Ahojte, chcem vás poprosiť o radu. Kúpil som nový komp: http://www.czc.cz/88pc7npe3kia5bti4gagefqh83/seznam
Včera som ho kompletoval a normálne šlapal, prvý štart OK, potom som ho vypol a znovu zapol aby som nainštaloval Windows, všetko prebehlo OK ... potom som počítač z windowsu vypol.
Keď som sa po pár hodinách vrátil k PC už nenabehol, keď ho spustím tak sa akurát pootočí vetrák na procesore (tak o štvrť otáčky) a to je všetko, potom ani to nie až keď vytiahnem šnúru z el. ... po tom (čo sa asi vybijú kondíky) sa zas akurát kúsok pootočí ventilátor a to je koniec.
Takže som všetko poodpájal, nechal som iba dosku s CPU a chladičom (ventilátorom) jednu RAMku a zdroj zapojený iba do dosky (dva konektory) ... a stále žiadna zmena.
Následne som ho celý rozobral, dal som si na stol čisto iba dosku s procesorom, ten som tiež pozrel, nasadil spať aj s chladičom, nahodil RAM do iného slotu (mám dve takže som skúsil samostatne obe) a nič, nemám nič iné zapojené, iba zdroj do dosky ... a nič, keď je zdroj odpojený a potom ho zapojím spať tak sa teda ventilátor trošku pohne a pri tom prvom pokuse je počuť slabé jako cvaknutie v zdroji (že by to vybíjanie kondíkov ???).
CMOS som vymazal (pomocou prehodenia switchu ... čo som pochopil sa robí bez zapojeného napájania, ten je napájaný tou baterkou na doske však?), to tiež nepomohlo ale keďže som v biose ešte ani nebol tak by som nečakal že by to malo pomocť ...
Čo myslíte že je špatne?
Tipoval by som asi zdroj ale aj tak to nechápem keďže bol PC vypnutý, čo sa v takom stave može stať?
Díky moc za každú radu
(Nové) PC po druhem vypnutí už nenabehlo Vyřešeno
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Re: (Nové) PC po druhem vypnutí už nenabehlo
Vítej na PC-HELP
To cvaknutí je pojistka ve zdroji. A teď je otázka, co jí vyhodí. Jestli vada zdroje nebo jiná komponenta (deska). Asi bych začal u zdroje.
To cvaknutí je pojistka ve zdroji. A teď je otázka, co jí vyhodí. Jestli vada zdroje nebo jiná komponenta (deska). Asi bych začal u zdroje.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Ďakujem za privítanie
Hmm snažím sa teraz zohnať druhý zdroj na odskúšanie tak snáď niečo poriešim...
Ale čo mi nejde do hlavy je prečo niečo odišlo keď bol pc vypnutý, resp úplne nové komponenty a všetko fungovalo OK aj som nainštaloval okna a po regulérnom vypnutí už nenabehol. Ak je komponent špatný od výroby tak by som čakal že nenabehne vobec ... poprípade sa prejaví za provozu.
Tiež počítam s tým že ak má byť niečo špatné tak to bude buď doska alebo zdroj, RAMky mám dve a ani s jednou to nejede ... je posledná vec v reťazci ale ten by som netipoval (iba pocit :) ).
Zdroj som sa tiež snažil kúpiť kvalitnejší tak som dúfal že mi vydrží ...
Hmm snažím sa teraz zohnať druhý zdroj na odskúšanie tak snáď niečo poriešim...
Ale čo mi nejde do hlavy je prečo niečo odišlo keď bol pc vypnutý, resp úplne nové komponenty a všetko fungovalo OK aj som nainštaloval okna a po regulérnom vypnutí už nenabehol. Ak je komponent špatný od výroby tak by som čakal že nenabehne vobec ... poprípade sa prejaví za provozu.
Tiež počítam s tým že ak má byť niečo špatné tak to bude buď doska alebo zdroj, RAMky mám dve a ani s jednou to nejede ... je posledná vec v reťazci ale ten by som netipoval (iba pocit :) ).
Zdroj som sa tiež snažil kúpiť kvalitnejší tak som dúfal že mi vydrží ...
Největší pravděpodobnost poruchy elektroniky je v prvních 48 hodinách běhu, pokud zařízení tuhle dobu přežije, tak je skoro jisté že dalších pár roků vydrží bez problémů.
"Král Lávra má dlouhé oslí uši, král je ušatec!
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
(pravil K. H. Borovský o cenzuře internetu)
Aha tak to jo, nakoniec sa mi zajtra podarí v práci otestovať či je zdroj OK alebo nie.
Ak by bol OK tak to bude základná doska že?
Alebo sa stáva že by mohol takto odísť aj procesor? Ide mi o to že ak bude zdroj OK či možem jednoznačne viniť a reklamovať dosku alebo by bolo dobré preveriť ešte aj ten procesor? RAMky mám dve takže tam problém nebude.
