Vysoký ping

...

Moderátor: Mods_senior

b4official
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Vysoký ping

Příspěvekod b4official » 05 bře 2015 21:13

Dobrý deň, potrebujem poradiť.

Asi pred týždňom som spozoroval, že sa mi zvýšil ping. Keďže hrám onlinovky, hlavne Counter-strike GO, tak je pre mňa nízky ping dôležitý. Najprv som si myslel, že ten vysoký ping spôsobila hra, pretože ked som si testoval ping cez speedtesty a pod. tak som mal 30ms. Ale neskôr som zistil, že je to internetom a nie hrou. Neviem čo sa stalo, ale už týždeň mám stále vysoké pingy, teda pre niektorých to príde možno ako pohodový ping, ale pre onlinovky to je zabiják - môj ping sa pohybuje od tých 50ms až po nejakých 150. Nikdy pod 50 nepadne, čo predtým som mal 30 ping. Väčšinou sa ten ping drží v rozmedzí 50-60ms, čo je celkom v pohode, ale v GO mi to začína nehorázne lagovať pri takomto pingu. Niektorým to nelaguje vôbec na takom pingu, ale tak neviem to pochopiť.

Poprosil by som o nejaké rady, čo by ten ping mohlo tak náhle z ničoho nič o tolko ms zvýšiť.

ďakujem..

Reklama
_vcn
Level 5
Level 5
Stav:

Re: Vysoký ping

Příspěvekod _vcn » 06 bře 2015 10:07

Bohužel chybí dost podstatné údaje, jako je typ připojení a způsob připojení doma (kabel/WiFi).
Dál se bude hodit screenshot z příkazového řádku po provedení příkazu tracert www.seznam.cz.
Za tím zasekáváním bude pravděpodobně nestabilita připojení/packet loss.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷

b4official
nováček
Stav:

Příspěvekod b4official » 06 bře 2015 15:01

Internet mám od Telecomu, pripojený som cez kábel(dsl modem glitel gt-318ri). Pripojenie je 512 kbps - je to najlepšie možné pripojenie, pretože bývam na dedine, dlhší čas som mal Antik a tam som mal dvakrát menší download a ping mi lietal okolo 150, preto som prešiel do Telekomu, kde to bolo bezproblémové až do teraz.

Tu je ten screen po zadaní toho príkazu: http://prntscr.com/6de8il

No, keď si v hre GO otvorím net_graph 1 - ukazovateľ fps, internetu - ukazuje tam aj choke a loss, tak ked mám 50 čo je aktuálne môj stály ping(pred tým som mal 30), tak choke a loss mám 0, ale jak trochu začne stúpať ping, tak sa zvyšuje aj loss.

x-rated
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod x-rated » 06 bře 2015 22:03

0,5 Mb/s je celkem extrém, na samotný hraní by to nejspíš ještě bylo ok, ale na nic víc :D a to si vem, co všechno máš spuštěnýho na pozadí - různý antiviry, firewally, aktualizace systému, programů, nějaký komunikační programy atd atp :? nejvyšší čas zmapovat konkurenci, na vesnicích se občas vyskytujou místní wifináři, určitě bys tam měl taky nějakýho najít :smile: 0,5 Mb/s je i zadarmo těžkej úlet :evil:
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

_vcn
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod _vcn » 06 bře 2015 22:03

Výstup z příkazu tracert je OK, ale jestli jsem to dobře pochopil, tak připojení není nestabilní trvale, ale jen někdy.
Packet loss hodně ovlivňuje kvalitu spojení a plynulost. Uvádí se, že už při ztrátě nad 1% je rozdíl znatelný.

A 512 kbps je už celkem málo (64 kBps). Každopádně na hraní CS:GO by to mělo stačit a choke (zahlcení) tam, jestli chápu, není.

Mohl by pomoct PingPlotter Freeware. Pro začátek bych v něm nechal při hraní opakovaně trasovat třeba seznam.
# of times to trace bych nastavil na 0 (tím se nastaví Unlimited), trace interval na 1s a samples to include zase 0 (to bude znamenat all).
To by mohlo odhalit, jestli ke ztrátě paketů dochází na straně providera.

x-rated: na tu hru by to mělo stačit, a ve hře nebylo zjištěno přehlcení, takže je kapacitně linka dostačující.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷

b4official
nováček
Stav:

Příspěvekod b4official » 07 bře 2015 00:32

Veď ako píšem, to pripojenie je na nič čo sa týka tej rýchlosti, ale úplne mi stačí. Ďalej ako som písal, to lagovanie nastalo pred týždňom a predtým mi to bežalo bezproblémovo, takže problém musel nastať niekedy teraz.

