Když hraji nějakou hru tak se objevují artefakty - GTX 970*

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

pec41
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Když hraji nějakou hru tak se objevují artefakty - GTX 970*

Příspěvekod pec41 » 30 led 2015 18:08

Zdravím, nedávno sem si nechal složit u CZC sestavu a grafiku dokupoval zvlášť, přesněji Asus Gtx 970 strix. Počítač běží plynule a vše jede ok.
A teď k problému - Když hraji nějakou hru tak se mi někde sem tam objevují "artefakty". Většinou se jedná o chvilkovou záležitost ovšem někdy to trvá i déle.

(Kdybych nebyl vůl a konečně si pořídil něco na screeny tak dohodím i screeny :D ) .

Příklad :
Tomb raider : V jedné scéně měla přes obličej celkem dost velký a viditelný černý pruh (rozhodně tam nepatřil). Jinak ta hra byla celkem bez problému až na pár detailu kde něco proletělo (Možná artefakt, možná to ve hře být mělo, těžko říct když se to tam rychle mihne).
Far cry 4: V multiplayeru mi tam chvilkově "zrněly" artefakty přes celou obrazovku (takový malý bílí čtverečky - též chvilková záležitost). Ve hře jednoho hráče ovšem narážím na horší věci kdy v jedné misi vstoupím do baráku a kecám tam s chlápkem. Krom toho že ten chlápek měl celí obličej "pokostičkovanej", nebo mu tam něco chybělo tak v interieru spoustu věcí taky dělalo neplechu a tam šlo vidět že to tam rozhodně nepatří. To samé ve volné přírodě kdy narazím na objekt a v určitým úhlu pohledu, nebo když se k předmětu přibližuji tak přes něj probliknou bílí pruhy ( Ne nejedná se o itemi co normálně blikají, že se s nimi něco dá dělat). A též mi tam problikává jas.
League of Legends : Když najedu na hráče, věžku, miniona tak mám přes něj velký, modrý/červený čtvereček a ta hra se automaticky nedá hrát. Čtvereček zmizí když kliknu myší vedle, ale po chvíli se to zase objeví.
Většina her: Dost často mi problikávají stíny, nebo objekty v dálce - Vypadá to fakt divně.

+ Ještě v jiných hrách sem tam něco vidím. Netuším či je to problém grafiky a měl bych ji dát reklamovat či se s tím dá něco dělat nebo je to problém daných her a nic s tím neudělám. Ale nejvíce artefaktů mám ve far cry 4.
Naposledy upravil(a) Clorky dne 09 bře 2015 13:07, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Upraven název. „Problém s GTX 970“ ---> „Když hraji nějakou hru tak se objevují artefakty - GTX 970“. Co takhle místo napsání slova "problém" ten problém nějak popsat?

Reklama
ErionX
Level 2
Level 2
Stav:

Re: Problém s GTX 970

Příspěvekod ErionX » 31 led 2015 00:10

Jaké má grafika teploty při hraní?
Ovladače GK jsou nejnovější?
Jestli ano, tak bych zkusil nějaké starší.

Honzis
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Honzis » 31 led 2015 00:12

Mohlo by to být tím,že gtx 970 má místo slibovaných 4gb paměti pouze 3.5 gb .
AMD Ryzen 5 3600, ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO, Sapphire Radeon NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6, HyperX Predator 16GB DDR4 3333mhz, Be quiet! Dark Rock Slim, Transcend MTE220S, M.2 - 512GB, SilentiumPC Armis AR7 TG RGB, HDD WD Blue 1TB

Petr Hnátek
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Petr Hnátek » 31 led 2015 00:37

Artefakty určitě nebude způsobovat pokles výkonu při překročení 3,5GB paměti. Možná si pouze dostal vadný kus.

Adys301
člen HW spec týmu
Master Level 9
Master Level 9
Stav:

Příspěvekod Adys301 » 31 led 2015 00:41

Dostal jsi vadný kus

Honzis - zase se to s těmi 3,5GB paměti nesmí přehánět. Napsal jsi nesmysl.

