Zdravím a předem děkuji za jakoukoliv pomoc.
Sháním nový ntb v hodnote kolem 20 000.
Zatím se narazil na 2 které mají mé sympatie a to
http://www.alza.cz/toshiba-satellite-l50-a-19n-cerny-d485959.htm
a
http://www.alza.cz/acer-aspire-e15-midnight-black-d2143384.htm
Moje požadavky jsou +- jednoduché a to jsou takové základní online hry typu CSGO, Dota2, Leaguoflegends, battlefield atd. + neaké ty singleplaery - Dark Souls2, Divinity2, FarCry4, mafia2 a kdo ví co jeste, na svém starém sem toho moc nenahrál takže bych chtel vyzkoušet co nejvíc nových kvalitních her a nemuselo by to bejt na maximální detaily, další požadavek je streamování her typu lol,csgo,dota.
hodne se mi líbí ta toshiba protože mi příjde že je to za dobrou cenu hodne "muziky" takže bych se také chtel zeptat jestli stím notebookem má nekdo neakou zkušenost jestli by me mohl varovat nebo doporučit.
Další návrhy ntb předem ocenuji a dekuji za každou radu kterou mi budete schopni poskytnout jak už o tech 2 nebo dalších modelech.
Dekuji a přeju krásný den.
Výber ntb - max 20 tisíc
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Výber ntb - max 20 tisíc
Vítej na PC-Help
V ceně okolo 20K bych se díval po http://www.czc.cz/lenovo-ideapad-y50-70 ... 93/produkt, vůbec bych se nedíval po i7QM, protože je to docela drahý CPU a ubírá se kvůli tomu na výkonu grfaika a ještě k tomu je docela problém navrhnout notebook který by stál 20K a měl dobře vyřešené chlazení i7QM a grafiky (na i7QM to chce ideálně dvouokruhové chlazení a to u notebooků za 20K nebývá).
V ceně okolo 20K bych se díval po http://www.czc.cz/lenovo-ideapad-y50-70 ... 93/produkt, vůbec bych se nedíval po i7QM, protože je to docela drahý CPU a ubírá se kvůli tomu na výkonu grfaika a ještě k tomu je docela problém navrhnout notebook který by stál 20K a měl dobře vyřešené chlazení i7QM a grafiky (na i7QM to chce ideálně dvouokruhové chlazení a to u notebooků za 20K nebývá).
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU

- WinDroid
- Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Za 20k máš maximálně 840m, je škoda si nepřiplatit necelé 3 tisíce a mít GTX 860m.. http://www.czc.cz/lenovo-ideapad-y50-70 ... 93/produkt
GTX 860m je mnohem lepší než 840m
GTX 860m je mnohem lepší než 840m
- Martab
- Moderátor / člen HW týmu
-
Guru Level 14
- Pohlaví:
- Stav:
Tak za 20K se dá sehnat GTX850m od Aceru, ale je to Acer...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W

- WinDroid
- Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Právě, to už radši 840m 

S tím Acerem to není až taková hrůza, abych si musel připlácet 3k.
- WinDroid
- Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Věř, že je 

Nevěřim.
- WinDroid
- Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Acer s 840m který je tlustší o 0,7cm, má teploty 95°C, tohle je 850m která více topí, společně se stejným chlazením, a tenčím tělem, jak tohle asi dopadne?
I 95°C je strašně moc, od Aceru, když jsem vůbec netušil, tak jsem měl 4 notebooky, jedinej acer aspire 5530 vydržel déle než 2 roky a půl. Oni to mají vypočítaný, a docela přesně
Od asusu (s AMDčkem dokonce které dost topí) tak jsem měl notebook 4 roky a něco, a až pak se upekla grafika (nejspíš, nic jiného mě nenapadlo) a teď si vem že je tam AMD..
I 95°C je strašně moc, od Aceru, když jsem vůbec netušil, tak jsem měl 4 notebooky, jedinej acer aspire 5530 vydržel déle než 2 roky a půl. Oni to mají vypočítaný, a docela přesně

Od asusu (s AMDčkem dokonce které dost topí) tak jsem měl notebook 4 roky a něco, a až pak se upekla grafika (nejspíš, nic jiného mě nenapadlo) a teď si vem že je tam AMD..
Záleží na konkrétní řadě. Taky si mohl mít špatnou ruku. A občas to vyčistit od prachu. Uznávám, že v nich rozdíl bejt může, ale určitě to nebude až tak markantní. Lenovo, Asus, Acer.. všechno je to jedna čína.
Ale mám dojem, že už jsme trochu OT.
Ale mám dojem, že už jsme trochu OT.
- WinDroid
- Level 6.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Notebook čistím od prachu každý rok.
Stejné podmínky měl ten asus s amdčkem, i ty acery s intelem, a acery vydržely o 2 roky méně..
Stejné podmínky měl ten asus s amdčkem, i ty acery s intelem, a acery vydržely o 2 roky méně..
díky moc, hned sem chytřejší. este mám pár otázek prosím.
- jen sem nechtel přeskočit hranici 20k ale pokud si opravdu myslíte že to stojí za to možná to jeste přehodnotím ?.
- u toho Lenova je sice lepší Grafická karta, ale horší procesor jen 2 jádro tak se bojím aby to nestrhlo tu grafiku a jen i5 oproti i7. (celkove je teda lepší 2 jadro I5 s lepší grafárnou než -> "ta Toshiba"?)
- Mám externí chlazení už z minulého ntb, zachránilo by to situaci?
- Kdybych se rozhodl nepřeskočit tu hranici 20k který z tech 2 byste vybrali?
- osobně se té toshiby bojím protože nemám žádné zkušenosti a Lenovo mi zní mnohem líp, ale jak řikám finance jsou taky faktor.
-poslední ntb vydržel 6 let což si myslím že je dost dlouhá doba takže bych chtel aby to dopadlo podobně i s tímto a v tom víc věřím tomu Lenovu. dokonce i Toshibe víc než Aceru.
Jeste sem našel na ruzných recenzích že si lidé stežovali na :
-chlazení vyfukuje na display, nevím jaké to bude mít časem následky
-Disk jen 500 GB a jen 5400 otáček
- jen sem nechtel přeskočit hranici 20k ale pokud si opravdu myslíte že to stojí za to možná to jeste přehodnotím ?.
- u toho Lenova je sice lepší Grafická karta, ale horší procesor jen 2 jádro tak se bojím aby to nestrhlo tu grafiku a jen i5 oproti i7. (celkove je teda lepší 2 jadro I5 s lepší grafárnou než -> "ta Toshiba"?)
- Mám externí chlazení už z minulého ntb, zachránilo by to situaci?
- Kdybych se rozhodl nepřeskočit tu hranici 20k který z tech 2 byste vybrali?
- osobně se té toshiby bojím protože nemám žádné zkušenosti a Lenovo mi zní mnohem líp, ale jak řikám finance jsou taky faktor.
-poslední ntb vydržel 6 let což si myslím že je dost dlouhá doba takže bych chtel aby to dopadlo podobně i s tímto a v tom víc věřím tomu Lenovu. dokonce i Toshibe víc než Aceru.
Jeste sem našel na ruzných recenzích že si lidé stežovali na :
-chlazení vyfukuje na display, nevím jaké to bude mít časem následky
-Disk jen 500 GB a jen 5400 otáček
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Výběr repasovaného notebooku do 6 tisíc
od HelFix » 09 pro 2024 15:05 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 3