Vyskúšam ten PingPlotter Freeware a napíšem..

b4official
nováček
Stav:

Příspěvekod b4official » 07 bře 2015 12:52

Tu je screen po nejakých minútach hrania GO dm na zahraničnom servery, kde som mal ping 65, ale nelagovalo mi to, až ked mi ping vyletel na 80, tak mi to začalo lagovať, ale to bolo len na takych 5 minut, potom zase padol na 65 a nelagovalo mi to..

http://prntscr.com/6ds15y

Edit: Teraz som hral go a začalo mi to strašne lagovať 250 ping som mal, ale loss som mal 0 a choke bol niekedy až 20. Neviete čo by mohlo spôsobovať taký choke?

_vcn
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod _vcn » 07 bře 2015 20:02

Aha. Choke je zahlcení. To znamená, že okamžitá rychlost připojení nestačí pro požadavky hry.
Takže v úvahu připadá rada od x-rated - povypínat VŠE, co by mohlo nějak využívat připojení k internetu.

Ten screen z PingPlotteru roho říká docela dost. Skok č. 1 - předpokládám nějaký domácí modemrouter - tam je vše OK.
Ale na další skoku - první u poskytovatele - už odezva někdy hodně stoupala. To je vidět na rozsahu naměřených hodnot v tom grafu.
Problém s odezvou tedy vzniká někde mezi přípojkou doma a tím prvním bodem providera.

b4official
nováček
Stav:

Příspěvekod b4official » 07 bře 2015 23:08

Čo sa týka toho choke, tak ako som písal problémy nastali pred týždňom, takže mi niečo muselo začať zahlcovať sieť, čo by to mohlo byť? Napr. vírus?

Ďalej k tomu, tak mám zavolať providerovi, že čo sa deje? Či nie je problém u nich?

_vcn
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod _vcn » 08 bře 2015 13:58

K virům - v sekci HJT (HiJackThis) si můžeš nechat zkontrolovat log z programu HiJackThis.

S tím providerem je to trochu komplikovanější. Nějakej problém tam mají, protože ta odezva je nestabilní.
Jenže i těch mizernejch 512 kbps nebude nesdílených a je možné, že třeba ve špičkách rychlost může klesat.
Já už k tomu nemám moc, co dodat, protože jsem nikdy neměl až takhle pomalý připojení.

b4official
nováček
Stav:

Příspěvekod b4official » 08 bře 2015 14:04

Stále tu do okola opakujem, že problémy nastali pred týždňom. Aj pred tým som mal takú rýchlosť ako mám aj teraz, čiže sa niečo muselo stať.

Napadlo ma, či tá hra GO nedostala update a po tom update potrebuje využívať viac zo siete, a tak moja rýchlosť nestíha a dochádza k tým lagom?

_vcn
Level 5
Level 5
Stav:

Příspěvekod _vcn » 08 bře 2015 16:38

Vždyť jsem to psal:
Nějakej problém tam mají, protože ta odezva je nestabilní.

O updatu a zvýšení náročnosti hry pochybuju. Běžný official servery stále používají tick-rate 64 tps. Mnoho custom serverů používá 128 tps, čímž se adekvátně zvedají požadavky na připojení.
Provedl jsem pokus - hra na offic. DM serveru s tick-rate 64 tps, 8 vs 8 hráčů, příchozí traffic 40-45 kBps (320-360 kbps) a odchozí asi 13 kBps.
Přiznejme si, že k 64 kBps to nemá daleko. Stačí, aby se trochu více projevilo sdílení linky a už to nebude stačit.

Argument "dřív to šlo a teď najednou ne ???" je k ničemu. Když se něco stane, tak se to prostě stane a kdy se to stane si nevybereš.
Mám WiFi připojení a už tam se podobný věci stávají mnohem častěji. Takže o tom vím své.

Finální rada: kontaktovat providera, optat se, nechat zkontrolovat kvalitu připojení.

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Vysoký jitter u notebooku na wifi
    od emcom40 » 07 bře 2025 09:09 » v Sítě - hardware
    2
    4338
    od pcmaker Zobrazit poslední příspěvek
    07 bře 2025 18:37

Zpět na “Vše ostatní (inet)”