A čo ventilátor CPU chladiča? Keby bol špatný mohol by sposobiť takýto problém?
Zatial díky moc !
Ak by bol OK tak to bude základná doska že?
Alebo sa stáva že by mohol takto odísť aj procesor? Ide mi o to že ak bude zdroj OK či možem jednoznačne viniť a reklamovať dosku alebo by bolo dobré preveriť ešte aj ten procesor? RAMky mám dve takže tam problém nebude.
A čo ventilátor CPU chladiča? Keby bol špatný mohol by sposobiť takýto problém?
Zatial díky moc !
Ja osobn bych tipoval zakladni desku.
Podle popisu toho co to dela se to velmi podoba nasim deskam s vadnymi kondenzatory. Tahle deska je sice nova, ale zase je to Asrock (zkratka levna deska).
Podle popisu toho co to dela se to velmi podoba nasim deskam s vadnymi kondenzatory. Tahle deska je sice nova, ale zase je to Asrock (zkratka levna deska).
No ak by to boli kondíky tak by boli nejaké nafučnaé ano? To som kontroloval a všetky vyzerajú OK.
A ASRock je teda špatná volba? Alebo v tej cene OK?
A ASRock je teda špatná volba? Alebo v tej cene OK?
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Když AS Rock funguje, proč ne, ale je to sázka do loterie. Každopádně po výměně zdroje budeme chytřejší.
Co se týče toho vypnutí PC - tak PC v podstatě není vypnuté nikdy, pokud ho nevypneš spínačem na zdroji nebo nevytáhneš ze zásuvky. Nakonec třeba Asus desky měly jeden čas v oblibě nechat na desce svítit diodu a ta samozřejmě svítila i při "vypnutém" PC, takže až tak vypnuté být nemohlo. Jinak řečeno, primární strana zdroje je trvale zapojena a tudíž i sekundární. Jen nejsou oživené všechny obvody desky.
Hlavně ten nový zdroj zapoj v minimální konfiguraci - CPU, paměti, integrovaná GK a než to zapojíš, resetuj CMOS (baterkou nebo těma svištěma)
Co se týče toho vypnutí PC - tak PC v podstatě není vypnuté nikdy, pokud ho nevypneš spínačem na zdroji nebo nevytáhneš ze zásuvky. Nakonec třeba Asus desky měly jeden čas v oblibě nechat na desce svítit diodu a ta samozřejmě svítila i při "vypnutém" PC, takže až tak vypnuté být nemohlo. Jinak řečeno, primární strana zdroje je trvale zapojena a tudíž i sekundární. Jen nejsou oživené všechny obvody desky.
Hlavně ten nový zdroj zapoj v minimální konfiguraci - CPU, paměti, integrovaná GK a než to zapojíš, resetuj CMOS (baterkou nebo těma svištěma)
No tak to som sa asi nemal spolahnúť na radu zobrať ASRock ... ja som vždy preferoval GB a ASUS ...
To že komp úplne vypnutý nie je viem ale myslel som že je v minimálnej záťaže takže som predpokladal že leby malo niečo odísť tak pri vačšej záťaži.
Tu diodku na doske si pamatám, tiež som takú mal
No ja mám aktuálne možnosť iba ten moj zdroj skúsiť na inej zostave takže moju dosku zatial druhým zdrojom neotestujem :(
Ale ak by ten zdroj na inej zostave fungoval tak by som reklamoval MB alebo je takáto úvaha blbosť ? Procesor by som fakt netipoval ...
To že komp úplne vypnutý nie je viem ale myslel som že je v minimálnej záťaže takže som predpokladal že leby malo niečo odísť tak pri vačšej záťaži.
Tu diodku na doske si pamatám, tiež som takú mal

No ja mám aktuálne možnosť iba ten moj zdroj skúsiť na inej zostave takže moju dosku zatial druhým zdrojom neotestujem :(
Ale ak by ten zdroj na inej zostave fungoval tak by som reklamoval MB alebo je takáto úvaha blbosť ? Procesor by som fakt netipoval ...
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Procesor bych taky netipoval. S tou deskou to můžeš risknout.
Tak nakoniec to fakt bol zdroj ... skúsil som ho na druhom kompe a ten istý problém, zobral som ho teda do alzy a na mieste mi vrátili prachy.
Obratom som bol kúpiť druhú (mali iba 520W verziu) a už je doma osadený a komp šlape jak má :)
Díky vám za rady!!
Obratom som bol kúpiť druhú (mali iba 520W verziu) a už je doma osadený a komp šlape jak má :)
Díky vám za rady!!
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Rádo se stalo, pokud je to vše, téma zamkni.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2382
-
od beestback