Menu pro výběr disku
Menu pro výběr disku
Ahoj, mám v PC na IDE zapojené 2 disky. Na jednom mám W7 a na druhém XP. Je nějáký program, díky kterému bych si při startu PC mohl zvolit, z kterého disku chci nabootovat? Něco podobného, jako když nainstaluji na 1 disk XP a W7 a při startu si mohu vybrat, který systém chci nabootovat. Jde mi o to, abych se pořád nemusel přepínat do biosu. Děkuji za odpovědi.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Menu pro výběr disku
Téma přesunuto. Příště dobře koukej kam dotaz vkládáš.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Číst umím. Co bych si konkrétně měl přečíst? Omlouvám se, jestli jsem dotaz zařadil do špatné sekce, ale stalo se mi to snad poprvé. Jsme pouze lidi a myslím, že každý má nárok na to se splést 

Nemusíš chodit do BIOSu. Dnešní počítače mají (předpokládám úplně všechny) při startu možnost zmáčknout příslušnou klávesu (počítač od počítače se to různí, např. F10, F8, F12…) a vyskočí ti pop-up nabídka, z čeho chceš bootovat.
V BIOSu bych tedy nastavil jako výchozí ten systém, který používáš častěji, a ad hoc přepínal bootdisk tímto způsobem.
Samozřejmě že máš možnost nainstalovat si nějakého bootmanažera, ale tohle mi přijde vcelku elegantní a jednoduché.
V BIOSu bych tedy nastavil jako výchozí ten systém, který používáš častěji, a ad hoc přepínal bootdisk tímto způsobem.
Samozřejmě že máš možnost nainstalovat si nějakého bootmanažera, ale tohle mi přijde vcelku elegantní a jednoduché.
- Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
- Výňatek z pravidel fóra PC-HELP:
- Název tématu zvolte takový, aby co nejvýstižněji charakterizoval obsah tématu.
- Nesnažte se řešit jiný problém (i když podobný) v jednom tématu. Raději založte nové téma.
- Mýliti se je Myloš.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2007
-
od Jirka88
Zobrazit poslední příspěvek
12 zář 2024 19:44
-
- 3
- 5139
-
od petr22
27 úno 2025 11:31
-
-
Reinstal Win 11 a formátování disku Příloha(y)
od Kemot » 06 říj 2024 18:53 » v Windows 11, 10, 8... - 7
- 3250
-
od šulda
06 říj 2024 20:58
-
-
- 8
- 3349
-
od sabrik