Zdravím,
Jak aktivovat (instalovat) znovu 8.1 co mám na koupeném HDD, na čisté SSD?
Koupil jsem nový notebook s předinstalovanými Windows 8.1 64bit. Chci ale vyměnit koupený HDD za své SSD a dát ten systém na to SSD. Jenomže mi nefunguje klíč, který jsem zjistil pomocí Belarc Advisor. Nefunguje hned při spuštění instalace co jsem stáhnul jako ISO (nesouhlasí bitová kopie či tak podobně). Musel jsem vygooglit nějaký jiný (free?) a ten zadat. Ani po instalaci na SSD se mi nedaří zadat ten můj původní z koupené licence co je na HDD. Někde jsem zaznamenal, že je nutno provést aktivaci po telefonu. Ale já tam takovou volbu vůbec nevidím. Je tam pouze textové pole "Zadat nový kód Product Key" nebo "Koupit kód Product Key".
Mám špatnou instalaci (ISO)? - ale já zvolil přesně tu samou verzi co mi hlásí koupený OS na HDD (Windows 8.1 64 - nikoliv N, nikoliv Pro - protože toto mi originál nehlásí) - použil jsem onen program na přímé stahování (Mediacreationtool.exe)
Mám dobrou instalaci ale při přechodu na jiný HDD nelze znovu použít ten samý klíč?
Co tedy udělat, prosím?
Windows 8.1 64bit přechod z HDD na SSD - klíč, aktivace
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Windows 8.1 64bit přechod z HDD na SSD - klíč, aktivace
a ty nemas nelepeny stitek ze spodu notebooku
Stitek s produktovym klicem se zespoda uz davno nelepi.
Pokud je notebook koupen s Windows 8.0, je pri instalaci nutno zadat klic z Technetu, pak provest zmenu produktoveho klice na klic co je v BIOSu a pak teprve aktivovat.
Klic z BIOSu precte treba RW Utility.
Pokud je notebook koupen s Windows 8.0, je pri instalaci nutno zadat klic z Technetu, pak provest zmenu produktoveho klice na klic co je v BIOSu a pak teprve aktivovat.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Žádný klíč nikam nezadáváš. Vytvoř si nejprve flash disk se zálohou operačního systému (systém Tě k tomu zcela jistě vybízel, jakmile jsi ho poprvé zprovoznil), vyměň disky a z té flash nabootuj. O zbytek se postará instalace sama.
Zadej do hledání "záloha" nebo "recovery", určitě to něco nabídne.
Zadej do hledání "záloha" nebo "recovery", určitě to něco nabídne.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
-
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
[quote="petr22"]Stitek s produktovym klicem se zespoda uz davno nelepi.
sory jsem nevěděl
sory jsem nevěděl
Recovery na USB jsem vytvořil, ale chce to po mě instalační DVD, jestli se nemýlím. Zkrátka mi to nechce z toho recovery rozjet instalaci. Ještě to mohu znovu zkusit. Ale už to mám instalováno z onoho staženého ISO (to jsem dostal na USB pomocí Win To Flash).
Precti klic z BIOSu pomoci RW Utility a srovnej ho s tim, co mas zapsany.
Ten klic z BIOSu musi jit zadat (zmena produktoveho klice), pripadne to muzes skusit pres slmgr.vbs -ipk 00000-00000-00000-00000-00000.
Ten klic z BIOSu musi jit zadat (zmena produktoveho klice), pripadne to muzes skusit pres slmgr.vbs -ipk 00000-00000-00000-00000-00000.
petr22 píše:Stitek s produktovym klicem se zespoda uz davno nelepi.
To se prosím týká i mých Windows 8.1 64?
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Ano. Ale popsaný postup je drbání se levou novou za pravým uchem - lze to, ale je to složitější postup. Proč to komplikovat, když Ti k tomu výrobce dal nástroj.
--- Doplnění předchozího příspěvku (11 Úno 2015 23:03) ---
Kdo ví, cos to stáhnul.
--- Doplnění předchozího příspěvku (11 Úno 2015 23:03) ---
maiki píše:Recovery na USB jsem vytvořil, ale chce to po mě instalační DVD, jestli se nemýlím. Zkrátka mi to nechce z toho recovery rozjet instalaci. Ještě to mohu znovu zkusit. Ale už to mám instalováno z onoho staženého ISO (to jsem dostal na USB pomocí Win To Flash).
Kdo ví, cos to stáhnul.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
petr22 píše:Precti klic z BIOSu pomoci RW Utility a srovnej ho s tim, co mas zapsany.
RW Utility hlásí přesně ten samý klíč co jsem získal pomocí Belarc Advisor a co mi NEJDE zadat při instalaci z toho ISO staženého přes Mediacreationtool.
S tím skriptem moc neumím ale zkusil jsem zadat do BAT tohle: elevate wscript “C:\windows\system32\slmgr.vbs” -ipk klíč a spusti jako admin ale nic není aktivováno...
Podivej se na to instalacni medium jestli je tam ve slozce SOURCES soubor EI.CFG. Pokud je, postni sem cely jeho obsah.
Bohužel jediný s CFG je tam "setupplatform.cfg".
--- Doplnění předchozího příspěvku (Čtv Úno 12, 2015 12:06 am) ---
I Windows 9 Product Key Viewer hlásí ten samý klíč. Pokud mám špatné ISO, tak asi neumím číst. Zadal jsem to, co mám ve vlastnostech počítače. jazyk = čeština, verze = Windows 8.1, architektura = 64 bitů.
Že by se musela dělat ta aktivace po telefonu? Ale já tam tuto volbu nevidím.
--- Doplnění předchozího příspěvku (Čtv Úno 12, 2015 12:06 am) ---
I Windows 9 Product Key Viewer hlásí ten samý klíč. Pokud mám špatné ISO, tak asi neumím číst. Zadal jsem to, co mám ve vlastnostech počítače. jazyk = čeština, verze = Windows 8.1, architektura = 64 bitů.
Že by se musela dělat ta aktivace po telefonu? Ale já tam tuto volbu nevidím.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 8067
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek
05 srp 2024 15:30
-
-
Nejde klíč. Po Upgrade Hardware zmizela licence Windows.
od Minapark » 09 zář 2024 16:54 » v Windows 11, 10, 8... - 22
- 6738
-
od Minapark
16 zář 2024 10:47
-
-
-
Zaplatil jsem 2799 Kč za Windows 11 Pro – systém není aktivovaný, klíč jsem nedostal Příloha(y)
od MoA285 » 27 kvě 2025 20:38 » v Reklamace a zákony - 15
- 4597
-
od MoA285
28 kvě 2025 00:59
-
-
- 17
- 9823
-
od stepan102