ASUS EEE - nefunkcni klavesnice / update BIOSu

...

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

jirka128
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

ASUS EEE - nefunkcni klavesnice / update BIOSu

Příspěvekod jirka128 » 25 úno 2015 19:13

Dobry den. Poridil jsem si ASUS EEE PC 1000HD s nainstalovanyma Windows 7. Jak jsem zjistil, tak windows nereaguji na stisk klaves "0"(nad klavesou P), "P", "ů" a "-". Navic nereaguje ani vetsina funkcnich klaves, ale o tomto problemu jsem neco malo uz cetl. Horsi je to s tou klavesou "P", bez ktere se neda psat. Jako prvni me napadlo, ze muze byt vadna klavesnice. Tu jsem vyndal, promeril spoje a na stisk reaguje (spina kontakt). V BIOSu pocitace klavesnice funguje, takze musi byt problem nekde v software. Zkusil jsem nainstalovat UBUNTU a tam opet nefunguji stejne klavesy. To znamena, ze nepujde o softwarovy problem v systemu, ale nekde mezi HW a SYSTEMEM, no a tam je asi jedine BIOS. Preflashnuti BIOSu by melo pomoct, ale zase je tu problem.

Co jsem se docetl, tak update biosu se provadi tak, ze na cistou zformatovanou USB flashku nakopiruju soubor s typu *.ROM, restartuju pocitac a stiskem ALT+F2 se spusti automaticky update. Pocitac najde USB flashku i soubor a vypise zpravu, ze nemam s pocitacem nic delat behem update a nasleduje neco ve stylu "reading file : xxxx.ROM" a pocitac je vytuhlej.

Delam nekde chybu ? USB flash mam novou 8GB a formatovanou na FAT32, hned po zformatovani jsem na ni nakopiroval jediny soubor *.ROM
Nema BIOS update treba omezeni jen na FAT16 ?

--- Doplnění předchozího příspěvku (25 Úno 2015 21:42) ---

Tak nakonec se zadarilo a pomohl update BIOSu. Mel jsem tam stary bios 1106 a mozna byl nejakej posahanej, protoze klavesnice zlobila uplne vsude, jen v biosu samotnem jela ok. Pro update biosu je treba usb flash disk s fat16, coz byl mensi zadrhel, protoze vsechny moje flashky jsou 8gb a fat16 to obslouzit neumi (tedy lze to obejit, ale to je zbytecne slozite, oddily, atd...). Presto se mi podarilo z flash 8gb bios uploadnout nasledovne:

Nasel jsem starou SD kartu 128MB s FAT16, ale ikdyz ji pripojim pres usb ctecku, tak ji bios uploader nedetekuje. Nicmene jsem SD kartu pod WIN7 naformatoval na FAT (= FAT16) a ulozil na ni soubor 1000HD.ROM . Pak jsem pomoci programu SAMDISK vytvoril sektorovou kopii SD karty a nasledne jsem tuto image samdiskem ulozil na 8gb flash disk. Program samdisk umi bez problemu zkopirovat obsah mensiho media na vetsi. 8GB flash disk se pak tvaril jak 128gb disk s FAT16 a krasne se z nej dalo uploadnout bios na verzi 14xx. Akorat pozor, po uploadu ma novy bios zakazanou wifinu, takze je treba jeste zapnout WLAN a par dalsich povypinanych kravinek.

Reklama
  • Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Výměna GPU a CPU update BIOSu.? Příloha(y)
    od bugicek7lpCZ » 27 úno 2025 12:29 » v Taktování a další úpravy PC
    2
    11131
    od bugicek7lpCZ Zobrazit poslední příspěvek
    27 úno 2025 12:51
  • Lehký update PC
    od majkl00 » 25 pro 2024 19:51 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    5
    2857
    od majkl00 Zobrazit poslední příspěvek
    26 pro 2024 14:06
  • Update procesoru.
    od Shokata88 » 26 lis 2024 08:48 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2
    1964
    od Shokata88 Zobrazit poslední příspěvek
    26 lis 2024 09:34
  • T490s nefunguje trackpoint UPDATE Příloha(y)
    od Sadelník1234 » 17 led 2025 21:49 » v Problémy s hardwarem
    3
    3296
    od kecalek Zobrazit poslední příspěvek
    20 led 2025 16:00
  • Windows 11 update blokuje instalaci driverů. Příloha(y)
    od kellne » 09 dub 2025 17:45 » v Windows 11, 10, 8...
    7
    4100
    od MonikaVavrova Zobrazit poslední příspěvek
    11 dub 2025 11:07

Zpět na “Vše ostatní (hw)”