Honzis
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod Honzis » 31 led 2015 00:43

To že má gtx 970 aktivní pouze 3.5gb místo udávaných 4gb je pravda tak jakej nesmysl.
AMD Ryzen 5 3600, ASUS ROG CROSSHAIR VI HERO, Sapphire Radeon NITRO+ RX 5700 XT 8G GDDR6, HyperX Predator 16GB DDR4 3333mhz, Be quiet! Dark Rock Slim, Transcend MTE220S, M.2 - 512GB, SilentiumPC Armis AR7 TG RGB, HDD WD Blue 1TB

Adys301
člen HW spec týmu
Master Level 9
Master Level 9
Stav:

Příspěvekod Adys301 » 31 led 2015 00:49

Grafika začne mít problémy až když vytížení přesáhne 3,5GB a to se mu při hraní League of Legends stát nemůže. GTX 970 se prodává už nějaký ten měsíc, problém s pamětí se zjistil teprve nedávno. Hodně lidí má totožnou grafiku jako tazatel a žádný problémy s artefakty nemají. Grafika je zkrátka vadná a s nedostatečnou pamětí to nemá nic společného.

pec41
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod pec41 » 31 led 2015 06:00

No ovladače mám nejnovější, hry se nějak extra nesekají, ale například grafiku přetaktovat nemůžu ani trochu. Když ji přetaktuju o 20-30 bodů tak už mám přeartefaktováno, v základních taktech se ale artefakty nachází taky což by nemělo. Například teď při hraní metra 2033 mi sem tam taky vlítl nějakej ten artefakt. Asi hodím na reklamaci, snad to uznají a dají mi novou. O tom že má 3,5gb vím, ale s tím nic neudělám když ve stejné cenně nic lepšího neseženu .)

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 31 led 2015 13:49

Pokud to háže artefakty na základních taktech, tak je to na reklamaci...

To Honzis: Ano GTX970 může využít "jen" 3,5GB, ale to mohla od začátku, akorát se o tom nevědělo, na jejím výkonu se tímto faktem nic nemění.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

pec41
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod pec41 » 03 úno 2015 04:56

Tak to musel být problém s grafikou, momentálně sem si vyndal a zabalil grafiku abych ji zítra mohl reklamovat a když sem si dneska zahrál "lolko" na integrovaný grafice tak nikde žádný artefakty a to sem hrál též na nejvyšší detaily. U jiných her už se to těžce pozoruje když se sekají, ale je jasný že to předtím byli artefakty. Toho by si asi jedině slepec nevšiml, krom toho mi u her hodně problikával asi "jas", nebo jak to nazvat.

Mimochodem chtěl bych se ještě zeptat jestli nevíte jak to chodí s reklamacema přes "poštu". Nikdy sem popravdě neposílal reklamaci poštou tudíž o tom moc nevím. Tedy krom toho že na krabici napíšu adresáta a odesílatele tak by mě hlavně zajímalo či to mám poslat jako cenný balík/křehký a na dobírku/poštu či podobný blbosti :D. Pokud se tu někomu chce a rád poradí tak bych ani neodmítl takoví zjednodušený postup na reklamaci (I když je to tak trochu mimo téma).

satik
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod satik » 03 úno 2015 08:31

Ještě jsi mohl zkusit starší ovladače nebo kartu podtaktovat, jestli to dělá taky. Jinak nejspíš vadný kus.
PC: MSI RTX 4090 Suprim X, AMD Ryzen 9 7950x3D, ASUS Crosshair HERO X6670E, 64GB RAM@6000CL30, Fractal Define Torrent, Seasonic PRIME TX 1600W, SSD Seagate Firecuda 530 M2 2TB +
4TB + 4TB SATA Micron 5200 ECO
Periferie: Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG, Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX300, Valve Index

pec41
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod pec41 » 03 úno 2015 14:15

Neslyšel jsem že by to někomu dělali ovladače..to je přece blbost a pokud tak by se snad pomalu jednalo jenom o můj kus což beru též jako vadu a ano zkoušel sem to podtaktovat a stejný výsledek. I kdybych to podtaktoval a bylo to ok tak je to pro mě vadný kus. Nebudu si tu nechávat grafiku co nefunguje ani na továrních taktech a krom toho sem měl v plánu ji přetaktovat :D.

Zpět na “Problémy s hardwarem”