Autorun.exe

...

Moderátor: Mods_senior

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Autorun.exe

Příspěvekod liborek » 16 pro 2007 15:41

Na počítači s Win98,který používá tchýně na účetnictví nemůžu defragmentovat,což už se tu řešilo.nyní jsem zjistil/nevím jestli to má souvislost,ale i tak je to chyba/,že ikona C: je jen ta základní se znakem win a při poklepání se mi vypíše:SYSTEM WINDOWS NEMŮŽE NAJÍT AUTORUN.EXE
TENTO PROGRAM JE POTŘEBA K OTEVÍRÁNÍ SOUBORŮ TYPU SOUBOR.pokud dám pravým Otevřít nebo Prozkoumat tak se na disk normálně dostanu.Jen pokud chci normálně otevřít.U jiných věcí jsem to nezjistil CD a Disketa jdou otevřít normálně a mají i správnou ikonu.Jiné programy tam nejsou jen nějaký dosovský na to účetnictví ,tím pádem nevím jestli to nejde ještě jinde.
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 16 pro 2007 16:28

Podle všeho jsou na disku chyby. Doporučuji, pokud to ještě jde zálohovat důležitá data. Udělat kontrolu disku s opravou chyb. Pro defragmentaci je toto nezbytné. Pokud nejde udělat defragmentaci i po kontrole disku a případných opravách, je možné, že je málo místa na disku. K proběhnutí defragmentace je třeba asi 15 - 20% volného místa z celkové velikosti disku - oddílu(např. z disku 60GB asi 9 - 12 GB).
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 16 pro 2007 16:44

Chyby tam nějaký asi budou,scandisk apod.jsem udělal a defragmentoval jiným programem než je ve Win.Což šlo.Místa je bohatě.Ovšem po defrag.jiným programem a znovu zkouška defragmentovat windowsovským opět nejde.Tak já jen jestli např nějaký krok k řešení není ono autorun.exe který nemůže otevřít c:.Pokud jde o zálohu je prakticky nemožná/je to zanedbané a velmi pomotané,bylo by to na delší psaní/.Když už jsme u toho ,chtěl jsem psát samostatný dotaz,ale ...Mám nějaký volný hardy.Jelikož je na tom počítači hromada účetnictví a řekl jsem ji,že s těma chybami je jen otázka času kdy o to přijde,napadlo mi jestli nejde nějak zazálohovat"komplet celý hard včetně OS aby kdyby se něco stalo by to šlo jen přehodit.Znovu podotýkám,že něco prostě normálně zazálohovat už nejde. :? To by jste museli vidět je to v hrozným stavu.Není tam ani vypalovačka,nerozdělený disk a když už si něco zálohovala tak vlastně na stejný disk ,pomalu vedle sebe.Tak jen jestli by to šlo.
Intel Core i7-6700,MB Gigabyte GA-B150-HD3,MSI-GeForce GTX 1070 Gaming X 8G,2 x8GB DD4 2133MHz,Win 10 64bit.

Windows 7Pro,Intel CoreDuo E6750,SAPHIRE RADEON HD 5770 VAPOR-X,RAM 3GB, Gigabyte MB GA-P35-DS4,Corsair 600w.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 16 pro 2007 17:38

Pokud lze připojit další disk, tak zkopírovat co je třeba uchovat na tento disk a pak třeba v jiném PC vypálit. Podle všeho je to zralé a může se to i úplně sesypat. Záloha na stejném disku a v takovém stavu, jak to popisuješ, je asi úplně zbytečná. Po záloze na původním disku nejprva odstranit oddíl a pak rozdělit disk na dva oddíly - systémovou část a pak pro data, naformátovat, nainstalovat systém a potřebné programy a potřebná data obnovit ze zálohy. Jiné rozumné řešení, podle toho co píšeš, asi není.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 16 pro 2007 17:45

Dík,ale jak poznat co zálohovat?Na hardisku je strašný binec a všechno je promíchané se vším.Myslel jsem nějakou kompletní kopii disku,se kterou bych si potom mohl zkusit experimentovat a zálohovat postupně na mém počítači.mám nějaký šuplata takže bych ten její v pohodě mohl PŘENÉST NA MŮJ POČÍTAČ.Ovšem jestli by to potom šlo NĚJAK HODIT KE MĚ.Třeba nějak virtuálně :oops: či něco.Já mám dost místa i hardisků.Klidně můžu dát "obětovat"úplně prázdný.jen jestli by to nějak šlo.Jo a ještě já mám XP a ona tam má 98SE.

BROZA
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod BROZA » 16 pro 2007 18:20

Můžeš zkusit Acronis True Image.Ten zvládne obraz disku.Pak tam vrazíš jinej hadr nahraješ na nej tu zálohu a mělo by to chodit.Více na http://www.acronis.cz/domacnosti-a-kanc ... mage-home/
Intel Core 2 Duo E6400;ASUS P5B;4GB DDR2-800MHz;7600GT/2DHT

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 16 pro 2007 18:25

Jestliže je na disku takový maglajz, že není poznat ke kterému programu nějaký soubor patří (nejsou ve složce daného programu), tak to Ti tedy nezávidím. Pak skutečně nezbývá nic jiného než zkopírovat celý disk, ale kdo to dá někdy dohromady to tedy nevím. Jestli tam nejsou opravdu nezbytná data, tak bych nechal zálohu tak jak je, ať se v tom vyzná ten, kdo tam bude něco hledat, třeba berňák.

BROZA
Level 3
Level 3
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod BROZA » 17 pro 2007 13:10

Pic píše:ať se v tom vyzná ten, kdo tam bude něco hledat, třeba berňák.

To by byla dobrá prča, hodit jim k daňovýmu přiznání DVD s takovým maglajzem. By tý tetě za přepážkou vylítla nudle jak švihadlo. :lol: :lol: :lol:
Intel Core 2 Duo E6400;ASUS P5B;4GB DDR2-800MHz;7600GT/2DHT

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 17 pro 2007 17:41

Ta moje tchýně to nemá jako své účetnictví,ale ona ho dělá jiným :lol: Tak kdyby se jí to p****o,tak to by teprve byla sranda :shock:

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 17 pro 2007 21:00

V tom případě nemohu než konstatovat, že je krajně nezodpovědná, pokud náhodou nemá někde mimo počítač zálohu toho účetnictví. Žádná lepší rada, než co jsem již dříve uvedl, mne bohužel nenapadá. Možná se najde někdo jiný. Asi by to člověk musel vidět, aby lépe poradil co s tím. Lituji.

liborek
Level 5.5
Level 5.5
Stav:

Příspěvekod liborek » 18 pro 2007 18:23

Kdybych ji poznal dřív.No ona má taky už 56let a tak se není čemu divit.někdo ji kdysi naučil základní věci s programy a tak pořád jede :? :? Jinak dík.Zkusím alespoň ten celý disk.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 18 pro 2007 18:29

Není zač a nezávidím.

Zpět na “Vše ostatní (sw)”