Dobrý den, mám dotaz ... táta mi přivezl starší počítač abych ho dal do chodu pro mámu processor nějáký intel 2.8 Ghz 32 bit atp... ale to hlavní je že se chci zeptat jestli rozjedu W7 s 768 Mb Ram (32bit) když na ně má být 1 Gb, rozjedu je nebo musím jěště sehnat aspoň těch 256Mb ? Jinak PC bude jenom na kancelář (word atd...).
Děkuji.
Windows 7 se 768 MB ram, půjde ? Vyřešeno
-
- Pohlaví:
Re: Windows 7 se 768 MB ram, půjde ?
Pokud se ti to podaří nainstalovat bez hlášky že nesplňuješ HW požadavky, pak to půjde, ale bude to otrava. Přidal bych aspoň 1GB RAM.
Rozjedeš, ale bude se to dost sekat. I když ani z XP si asi moc nepomůžeš. Tipuji že po spuštění nějakého kancl. balíku se to stane nepoužitelným.
Co vím tak W7 jdou nainstalovat i na 512MB RAM bez hlášky že nesplňuje HW požadavky.
Co vím tak W7 jdou nainstalovat i na 512MB RAM bez hlášky že nesplňuje HW požadavky.
Pro plne aktualizovany pocitac pripojeny k internetu je minimum 2 GB RAM, aby ten pocitac byl aspon trochu pouzitelny. OS, firewall, antivir a dalsi sluzby bezici na pozadi si z toho vezmou cca polovinu.
Na pocitaci ktery neni pripojen k netu by tech 768 MB RAM mohlo stacit, ale naprostou vetsinu z nich uz pri startu zabere OS.
Na pocitaci ktery neni pripojen k netu by tech 768 MB RAM mohlo stacit, ale naprostou vetsinu z nich uz pri startu zabere OS.
Sám jsem provozoval XP s 256 MB a docela to šlo (čekal jsem to daleko horší), pokud jsem nechtěl dělat víc věcí najednou. Jestli bylo něco v té době utrpení, tak práce v GIMPu s obrázky o nějakých dvaceti vrstvách, to byl docela porod. 
Sedmičky podle mého nejsou o tolik náročnější a když se povzvypíná většina nepotřebných služeb, nebál bych se toho, i když bych zároveň nepočítal s kdovíjakým komfortem.
Rozhodně bych se poohlédl po nějakém plusminus spolehlivém a zároveň hardwarově nenáročném antiviru.

Sedmičky podle mého nejsou o tolik náročnější a když se povzvypíná většina nepotřebných služeb, nebál bych se toho, i když bych zároveň nepočítal s kdovíjakým komfortem.
Rozhodně bych se poohlédl po nějakém plusminus spolehlivém a zároveň hardwarově nenáročném antiviru.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- člen HW spec týmu
-
Elite Level 12
- Pohlaví:
- Stav:
Gamer286 píše:Dobrý den, mám dotaz ... táta mi přivezl starší počítač abych ho dal do chodu pro mámu processor nějáký intel 2.8 Ghz 32 bit atp... ale to hlavní je že se chci zeptat jestli rozjedu W7 s 768 Mb Ram (32bit) když na ně má být 1 Gb, rozjedu je nebo musím jěště sehnat aspoň těch 256Mb ? Jinak PC bude jenom na kancelář (word atd...).
Děkuji.
Včera jsem instaloval PC, kde bylo 2GB paměti a Celeron 430 (původně XP, nově W7). Při instalaci aktualizací mi systém hlásil nedostatek operační paměti. Tak asi tak.
Naposledy upravil(a) d1amond dne 17 úno 2015 14:36, celkem upraveno 1 x.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Chcete si nechat sestavit nový počítač?
Půjde to ale bude to velice nepoužitelné. Jak bylo řečeno tak XP si moc nepomůžeš už hlavně i kvůli tomu že na něj nevychází aktualizace,takže to bude docela k ničemu.
Popřemýšlel bych o upgrade...
Popřemýšlel bych o upgrade...
XP dneska nelze srovnavat s XP pred 12 lety.
Plne opatchovane XP s SP3 maji stejne minimalni pozadavky na hardware jako 7 - pouzitelne minimum jsou 2 GB RAM.
U vsech pocitacu ktere mely pouze 1 GB RAM se opakovane resily stiznosti uzivatelu ze se na tom neda pracovat, protoze po spusteni Lotus Notes a Excelu dosla fyzicka i virtualni pamet.
Plne opatchovane XP s SP3 maji stejne minimalni pozadavky na hardware jako 7 - pouzitelne minimum jsou 2 GB RAM.
U vsech pocitacu ktere mely pouze 1 GB RAM se opakovane resily stiznosti uzivatelu ze se na tom neda pracovat, protoze po spusteni Lotus Notes a Excelu dosla fyzicka i virtualni pamet.
- Petr Škorec
- Level 3.5
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Proč tam nedáš Windows XP? Na starym nojbuku mám 256MB RAM, XP SP2 a docela to jde. Mám ho ale jako záložní, běžně s ním nepracuju. S 768MB to bude pohoda.
PC1: Intel i5 4460 Haswell, 16 GB RAM, 240GB SSD, 2TB HDD, GTX 960 4GB GDDR5.
PC2: Intel i5 11400F Rocket Lake-S, 16GB RAM, 256GB SSD M2, 1TB SSD M2, GTX 1660 6GB GDDR6
Notebook: Lenovo B590, i3, 4GB ram, 500 GB HDD
Notebook: Dell C610, Pentium III 1,1ghz, 256MB ram, 20GB HDD
PC2: Intel i5 11400F Rocket Lake-S, 16GB RAM, 256GB SSD M2, 1TB SSD M2, GTX 1660 6GB GDDR6
Notebook: Lenovo B590, i3, 4GB ram, 500 GB HDD
Notebook: Dell C610, Pentium III 1,1ghz, 256MB ram, 20GB HDD
Gamer286:
Minimálně to můžeš zkusit a když to nepůjde (respektive pokud to sice půjde, ale bude to nehorázně pomalé), pak nezbude než dokoupit paměť.
Rozhodně tím, že se o tu instalaci pokusíš, nic nepokazíš.
Petr Škorec:
I to je řešení. Kupříkladu v práci mám stále Ixpéčka a nový systém bych do té vykopávky nedával.
Minimálně to můžeš zkusit a když to nepůjde (respektive pokud to sice půjde, ale bude to nehorázně pomalé), pak nezbude než dokoupit paměť.
Rozhodně tím, že se o tu instalaci pokusíš, nic nepokazíš.
Petr Škorec:
I to je řešení. Kupříkladu v práci mám stále Ixpéčka a nový systém bych do té vykopávky nedával.
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
Tak to udělám takhle : Nejdřív je nainstaluju (jestli se tam tedy neobjeví nějáká ta hláška) a pak kdyžtak řeknu tátovi ať mi sežene ještě aspoň 1 Gb Ram... Podle toho jak to pojede ale sehnat to nebude problém ... ale ten počítač by měl být vyloženě jenom na email, word atd ... ani žádný antivir nepotřebuje ... máma na tom stejně moc neumí ... 

S tím antivirem nesouhlasím. Jakmile s tím máma poleze na internet, e-mailem jí může taky přijít nějaký virus…
- Mýliti se je Myloš.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 6
- 8085
-
od zeus
Zobrazit poslední příspěvek