Zamrzávání PC

...

Moderátor: Mods_senior

Traff
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Zamrzávání PC

Příspěvekod Traff » 26 led 2015 18:26

Zdravíčko,

potřeboval bych pomoc s PC... jde o te, že v poslední době počítač začal z neznámých důvodu zamrzávat..(to pak musím řešit restartem na bedně).. není to hodněkrát za den, ale je to každý den a to při různých činnostech. Nejčastěji při brouzdání internetem, nebo když hraju nějakou hru a do toho poslouchám hudbu na yt, tak je zaručené, že dříve nebo později k tomu dojde.. windows je nainstalovaný cca 2 měsíce, teploty při hraní + yt + facebook 45-50 stupnu..
Nehraje roli, zda-li používám Chrome, Firefox nebo IE..

Zákl. deska: MSI P55-GD65
Grafika: ASUS AMD R7260X-DC2OC-1GD5
Procesor: Intel i5-650 3.2 GHz
Zdroj: Nexus 400W
4 (2x2) GB RAM
Windows 7 Ultimate 64bit

Budu vděčný za každou radu.. děkuji.

Reklama
Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Zamrzávání PC

Příspěvekod Uziv00 » 26 led 2015 18:37

Zátuh bez modré obrazovky? To se vždycka těžko hledá...
Začni tím, že otestuješ paměti memtestem a disk pomocí CrystalDiskInfo. Taky by bylo vhodné zkontrolovat napětí na zdroji (HW monitor). Pokud máš možnost, zkus s jiným zdrojem.

Traff
nováček
Stav:

Příspěvekod Traff » 26 led 2015 18:42

Měl jsem už jeden problém s počítačem a všechny tyhle věci jsem testoval.. zdroj je v pořádku, paměti taky, testoval jsem i procesor a dokonce reklamoval grafickou kartu :D Jde o to, že to dříve nedělalo, začalo to dělat tak 2 týdny zpět (cca).. ale nevím, kdy přesně.. proto mám dojem, že je to problém sw, ale nevím jaký.. počítač se prostě chová poslední dobou divně. Byl prostě vykonnější (i co se her týče). Zkontroloval jsem ho malwarebytes v nouzovem rezimu a taky antivirem, nic nenalezeno.. tak vážně nevím :/

Uziv00
Pohlaví: Nespecifikováno

Příspěvekod Uziv00 » 26 led 2015 19:03

No abych ti řekl pravdu, moc nevěřím těm tvým ultimátním windowsům - tedy že by byly legální.
Zkus live linux, uvidíš jak se bude chovat. Pokud by zlobil i v linuxu, pak je to chyba v hardwaru.

Traff
nováček
Stav:

Příspěvekod Traff » 26 led 2015 19:07

Zkusím teda.. sám jsem to cd kupoval a instaloval :) (tech windowsu) ;) Zatím děkuji, dám vědět.

ErionX
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod ErionX » 30 led 2015 22:52

Traff, zkus reinstalovat Windows a popřípadě stáhnout z webu výrobce nějaký test HDD.
Jinak mi prosím odepiš na SZ, mám stejný problém s grafickou kartou, jako ty (ASUS R7 260X DirectCU OC II).
A potřeboval bych od tebe pomoc, jak si to vyřešil, díky moc

Zpět na “Vše ostatní (sw)”