Upgarde PC sestavy

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

meadow35
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Upgarde PC sestavy

Příspěvekod meadow35 » 01 úno 2015 13:41

Dobrý den,

rád bych dostal pár tipů na upgarde mé stávající PC sestavy.
Tato sestava je stará +/- 4roky a bohužel jsem do ní po tuto dobu nijak nezasahoval.

CPU: AMD Phenom II X4 960T
RAM: 4,00GB Dual-Channel DDR3 @ 669MHz (9-9-9-24)
Zákl. deska: Gigabyte Technology Co., Ltd. GA-970A-D3 (Socket M2), (rev. 1.0 hádám) --> Měla by ale podporovat i nový AM3+?
GPU: NVIDIA GeForce GTX 550 Ti (EVGA), 1GB
Zdroj: seasonic energy knight ss500et-bronze 500w

Cílem upgardu je zásadní oživení celé sestavy s herním potencionálem -> jsem spíše víkendový hráč, ale když už něco zapnu, tak bych rád vyšší detaily při fullHD rozlišení. Prvním achievementem je koupě GTAV -> než vyjde, tak bych rád měl PC upgardovaný na takové úrovni, aby jsem jej bez problému rozjel^^.
Samozřejmě vše nejde hned, i když bych rád nemohu si dovolit jen tak vyhodit několik tisíc za okamžitý upgarde, proto chci znát Váš názor, čím začít prvně a jak postupovat. Můj osobní názor je, že by bylo dobré oživit PC prvně RAMkama, poté pokračovat grafikou? RAMky si představuji 2x8GB -> uvítal bych návrh, které zakoupit aby byly kompatibilní s mou sestavou a fungovaly nejlépe stylem "plug-and-play" (zasuň a hraj) = žádné zásahy do BIOSu apod. . Druhá věc, kterou bych chtěl koupit pravděpodobně příští měsíc je nová grafika. Rád bych věděl, co za nejvýkonnější grafiku si mohu dovolit aniž by byla zpomalovaná mým stávajícím CPU? Případně prosím doporučit, která by se hodila k mé sestavě.
Poslední věc a záležitost budoucnosti je, že bych chtěl (do půl roku?) vyměnit i CPU. Jenže tomu moc nerozumím. I když by má zákl. deska měla podporovat nové AMD FX procesory v patici AM3+, tak na oficiálních stránkách v podporovaných procesorech je uvedena podpora jen od určité revize desky a navíc jsou tam uvedené FX procesory, které se snad ani nikde neprodávají? Rád bych tedy věděl, kterými FX procesory mohu mou desku osadit a lze je koupit na našem trhu.

Vím, že by bylo asi nejlepší počkat pár měsíců a nechat si sestavit úplně novou sestavu, ale nevím no, pokud ta má deska podporuje novější procesory, tak si stojím asi za postupným upgarde :-).

Nějaký cenový strop nemám. Jen bych poprosil více cenových variant z doporučených komponent (např. u grafiky nějaký zlatý střed kolem 4tis a pokud zvládne můj zdroj lepší a CPU jí nebude brzdit, tak můžete navrhnout i dražší).

Děkuji za každé rady a tipy^^

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Upgarde PC sestavy

Příspěvekod petr22 » 01 úno 2015 13:55

Jestli je ta deska opravdu GA-970A-D3, tak ma socket AM3+.

Podle dokumentace by mela podporovat vsechny FX procesory do TDP 125W (po aktualizaci BIOSu ne nejvyssi verzi):
http://www.gigabyte.com/support-downloa ... x?pid=3908

Z hlediska pomeru cena/vykon ma podle me nejvetsi smysl poridit FX 8300.

Rozsireni pameti na 16 GB sice mozne je, ale zvyseni herniho vykonu bude nulove. Nejvetsi smysl bude mit upgrade procesoru a vymena graficke karty.

meadow35
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Upgarde PC sestavy

Příspěvekod meadow35 » 01 úno 2015 14:10

No mně příjde, že se i stávající CPU dost nudí. Když hraji, tak ve správci úloh je zatížen na +/-60% zatímco RAMky jedou na +80-90% a už nejednou mi windows vyhodil hlášku, že nastaly problémy s výkonem, což podle mě právě dělá nedostatek paměti. Takhle, rád mám spuštěných několik procesů najednou + prohlížeč s několika okny. A při zapnuté hře to prostě RAMky nedávají.
Každopádně s tím upgarde CPU. Když tedy aktualizuji bios, tak tam mohu hodit tu 8300?
Co grafika, nějaké doporučení vzhledem k mému staršímu zdroji?

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”