Windows 10 bude zdarma první rok po vydání

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Windows 10 bude zdarma první rok po vydání

Příspěvekod faraon » 25 led 2015 11:13

Babis píše:Linux pro 90% lidí není, nebylo a nebude řešení.

Tak to jsem opravdu rád že jsem menšina. 8)
A který Linux myslíš? Jen desktopových distribucí je ke čtyřem stům, a tipnul bych si že máš pár linuxových zařízení doma a používáš je, aniž bys o tom věděl.
Zrovna tady se něco podobného nedávno řešilo: http://www.abclinuxu.cz/blog/paulovo_do ... eta-linuxu

Ale petr22 má tak trochu pravdu, protože "Zakaznik nema rad neco, co vypada jinak nez to...", jenom to nedotáhl do konce. Tupá vovce totiž opravdu musí mít to samé co má soused, aby se náhodou nevymykala ze stáda. Však i tady už je slyšet oslavné békání na něco, co je zatím sotva alfa verze, určená k testování a hledání milionů hrubých chyb, ale určitě ne pro každodenní používání.
Nakonec, vzhled i ovládání je už od W95 dodnes naprosto stejné, žejo, nikdo z vás se nemusel nic nového učit a použít žádné jiné programy než na jaké byl léta zvyklý, však i ten IE vypadá a funguje stále stejně od tehdejší verze 4... :lol:
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!

(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 25 led 2015 11:26

A to je prave ten problem - tupe vovce tvori vetsinu (navic platicich) zakazniku. Vyvojari s musi uvedomit ze oni jsou tu pro zakazniky, ne zakaznici pro ne.

Tudiz se to musi vyvijet tak, jak chce zakaznik, jinak si sebedokonalejsi system bude zivorit s 1% zastoupenim na trhu. Cely problem linuxu je ten, ze je to neco jineho nez zakaznik chce. Zakaznika nezajima 400 moznosti, zakaznik chce jednu plne funkcni. Zakaznik nema zajem zkouset 50 verzi programu nez najde tu co vyhovuje a aspon trochu funguje.

Presne tohle davno pochopil Google - vytvoril verzi linuxu, ktera nejak vypada a to prohlasil za standard. V ramci toho standardu se muze vyvijet jak chce, ale to co uvidi zakaznik na obrazovce je podrizeno zajmu zakaznika. Takze zakaznik nema pred sebou bastl desitek programu, ktere vypadaji kazdy jinak a jinak se ovladaji.

To same OS X - taky unix s uzivatelskym rozhranim zamerenym na potrebu uzivatele. Uzivatel nechce stourat a mit na vyber, pro uzivatele je pocitac pracovni nastroj, ne piskoviste s haldou babovicek ze kterych si musi sam neco poskladat.

Babis
Level 4.5
Level 4.5
Stav:

Příspěvekod Babis » 25 led 2015 12:22

Faraon: Tak třeba já bejt ovce zapotřebí nemám. Nevolím ČSSD ani ODS, nemám Fabii ani Ochcávku ale Fiata, nikdy mě nelákalo cokoliv od Applu atd. Ale když jdu na počítač, tak se chci podívat na film, něco si zahrát, podívat se na net. Starostí mám i tak dost, nechci řešit ještě hrabání se v Linuxu. Kromě toho, počítač mám hlavně kvůli hrám. Což je u Linuxu dost problém.
Ale mám dojem, že už jsme trochu OT.

Žbeky
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Žbeky » 25 led 2015 12:30

richchie píše:
Žbeky píše:A to psali kde, ze clovek musi byt celou dobu online?

nejen tady-http://www.novinky.cz/internet-a-pc/software/349446-windows-10-pobezi-i-na-pomalych-pocitacich.html

bude si ověřovat účet microsoftu.

Jak psal petr22, je to nesmysl. A novinky.cz rozhodně nelze považovat za důvěryhodný zdroj informací. Nutnost být vždy online není napsaná v žádném renomovaném TECH magazínu a co je hlavní, nezaznamenal jsem to ani v prezentaci MS. A myslím si, že zrovna toto by se v médiích hodně propíralo
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 25 led 2015 12:45

Mám vyzkoušeno, že ke spuštění W10 není potřeba připojení k netu a není třeba ani k instalaci. Při jedné instalaci mi to řeklo, že připojení k síti se nezdařilo (přes Wifi) a po odklepnutí instalace pokračovala a proběhla úspěšně. Připojení k síti jsem pak nastavil ručně.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 25 led 2015 13:00

Windows 10 - souhrn novinek: http://www.itbiz.cz/zpravicky/windows-10-souhrn-novinek

Podle Microsoftu budou Windows 10 "více službou, než operačním systémem, tak jak jsme jej znali doposud". Šéf divize Windows Terry Myerson uvedl, že uživatelé si mohou nové Windows představit jako jednu z největších internetových služeb na světě.

