Dobrý den ,
mám XP home , rozdělený disk na 2 části C a D a patrně nějakou havěť v System Volume information
Chtěl jsem si opravit system pomocí instalačního CD ale nevidí mi to moje D kde jsem měl instalaci naposled a nabízí mi to jen opravu C,
moji instalaci na D to vidí pouze pokud spustím konzolu.Dalo by se to ještě nějak zachránit nebo je to na ,,čistou,,?
system volume information
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Re: system volume information
System Volume Information
Do System Volume Information se za normálních okolností nedostaneš, protože ti k tomu Windows nedaly oprávnění – ty jsi nanejvýš ubohoučký Administratorek, ale nad tebou panuje uživatel jménem System…
– stačí převzít nad daným adresářem (a rekurzivně nad jeho obsahem) práva.
Jestliže máš Win XP professional, tak:
1. zruš zjednodušené sdílení souborů (Ovládací panely → Možnosti složky → záložková karta Zobrazení a odškrtnout (aby nebylo zatrhnuté) Použít zjednodušené sdílení souborů, neboli nepoužít ho.
2. Pravým myšítkem na složce s nepřístupnými daty → Vlastnosti → záložková karta Zabezpečení
3. Jestliže v horním okně („Název skupiny nebo jméno uživatele“) nenajdeš své uživatelské jméno, tak tlačítka v tomto pořadí: Přidat, Upřesnit, Najít, vybereš příslušného uživatele a 2× za sebou tlačítko OK.
4. Vybereš (klikneš na) tohoto uživatele a o okénko níž zaškrtneš (jako že ano) povolit úplné řízení. V ten okamžik můžeš do složky jako její vlastník.
Máš-li Visty, bude to podobně. Máš-li XP Home, pak to zkus přes nouzový režim jako Administrator (nezadával-li mu nikdo heslo, pak má jako heslo nic, neboli prázdný řetězec).
Do System Volume Information se za normálních okolností nedostaneš, protože ti k tomu Windows nedaly oprávnění – ty jsi nanejvýš ubohoučký Administratorek, ale nad tebou panuje uživatel jménem System…
– stačí převzít nad daným adresářem (a rekurzivně nad jeho obsahem) práva.
Jestliže máš Win XP professional, tak:
1. zruš zjednodušené sdílení souborů (Ovládací panely → Možnosti složky → záložková karta Zobrazení a odškrtnout (aby nebylo zatrhnuté) Použít zjednodušené sdílení souborů, neboli nepoužít ho.
2. Pravým myšítkem na složce s nepřístupnými daty → Vlastnosti → záložková karta Zabezpečení
3. Jestliže v horním okně („Název skupiny nebo jméno uživatele“) nenajdeš své uživatelské jméno, tak tlačítka v tomto pořadí: Přidat, Upřesnit, Najít, vybereš příslušného uživatele a 2× za sebou tlačítko OK.
4. Vybereš (klikneš na) tohoto uživatele a o okénko níž zaškrtneš (jako že ano) povolit úplné řízení. V ten okamžik můžeš do složky jako její vlastník.
Máš-li Visty, bude to podobně. Máš-li XP Home, pak to zkus přes nouzový režim jako Administrator (nezadával-li mu nikdo heslo, pak má jako heslo nic, neboli prázdný řetězec).
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Děkuji ,mám XP home ,zapoměl jsem napsat , že mi system nenaběhne , kurzor na černé obrazovce a nedostanu se ani do nouzového režimu
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
pak ba měla pomoci opravná konzole..Pokud nemáš vadný disk.
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Disk bude ok stáhl jsem si celý jeho obsah na jiný disk , dal jsem CHKDISK na konzole , opravilo to nějaký chyby ale system stejně nenaběhne .
S knzolou to neumím , jaké příkazy bych měl použít. Nemám zkusit projet D: antivirem z jinýho disku?
S knzolou to neumím , jaké příkazy bych měl použít. Nemám zkusit projet D: antivirem z jinýho disku?
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
Můžeš zkusit:
Stáhni si z jiného PC Kaspersky Rescue Disk 10
http://rescuedisk.kaspersky-labs.com/re ... cue_10.iso
Soubor .iso vypal na CD v tomto programu:
http://www.slunecnice.cz/sw/active-iso-burner/
Při startu windows drž klávesu Delete a dostaneš se do BIOSu. V něm , na záložce BOOT, změň boot na prvním místě na CD/DVD. Potvrď změnu (Save and Exit).
Po restartu se na chvíli objeví BIOS a poté černá obrazovka ,nahoře s textem:
Boot z CD/DVD pokračujte libovolnou klávesou- nějakou hned stiskni.
Pak se již nabootuje Kaspersky Rescue Disk. V tomto programu můžeš odstranit viry, spyware nebo jiný nebezpečný a škodlivý software.
Měl by si vybrat myslím tu druhou možnost od shora, pak vybrat :
All peripherialls ( to je všechny disky- oddíly), flešky, mechaniky, MBR atd.
Při pokračování trvá někdy dlouho černá obrazovka , vydrž , program stále pracuje.
http://www.softpedia.com/progScreenshot ... 00454.html
http://www.softpedia.com/get/Antivirus/ ... Disk.shtml
Stáhni si z jiného PC Kaspersky Rescue Disk 10
http://rescuedisk.kaspersky-labs.com/re ... cue_10.iso
Soubor .iso vypal na CD v tomto programu:
http://www.slunecnice.cz/sw/active-iso-burner/
Při startu windows drž klávesu Delete a dostaneš se do BIOSu. V něm , na záložce BOOT, změň boot na prvním místě na CD/DVD. Potvrď změnu (Save and Exit).
Po restartu se na chvíli objeví BIOS a poté černá obrazovka ,nahoře s textem:
Boot z CD/DVD pokračujte libovolnou klávesou- nějakou hned stiskni.
Pak se již nabootuje Kaspersky Rescue Disk. V tomto programu můžeš odstranit viry, spyware nebo jiný nebezpečný a škodlivý software.
Měl by si vybrat myslím tu druhou možnost od shora, pak vybrat :
All peripherialls ( to je všechny disky- oddíly), flešky, mechaniky, MBR atd.
Při pokračování trvá někdy dlouho černá obrazovka , vydrž , program stále pracuje.
http://www.softpedia.com/progScreenshot ... 00454.html
http://www.softpedia.com/get/Antivirus/ ... Disk.shtml
Udělal jsem to dle doporučení ráno jsem spustil antivir a za celý den mi to nezkontrolovalo ani 1% disku 100GB , asi nebudu mít trpělivost čekat celý rok než Kašpersky dojede.Nějaká jiná možnost náhodou není?
- jaro3
- člen Security týmu
-
Guru Level 15
- Pohlaví:
- Stav:
To vypadá na špatný disk.
Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”