problém s vytvořením diskového oddílu
- jeronym.skocdolabe
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
problém s vytvořením diskového oddílu
Lidičky potřebuju pomoc
. Při instalaci windows xp když se vybírá oddíl k instalaci (vytvořit oddíl, nainstalovat atd..) mi to hodí hlášku ve smyslu že oddíl není kompatibilní s windows xp. Zkoušel jsem formátovat přes fdisk´= vytvoření dosového oddílu atd... ovšem to taky nejde. jako by tam ten harddisk ani nebyl ale v biosu je. Další věc je že xpečka tam byli a normálně jeli. Nainstaloval jsem ovladač ke grafický kartě NVIDIA GE FORCE 6100 tušim že integrovaná (není to můj komp) a všechno po restartu spadlo. Jako by tam ty xpcka ani nebyli, nebylo nutný formátování a rovnou to vyhodilo že místo bez odílů má 160 giga. Ovšem v místě bez oddílů nejdou oddíly vytvořit i když údaj o velikosti disku tam je. Je to trochu pro muldera a scullyovou. Dík za pomoc

INTEL CORE DUO E2180 2 Ghz, 2x2 GB RAM A-DATA extreme Vitesta 800 mhz, ATI RADEON HD 2600 PRO 512 MB DDR2, SEAGATE BARACUDA 320 GB+WESTERN DIGITAL 300 GB EXTERNAL HDD, MSI P35 NEO2 mainboard, ZDROJ ENERMAX MODU82+ 525 W CROSSFIRE X
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Tak za prvé - co je to za disk ATA, nebo SATA? Pokud je na disku oddíl vytvořen je třeba jej nejprve odstranit a pak teprve jej vytvořit (případně více oddílů). Pokud to děláš Fdiskem, je třeba první oddíl nastavit jako aktivní. Jednodušší, ale bude jej vložit do jiného PC s WinXP, protože pravděpodobně je naformátován na NTFS a tam jej rozdělit na oddíly a případně i naformátovat, ale pozor ať nezlikviduješ omylem jiný disk.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
- jeronym.skocdolabe
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
1. AMD Athlon™64/ Sempron socket AM2 platform
2. Supports high performance Dual Channel DDR2 800 memory
3. Integrated NVIDIA® CineFX 3.0 Graphics Engine
4. Features NVIDIA® SATA 3Gb/s with RAID function
5. Integrated 10/100 Ethernet solution
6. Enhances security with NVIDIA TCP/IP Acceleration technology
7. Features 8 channel High Definition Audio
8. RoHS compliant motherboard for green computing
9. Supports Windows Vista Premium
To je deska, takže sata. Oddíl byl samozřejmě nejdřív odstraněn, xpčka jsem instaloval cca už asi 30x. Tohle se mi stalo poprvé.
2. Supports high performance Dual Channel DDR2 800 memory
3. Integrated NVIDIA® CineFX 3.0 Graphics Engine
4. Features NVIDIA® SATA 3Gb/s with RAID function
5. Integrated 10/100 Ethernet solution
6. Enhances security with NVIDIA TCP/IP Acceleration technology
7. Features 8 channel High Definition Audio
8. RoHS compliant motherboard for green computing
9. Supports Windows Vista Premium
To je deska, takže sata. Oddíl byl samozřejmě nejdřív odstraněn, xpčka jsem instaloval cca už asi 30x. Tohle se mi stalo poprvé.
INTEL CORE DUO E2180 2 Ghz, 2x2 GB RAM A-DATA extreme Vitesta 800 mhz, ATI RADEON HD 2600 PRO 512 MB DDR2, SEAGATE BARACUDA 320 GB+WESTERN DIGITAL 300 GB EXTERNAL HDD, MSI P35 NEO2 mainboard, ZDROJ ENERMAX MODU82+ 525 W CROSSFIRE X
- jeronym.skocdolabe
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
- jeronym.skocdolabe
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
Tak jsem to vyřešil po svém, systémem pokus omyl. Vítězně z toho vyslo ultimate boot cd a na něm obsažený ranish partition manager. Formát na fat32, ten je již kompatibilní s windows xp a pak při instalaci formát na ntfs. Zdlouhavé leč jediné co zabralo, aniž bych na to musel se šroubovákem.
Problem neni v disku nebo formatu disku... Windows vidi i nenaformatovany disk
problem je v tom ze Windows XP nemaji v sobe ovladace pro disky SATA, resenim je pri nabihani instalace zavest z disketove mechanily (nebo z usb, ale musis v biosu usb prepnout na detekci jako floppy) ovladace k zakladni desce, a nebo prepnout v biosu mod sata disku
....

problem je v tom ze Windows XP nemaji v sobe ovladace pro disky SATA, resenim je pri nabihani instalace zavest z disketove mechanily (nebo z usb, ale musis v biosu usb prepnout na detekci jako floppy) ovladace k zakladni desce, a nebo prepnout v biosu mod sata disku
....
- jeronym.skocdolabe
- Level 1.5
- Pohlaví:
- Stav:
No jo ale u svýho kompa kterej ma sata jsem nikdy nic takovýho nedělal a včechno vždycky šlapalo bez problémů. No a hlavně mi přišlo divný že když tam ty xpčka cca deset minut před tím normálně běhali tak proř to takhle šlo do kytek a disk se tvařil jako uplně prázdnej, čistej jak padlý sníh.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 5012
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
27 úno 2025 11:31
-
- 8
- 3623
-
od pcmaker
23 pro 2024 17:26
-
-
Raspberry - M2 disk - uprava a zaloha oddilu Příloha(y)
od L.L » 18 srp 2024 10:32 » v Problémy s hardwarem - 3
- 3709
-
od L.L
19 srp 2024 14:39
-
-
- 4
- 3395
-
od lukas222