Zdravím!
Matka si koupila levnej, low-endovej noťas s osmičkama, ty na něm ale vyvádí neplechu. Nejspíš nějáké naplánované úlohy běžící na pozadí vytěžují jak hdd tak ramky téměř na 100%, všechny appky potom přestanou odpovídat a jakákoliv práce na pc je o minutu spožděná = nemožná.
Četl jsem pár článků -> spustil jsem automatickou opravu disku, defragmentoval, vše aktualizoval (kromě os. furt to jsou jen 8, bez jedničky.)
Problém stále přetrvává, během používání PC se najednou "Místní služba Windows" rozhodne, že si zabere 100% RAM, takže dokud se zase nerozhodne přestat, nemůžu PC používat.
Nějáké rady, jak se zbavit tohoto šílenství?
Osmičky mi žerou RAMky!
- cernokneznik
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Osmičky mi žerou RAMky!
Off Topic
- Moje PC sestava: http://valid.x86.fr/ba5qrh
- Můj Steam profil: https://steamcommunity.com/id/cernokneznikutoci/
Re: Osmičky mi žerou RAMky!
Jaký je to pc ?
dej sem screen ze správce uloh s procesama
dej sem screen ze správce uloh s procesama
1) Reinstalovat ciste Windows pomoci: http://windows.microsoft.com/en-us/wind ... resh-media
2) Chovat se k OS hezky, neinstalovat kraviny, neinstalovat Chrome ani CCleaner.
2) Chovat se k OS hezky, neinstalovat kraviny, neinstalovat Chrome ani CCleaner.

- jamesbond1
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
---
Naposledy upravil(a) jamesbond1 dne 20 dub 2015 12:40, celkem upraveno 1 x.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
-
- Pohlaví:
Kolik je tam RAM? Jestli 2GB pak je to málo.
Odesláno z mého MT15i
Odesláno z mého MT15i
jamesbond1 píše:Reinstalovat ciste Windows pomoci: http://windows.microsoft.com/en-us/wind ... resh-media. Chovat se k OS hezky, neinstalovat kraviny, neinstalovat Chrome ani CCleaner.
Nesouhlasím, o tom to není.
Nejaky argument? :)
- jamesbond1
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
---
Naposledy upravil(a) jamesbond1 dne 20 dub 2015 12:40, celkem upraveno 1 x.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Nerikam ze Chrome za to muze, ale na lowendovem notasu pravdepodobne s Atomem nema co delat...
CCleaner v rukou BFU nadela vice skody nez uzitku.
A ano, myslim si, ze NTB je zahnojeny. Cim muzu zatim jen hadat, navic tam bude binec od vyrobce, tudiz navrhuji cistou instalaci Windows.
CCleaner v rukou BFU nadela vice skody nez uzitku.

A ano, myslim si, ze NTB je zahnojeny. Cim muzu zatim jen hadat, navic tam bude binec od vyrobce, tudiz navrhuji cistou instalaci Windows.
Ok, beru na vedomi. :)
- MiliNess
- člen BSOD týmu
-
Master Level 9.5
- Pohlaví:
- Stav:
CCleaner - nechci ho obhajovat/propagovat, ale naopak, když vyčistíš svůj PC CCleanerem, docela to pomůže. Je to jeden z nejlepších (ne-li úplně nejlepší) programů na SW čištění PC a při pochopení a správném používání Ti hodně pomůže.
Jak konkrétně může pomoci Ccleaner v případě nadměrného využívání fyzické paměti?
--- Doplnění předchozího příspěvku (02 Úno 2015 15:24) ---
To cernokneznik:
Udělej screen shot záložky Výkon, ve Správci úloh a dej ho sem.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
- jamesbond1
- Level 1
- Pohlaví:
- Stav:
---
Naposledy upravil(a) jamesbond1 dne 20 dub 2015 12:41, celkem upraveno 1 x.
jamesbond1 píše:Není problém ty osmičky "vyčistit", protože podle Tvého popisu jsou patrně trochu "zahnojený".
Aha, já jsem myslel že systém, se kterým se musí člověk několik dní mořit, než ho uvede do použitelného stavu, je Linux, a ne Windows!
Jinak teda báječná rada, ale měl bych ještě lepší. Ať přejde na Linux rovnou, protože ta předchozí věta už roky neplatí. Navíc Linux se nezanáší a nikdy ho není potřeba čistit. Kromě toho ten lowendový podmírák má pro Wosmičky sice zřejmě naprosto nedostatečné parametry, ale pro Linux výkonu až nad hlavu, takže může roky sloužit k nejvyšší spokojenosti...
Tak, a teď místo hádání, má někdo skutečné řešení?
P.S. O CCleaneru tu nedávno byl jeden velmi rozhořčený článek, sice se s ním tak úplně neztotožňuji, ale psal ho člověk s více než dostatečnými zkušenostmi na to, aby věděl co říká. Takže bych ho bral v úvahu při podobných radách

"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2096
-
od admiss
Zobrazit poslední příspěvek
09 lis 2024 02:12