Virtualizace 64-bitových systémů

...

Moderátor: Mods_senior

petrmet
Level 3
Level 3
Pohlaví: Muž
Stav:

Virtualizace 64-bitových systémů

Příspěvekod petrmet » 19 úno 2015 13:51

Mám problém s instalací a provozem 64-bitových systémů ve Virtualboxu. Někdy funguje a někdy ne. Vím, že je třeba zpřístupnit HW virtualizaci VT-x, v BIOSu ji mám Enabled. Původně jsem si myslel, že problém je ve VirtualBoxu, ale stáhl jsem si od MS utilitu "Hardware-assisted virtualization (HAV) detection tool ", a i tato utilita mi ukazuje někdy, že je přístupná a někdy, že není. Z toho usuzuji, že problém je někde jinde, ale vůbec netuším, kde. Tento týden jsem ve VirtualBoxu nainstaloval W7 Home Premium 64bit, do něj si doinstaloval další programy, vše fungovalo do včerejška, dnes už ne. Tento problém trvá už delší dobu, vždy po nějakých pokusech to vzdám, provozuji pouze 32bitové systémy, pak se k tomu zase vrátím a je to stále dokola.
Systém mám W7 Home Premium 64bit. Poradí mi tu někdo, kde hledat problém a jak ho řešit? Díky za rady.

Reklama
petrmet
Level 3
Level 3
Stav:

Re: Virtualizace 64-bitových systémů

Příspěvekod petrmet » 26 úno 2015 09:17

Narazil jsem v jedné diskuzi na zmínku, že když se vypne volba "Povolit hardwarovou virtualizaci" v Avastu, tak potom utilita "Hardware-assisted virtualization (HAV) detection tool " detekuje, že virtualizace je přístupná. Tak jsem to dnes zkusil a opravdu teď mohu ve VirtualBoxu spouštět Win7 HP 64bit. Ale zase AVAST vyhrožuje : "Je-li hardwarová virtualizace zakázána, některé funkce nemusí fungovat spolehlivě. Škodlivý kód může být schopen například uniknout ze sandboxu a infikovat systém." Přitom jedním z důvodů, proč používám VirtualBox je např. jednorázové spouštění programů, které nejsou z úplně důvěryhodných zdrojů nebo je nechci instalovat do systému kvůli jednorázovému použití. Nemá někdo zkušenost s použitím kombinace AVAST - VirtualBox ? Díky za odpovědi.

rhsCZ
Level 4
Level 4
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod rhsCZ » 26 úno 2015 14:54

Zkušenost s avastem a virtualboxem nemám, ale pokud avast píše toto, při vyplé HW virtualzaci v avastu, tak mě napadá, že změna antiviru by bylo nejepší.

„Zeptáš-li se, budeš 5 minut vypadat jako blbec. Nezeptáš-li se, budeš blbcem po celý život.“
„Mnozí z těch, co žijí, by zasluhovali smrt. A mnozí z těch, co zemřeli, by si zasloužili žít.“ - John Ronald Reuel Tolkien
„Je lepší být nenáviděn pro to, jaký jsi, než být milován pro to, co nejsi.“ - Kurt Cobain
https://rhscz.eu
https://github.com/rhsCZ

petrmet
Level 3
Level 3
Stav:

Příspěvekod petrmet » 26 úno 2015 15:20

Používám Avast 5 let a zatím jsem s ním problémy neměl. Spíše mě překvapuje, že o tomto problému se téměř nikde nepíše, i když je to myslím problém, na který narazí každý, kdo virtualizuje nějaký 64bitový systém. Budu pár dní kontrolovat, zda opravdu to způsobuje Avast. Pak ještě asi zkusím konzultovat nastavení na foru Avastu.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Zamrznutí systému Win 11
    od schwarzenegger » 15 srp 2024 18:01 » v Windows 11, 10, 8...
    1
    2438
    od petr22 Zobrazit poslední příspěvek
    15 srp 2024 21:37
  • Tuto aplikaci zablokoval správce systému Příloha(y)
    od Minapark » 21 bře 2025 07:38 » v Windows 11, 10, 8...
    10
    7392
    od RIKI22 Zobrazit poslední příspěvek
    05 dub 2025 11:04
  • Obnova fotek z SD karty, která není vidět v souborovém systému
    od simio.simsoft » 01 lis 2024 20:00 » v Problémy s hardwarem
    8
    3282
    od Speed_dead Zobrazit poslední příspěvek
    05 lis 2024 10:02

Zpět na “Vše ostatní (sw)”