Jak zjistím key od Windows 8?

...

Moderátor: Mods_senior

Empiik
Level 3.5
Level 3.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Jak zjistím key od Windows 8?

Příspěvekod Empiik » 31 led 2015 14:28

Ahoj,
Včera jsem si přeinstaloval windows (jelikož sem neměl originalni CD k Win 8 tak jsem stahnul na internetu) a chtělo to po mě key jenže ze zadu na notebooku nebyl .. a už si nevím rady kde ho najít byl sem zvyklej na to že když přeinstaluju win tak se to automaticky aktivuje že to najde key z biosu .. ale nestalo se a v biosu nemužu ten key najít neznate nějaký prográmek který mě ten key z biosu najde? Díky

Reklama
guest
Pohlaví: Nespecifikováno

Re: Jak zjistím key od Windows 8?

Příspěvekod guest » 31 led 2015 14:31

Zkus Belarc Advisor, u mne to funguje, ale neměl jsem to přeinstalované.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 31 led 2015 14:35

Pokud jsi koupil ntb s Win 8 tak by jsi měl mít štítek nebo fakturu a na ni sumu za Win8, tak to reklamuj u prodejce. Pokud ovšem na faktuře není uvedena platba za OS, máš jej nejspíše nelegálně. Na disku není recovery oddíl na obnovu systému?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

Empiik
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Empiik » 31 led 2015 14:46

Ano koupil jsem to s tím Windowsem ;) no a ty papíry už nemám protože mě stejně záruka vypršela ;) a v tom programu Belarc Advisor se nevyznám ...

guest

Příspěvekod guest » 31 led 2015 14:49

Já koupil Lenovo na Alze 30.4. Na faktuře produkt key není a také to nemá žádný štítek.

V čem se nevyznáš? Spustíš to a tam najdeš klíče programů, které jsou v nb. Ale jak to je u tebe po přeinstalaci netuším.

Empiik
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Empiik » 31 led 2015 14:52

Ano už sem na to přišel .. ale napsalo mi to tam něco jako ve stylu Windows 8 (64-bit) ......... Licence (nějaký čísla) Key (non-activated) a ten key to tam nenapsalo... takže tenhle program nepomohl

guest

Příspěvekod guest » 31 led 2015 14:55

Už tu padla otázka zda tam nemáš recovery oddíl? Zpravidla se používá tovární nastavení a nic se nestahuje.

Empiik
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Empiik » 31 led 2015 14:58

Jo to sem dával jenže když sem obnovil nastavení do doby kdy jsem ten notebook dostal tak to windows nenabootovalo a skončilo to u hlášky "Not Bootable Device" a na Legacy Bios to hlásilo že tam vubec nic není na tom HDD

guest

Příspěvekod guest » 31 led 2015 15:04

Recovery oddíl tam nejspíš byl, ale už bude v čudu. Pak neznám jinou radu, než si koupit systém, nebo recovery disk od výrobce.

Empiik
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod Empiik » 31 led 2015 15:06

Ale dřív jsem to na druhým notebooku se stejným problemem udělal .. byl na to nějakej program neco jako AIDA nebo jak se to jmenuje a tam jsem to našel ale už nevím jak se ten program jmenoval.. tak jsem myslel že ho tu někdo zná...

guest

Příspěvekod guest » 31 led 2015 15:08

Aida to umí také a Everest, ale pokud si to přeinstaloval, nemusejí to najít. Aida už má snad nějaké číslo Aida 22, nevím.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Vše ostatní (sw)”