Jak se zbavit mallwaru ?trackid=sp-006 Vyřešeno

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Norinjojo
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Jak se zbavit mallwaru ?trackid=sp-006

Příspěvekod Norinjojo » 07 úno 2015 23:18

Dobrý den,

mám problém se svým internetovým prohlížečem Google Chrome. Pokaždé když něco vyhledávám za vyhledávaným textem se objeví toto: ?trackid=sp-006. Nevím co s tím. Prosím poraďte.

Reklama
jerabina
člen Security týmu
Level 6
Level 6
Stav:

Re: Jak se zbavit mallwaru ?trackid=sp-006  Vyřešeno

Příspěvekod jerabina » 08 úno 2015 01:08

Ahoj, jedná se o malware, ale nemělo by to být nic vážného. Dávám ti sem postup, jak by jsi to mohl odstranit:

1)na čištění různých toolbarů, adware apod. je dobrý Junkware Removal Tool, ale ten proveď až po konzultaci s členy Security teamu v sekci HiJackThis viz. bod 7
2)podívej se do Ovládacích panelů - odinstalovat programy a zkus najít Search Trackid a odinstaluj ho.
3)vymaž vše ve vymazání historie v Google Chrome(cookies, cache, historie, formuláře, sync) a ujisti se, že máš nastavený správný vyhledávací engine, tudíž máš defaultní Google jako vyhledávání.
4)podívej se do Ovládacích panelů - odinstalovat programy a hledej tyto programy, které odinstaluj:
•LyricsSay-1
•Websteroids
•BlocckkTheAds
•HD-Plus 3.5
•Quiknowledke
•Popřípadě další podobné programy, které nepoznáváš jako různé toolbary, které nepoužíváš apod.
5)překontroluj ještě rozšíření v Google Chrome, je pravděpodobné, že se to bude ukrývat právě tam.
6)pokud nepomůže, můžeš zkusit resetovat Google Chrome podle tohoto návodu: https://support.google.com/chrome/answer/3296214?hl=en
7)a určitě vlož log z programu HJT do sekce HiJackThis, kde ti bude překontrolován celý počítač.

Snad jsem pomohl :)
Když nevíš jak dál, přichází na řadu prostudovat manuál!
HJT návod

Pokud neodpovídám do vašich témat v sekci HJT když jsem online, tak je to jen proto, že jsem na mobilu kde je studování logů a psaní skriptů nemožné. Neberte to tedy prosím jako ignoraci.

mople71
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Re: Jak se zbavit mallwaru ?trackid=sp-006

Příspěvekod mople71 » 08 úno 2015 01:16

Použij AdwCleaner, TFC a Junkware Removal Tool - zadej do Googlu s přizviskem download.

Problémy ustaly?

jaro3
člen Security týmu
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Re: Jak se zbavit mallwaru ?trackid=sp-006

Příspěvekod jaro3 » 08 úno 2015 09:27

Vlož log z HJT:
viewtopic.php?f=70&t=5119
do sekce HiJackThis.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”