

Příspěvekod JeanJaban » 23 led 2015 19:54

Zdravím. Koupil jsem MSI K9N SLI MS-7250 V.2.2, AMD ATHLON X2 6000+ (chladič masivní hliník s 4x Cu heat pipes, ventilator original AMD) a ze stareho PC 2X 1 GB RAM DDR 2 800 Mhz, nvidia foxconn 8600 GT 256 MB a uplne novy zdroj Evolve pulse 450 W. Kdyz jsem ve Windows 7 x64 mam problem s tim ze teploty CPU se pohybuji kolem 60 C a vis, teplota MB kolem 50 C, teplota RAM kolem 55C. GK a HDD jsou v poradku (+/- 30 C). A to mam strach zapnout DOTA 2. Ja si myslim ze jsou ty teploty prilis vysoke a ze bych to mel vratit prodejci. Jaky je vas nazor?
Prodejce mi rikal ze se trochu hreje, ale ze je to AMD a ze je to normalni, pisu to sem jak jatrovka abych to mohl kdyztak preposlat prodejci jako dukaz toho ze to neni v poradku...
Kdyz jsem mel Gigabyte GA-M56S-S3, AMD ATHLON x2 5000+ (cladic i ventilator original AMD) a jiz zminovanou GK, RAM, HDD i zdroj tak byli vsechny teploty do 42 C a jediny CPU mel kolem 50 C, ale vic uz nehral.
Dekuji za odpoved a prosim o radu, jsem v rozpacich :(

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: Přímotop

Příspěvekod petr22 » 23 led 2015 20:01

Muj nazor je ten, ze teplotu nemuze ovlivnit prodejce, ale jedine a pouze pouzity chladic, jeho spravna montaz a airflow ve skrini.

Zrovna Athlon 6000+ potrebuje velmi dobre chlazeni a teplota zakladni desky 50 stupnu napovida ze to airflow asi nebude fungovat spravne - kolik ventilatoru nasava vzduch zepredu a kolik vyfukuje vzduch vzadu?

Idealni by bylo foto vnitrku skrine. Je na procesoru nova teplovodiva pasta?

JeanJaban
nováček
Stav:

Příspěvekod JeanJaban » 23 led 2015 20:13

Zepredu jeden a vzadu ani jeden a case mam otevreny. Tak to mi porad jak to mam poladit prosim te, nechci aby mi chytl stul od pocitace. :( Case mam tenhle https://www.tsbohemia.cz/eurocase-ml-54 ... 71093.html a chladic http://extreme.pcgameshardware.de/proze ... emp-3.html

--- Doplnění předchozího příspěvku (23 Led 2015 20:15) ---

Vepredu 120 mm...

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 23 led 2015 20:15

Na tu mriz vzadu by to chtelo dat jeden ventilator.

Case je potreba zavrit - s otevrenou skrini to chlazeni moc nefunguje, protoze je potreba uzavreny prostor kde je nasavani vzduchu a odvod vzduchu.

Zacal bych zavrenim case - teplota by mela jit o par stupnu dolu.

JeanJaban
nováček
Stav:

Příspěvekod JeanJaban » 25 led 2015 11:06

Takze jsem zavrel case, predni ventilator otocil aby tahal vzduch dovnitr a teplota MB se snizil na 35 - 40 coz je dobre takze dekuji za radu, ale procesor zustal s teplotou na stejnem miste takze jsem obednal chladic http://chlazeni.heureka.cz/spire-vertic ... sp601s0-2/ na procesor a jeste jsem obednal klasickej ventilator 80 mm 2x na case. Pak poslu dalsi info jak jsem pokrocil s teplotamy... Verim ze to spadne aspon o 5 C...

guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod guest » 25 led 2015 11:13

Název tématu nejen že nic neříká a odporuje Pravidlům fóra.

Zpět na “Problémy s hardwarem”