C: disk,snižuje se počet volného místa,může to být vir? Vyřešeno

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

N0váček
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

C: disk,snižuje se počet volného místa,může to být vir?

Příspěvekod N0váček » 03 bře 2015 20:08

Dobrý den,mám velký problém.Dneska se mi strašně sekalo PC,což jsem si myslel že přejde,ale všimnul jsem si že disk C: má 1.68 Gb volného místa z 80 Gb,myslel jsem si že mám zaplněný disk,ale na hry používám disk D:,ale když jsem zkontroloval soubory v disku C: tak mi vyšlo že bych měl mít stále 30 Gb volného místa.Najednou jsem si však všimnul jak se počet volného místa snižuje a já do disku C: nic nenahrával ani nepřidával.Bojím se že se jedná o vir.Antivir nic nenašel.Nevíte co s tím?Děkuji za odpovědi

Reklama
N0váček
Level 2
Level 2
Stav:

Re: C: disk,snižuje se počet volného místa,může to být vir?

Příspěvekod N0váček » 03 bře 2015 20:19

teď jsem zjistil že se mi velikost volného místa zase zvětšila a pak zmenšila,furt mi to přeskakuje

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 03 bře 2015 20:30

Když nevěříš systému kolik ukazuje volného místa (a máš svou vlastní představu, zřejmě to víš lépe než OS), tak ho nepoužívej ... až přestaneš blbnout a začneš reálně uvažovat, dej vypnout body obnovy systému a pak je znovu zapni!

jamesbond1
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod jamesbond1 » 03 bře 2015 20:34

SpaceMonger Ti dodá potřebné informace.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

N0váček
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod N0váček » 03 bře 2015 20:37

X píše:Když nevěříš systému kolik ukazuje volného místa (a máš svou vlastní představu, zřejmě to víš lépe než OS), tak ho nepoužívej ... až přestaneš blbnout a začneš reálně uvažovat, dej vypnout body obnovy systému a pak je znovu zapni!

A jak mám asi věřit systému,když vymažu soubor,uvolní se mi 1Gb místa,nic do C: disku nepřidám a on se mi zase sám od sebe zaplní?

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 03 bře 2015 20:40

OS potřebuje místo nebo myslíš že pracuje ve vzduchu? Pouč se nejdřív o systému než začneš vymýšlet své spiklenecké teorie. OS si zálohuje, používá odkládání na hard, zapisuje do registru, ... prostě pracuje. Myslíš, že se to na tvém harddisku neprojeví? Co se v té škole proboha učíte? Totéž je podobné u dalších programů, například antiviru, Net prohlížeče, ...

N0váček
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod N0váček » 03 bře 2015 20:44

Takže mi chceš říct,že OS způsobuje že chvíli mi ukazuje že volné místo na Disku C: je 2.14 Gb,pak to klesne na 1.20 Gb,pak to zase stoupne a pak zase klesne?Sice nejsem přeborník přes Pc,ale to co jsi napsal,akorát znamená že Pc přidává Gb,ale jak chceš vysvětlit ten úbytek?

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 03 bře 2015 20:46

Co ti říká virtuální paměť?

N0váček
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod N0váček » 03 bře 2015 20:52

Navíc,slušně jsem se zeptal,tak nemusíš hned po mě vyjet.Když mi nechceš pomoc,tak nepřidávej příspěvky,ten tvůj příspěvek mi vůbec nepomohl,spíše mě urazil.To co si napsal,spíš vypadá jako kdyby jsi naznačoval že jsem hloupý a nepoznám že PC si ukládá nějaké data samo?Jasně jsem napsal že s do Disku vůbec nic nepřidávám ani nestahuji a on se sám od sebe zaplňuje velkou rychlostí a pak se zase uvolňuje,proto si myslím že je to nějaký vir a pokud budete mít takhle negativní odpovědi,tak vás žádám ať mi ani neodpovidáte na tento příspěvek.Děkuji

N0váček
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod N0váček » 03 bře 2015 20:52

jamesbond1 píše:SpaceMonger Ti dodá potřebné informace.

Děkuji moc,určitě to zkusím

jamesbond1
Level 1
Level 1
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Příspěvekod jamesbond1 » 03 bře 2015 20:55

Pak sem vlož Screen z toho SpaceMongeru, nějak to zkusíme pořešit.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 03 bře 2015 20:59

Na blbou otázku blbá odpověď, radu tam máš, ale vybíráš si jen něco ... ten SpaceMonger ti stejně nepomůže, když jsi nepřebral kontrolu nad systémovou složkou System Volume Information. Pokud nechceš odpovědi, nechoď na fóra! A za tečkou, čárkou, vykřičníkem nebo otazníkem se dělá mezera. Když už pro nic jiného, tak aspoň to zvýší čitelnost.
Naposledy upravil(a) X dne 03 bře 2015 21:03, celkem upraveno 1 x.

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”