No, užijte si to :lol:

Mimochodem, ten nový prohlížeč Spartan, to je ten založený na jádře Gecko, stejném jako Firefox, kterým M$ před časem chtěl ohromit svět?

Babis: Počítač není na hraní, od toho jsou konzole. Ale i já jsem si právě teď v Linuxu také zahrál jednu z mých oblíbených her: https://www.youtube.com/watch?v=sdxbYLZ7Cc0
No, moc to chlapec neumí, a má to navíc nějaké rozbité. Mě to v DOSBoxu jede úplně plynule, na staré šunce.

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 25 led 2015 13:13

Žbeky píše:
richchie píše:
Žbeky píše:A to psali kde, ze clovek musi byt celou dobu online?

nejen tady-http://www.novinky.cz/internet-a-pc/software/349446-windows-10-pobezi-i-na-pomalych-pocitacich.html

bude si ověřovat účet microsoftu.

Jak psal petr22, je to nesmysl. A novinky.cz rozhodně nelze považovat za důvěryhodný zdroj informací. Nutnost být vždy online není napsaná v žádném renomovaném TECH magazínu a co je hlavní, nezaznamenal jsem to ani v prezentaci MS. A myslím si, že zrovna toto by se v médiích hodně propíralo

http://diit.cz/blog/microsoft-windows-9-prinesou-novy-aktivacni-mechanismus-odolnejsi-proti-piratum

Sochas_Cz
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Sochas_Cz » 25 led 2015 13:21

[deleted]
Naposledy upravil(a) Sochas_Cz dne 20 črc 2018 20:54, celkem upraveno 2 x.

richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Stav:

Příspěvekod richchie » 25 led 2015 13:23

Záleží na čísle?

faraon
Master Level 8.5
Master Level 8.5
Stav:

Příspěvekod faraon » 25 led 2015 13:37

Sochas_Cz píše:No jelikož je tam napsáno windows 9 tak bych tomu článku moc nevěřil :D

Z toho si nic nedělej, já bych (po dlouholetých zkušenostech) zase nevěřil jakémukoliv prohlášení Micro$oftu, protože vždycky udělají ještě větší svinstvo :lol:

Sochas_Cz
Level 1.5
Level 1.5
Stav:

Příspěvekod Sochas_Cz » 25 led 2015 13:40

[deleted]
Naposledy upravil(a) Sochas_Cz dne 20 črc 2018 20:54, celkem upraveno 1 x.

wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5
Stav:

Příspěvekod wattmetr » 25 led 2015 13:41

Zdá se mi to nebo ne: Pár lidí tu mluví o voze a pár o koze.
Zřejmě bude aktivace Win10 oproštěna od jakýchkoli kódu a bude probíhat on-line. K tomu je potřeba Microsoft účet. k instalaci nebude potřeba on-line připojení, pouze k následné aktivaci (zakoupení) - možná napřed zakoupení, ale stažení půjde patrně i bez toho, jen nepůjde bez účtu a připojení on-line aktivovat. K vlastní činnosti systému už nebude připojení k netu zapotřebí.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • První ceny RTX 5080
    od lukator » 20 led 2025 20:32 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    6
    3017
    od Kminek Zobrazit poslední příspěvek
    21 led 2025 16:49
  • Co jako první udělat přenos tel čísla nebo aktivaci sim
    od p3v4x » 04 říj 2024 15:26 » v Mobily, tablety a jiná přenosná zařízení
    1
    3305
    od Zivan Zobrazit poslední příspěvek
    04 říj 2024 15:55
  • Hry na GOG zdarma Příloha(y)
    od Darkscor » 07 pro 2024 13:52 » v Hry
    8
    3353
    od Darkscor Zobrazit poslední příspěvek
    17 pro 2024 11:57
  • Aktivace WinRAR zdarma!
    od kellne » 29 dub 2025 16:46 » v Vše ostatní (sw)
    1
    3271
    od mmmartin Zobrazit poslední příspěvek
    29 dub 2025 19:11
  • Steam hry zdarma z Humble Choice zbytek
    od Darkscor » 16 úno 2025 17:10 » v Hry
    2
    4038
    od Zivan Zobrazit poslední příspěvek
    22 úno 2025 19:18

Zpět na “Windows 11, 10, 8...”