Ahoj,
Dostal se mi do rukou čtyřletý DLP projektor Sanyo PLC XU-47, který několik sec po spuštění vypne. Podle internetových diskuzí a servisních knížek je potřeba manuálně vyresetovat spínač teploty.
Zkoušel jsem resetovat kouskem svářecího drátu, ale spínač nereagoval (žádné propružení, cvaknutí, nic...) proto jsem projektor rozebral a zjistil, že spínač už vůbec nespíná, tlačítko je zcela volné.
Je možnost nějaký takový spínač sehnat, popř. nahradit něčím s podobnou funkcí? (při 90°C se má projektor vypnout). Popřípadě nějaké zcela jiné řešení?
Díky Petr.
Náhrada termo-přepínače do projektoru Vyřešeno
Náhrada termo-přepínače do projektoru
Děkuju za vaše názory a rady. 

-
- Pohlaví:
Re: Náhrada termo-přepínače do projektoru
Možná by se dal použít termostat že žehličky a také by se to dalo řešit elektronicky, ale to by bylo složitější a možná tam ani není místo.
Odesláno z mého MT15i
Odesláno z mého MT15i
Místa tam je celkem málo, při nejhorším by se tam snad něco kousek většího nacpalo, tohle má ale jen cca 25mm x 25mm x 30mm v příloze přikládám ještě foto, podle manuálu má přepínač označení SW902, pokud to pomůže, naspodu je pak napsáno 90HPT3

-
- Pohlaví:
Nejspíš to bude mít servis, ale pokud to prodá , pak si asi započítá i cenu výměny.
Odesláno z mého MT15i
Odesláno z mého MT15i
V okolí o žádném nevím, škola měla dva tyto projektory v Trutnově v servisu, ale vrátili to s tím, že nevědí, co s tím dělat, že to jedině můžou poslat do Asie na opravu a čekat. U prvního jsem termostat vyresetoval, ale tento druhý je "kaput". Někam do Indonésie se mi to posílat nechce. Jestli by se tam dal použít ten žehličkový, napiš mi prosím stručný návod.

-
- Pohlaví:
Že by Sanyo nemělo v ČR servis?
Návod ti nenapíšu, musí se improvizovat podle místa, velikosti termostatu a také dbát na bezpečnost. Pro sebe bych se o to pokusil, ale pro školu ne
Odesláno z mého MT15i
Návod ti nenapíšu, musí se improvizovat podle místa, velikosti termostatu a také dbát na bezpečnost. Pro sebe bych se o to pokusil, ale pro školu ne
Odesláno z mého MT15i
Re: Náhrada termo-přepínače do projektoru Vyřešeno
Tak to nakonec termostatem nebylo
, ještě jednou jsem projektor rozebral a zjistil, že jeden větráček má přidřené ložisko. Díky za pomoc.

-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 3520
-
od petrmet
Zobrazit poslední příspěvek