Kompletní herní PC vč. monitoru do 40.000 Kč

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Drei
Level 1.5
Level 1.5
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Kompletní herní PC vč. monitoru do 40.000 Kč

Příspěvekod Drei » 10 bře 2015 22:14

Tady dva návrhy jeden drazsí http://www.czc.cz/c5bpi80i50hia8ra5eturv69k1/seznam a jeden lacinejsí http://www.czc.cz/emchm5f3dcig18iu5ckpi9ga8g/seznam . Monitor no to zalezí asi spis hlavne na tvem vyberu co preferujes a kolik ses do nej ochotnej investovat ja uprednostnil IPS panel, ale nekdo zase honí odezvu a trosku horsí barvy jim nevadí takze v TNkach je taky velkej vyber.

Reklama
tobiasekll
Level 4
Level 4
Stav:

Příspěvekod tobiasekll » 11 bře 2015 15:19

http://www.czc.cz/87e2b4i1t0ina9l4a25ghr2es2/seznam
Udělal bych to takhle

MB - připravena na Broadwell (5. genrace Intel CPU), jinak dobrá jako každá jiná co jsem tady viděl
GPU - skvělá v poměru výkon/spotřeba a celkem i cena...
CPU - opět dostatečně výkonný, časem můžeš upgradnout na Broadwell
HDD- klasický
RAM - není co řešit...
SSD - velice rychlý od Samsungu, domnívám se že i nejrychlejší v této cenové hladině
Zdroj - volil jsem kvalitní 550W (špičkový výkon až lehce přes 600W) Be Quiet s modulární kabeláží a Gold certifikací, tzn. maximální tichost, 5 let záruka
CPU cooler - pro tišší a chladnější chod, v této cenové kategorii nejlepší možnost, lepší bych ani nebral, bylo by to na tenhle procesor dosti zbytečné
Skříň - od NZXT, prostorná se dvouma ventilátory, prosklená bočnice bude krásně ladit s deskou, mod. zdrojem, černýma RAMkama a grafikou celkově by to mělo být dost hezky zbarvené a především tiché!
Monitor - 23" IPS s hezkýma barvama a 6ms odezvou (myslím si že nemá smysl řešit odezvu, obzvlášť těch pár ms, jde o to aby obraz byl hezký)

Toť vše :)
MB: MSI B450 Tomahawk
CPU: AMD Ryzen 5 3600X
GPU:MSI Radeon RX 470 GAMING X 8G
RAM: Kingston HyperX Predator DDR4 3333 2x8 GB
CPU Cooler: Scythe Mugen Max
SSD NVMe: ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 512 GB
SSD SATA: Crucial MX500 500 GB
Zdroj: EVGA Supernova G2 750 W
Skříň: Nanoxia Deep Silence 3
Windows 10 Pro 64bit

Michael850
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:

Příspěvekod Michael850 » 12 bře 2015 12:25

Embreas píše:Ohledně ramek - tyhle jsou v pořádku? Crucial Ballistix DDR3 8GB (2x4GB) 1600MHz CL9 BLS2CP4G3D1609DS1S00CEU
Tyto RAM jsou stejně kvalitní jako Kingston, jsou levnější a jsou v dual chanellu, osobně to ale považuji jako minus, zabírá to zbytečně 2 sloty... Třešnička na dortu je nižší časování.
Embreas píše:U té grafiky právě řeším co je horší/lepší - u MSI prý pískají cívky, GYGABITE je prý hodně hlučná :) Ještě taky řeším, ale bude to buď jedna nebo druhá...
Cívky pískají u všech modelů, spíš záleži na kusu. GIGABYTE je znatelně levnější a je výkonější jak výkonem, tak chladičem, který je sice hlučnější, ale žádná tragédie aspoň ti to přehluší případné otravné pískání.
Embreas píše:Co týče zdroje, rád kupuji "odzkoušené" zboží, na které je hodně (kladných) uživatelských hodnocení. Spotřebu neřeším a 620W si dělám zadní dvířka pro případný upgrade nějaké komponenty v budoucnu které se bude hodit víc "šťávy".... Ten tvůj určitě není špatný, ale pokud vyloženě nemáš nic proti tomu původnímu, tak bych neměnil.
Ten Seasonic je bezpochyby kvalitní, ale víc jak 600W+ nedává smysl, protože grafiky se budou teďkom soustředit na co nejnižší spotřebu, při zachování nebo zvýšení výkonu. Pokud bude mít nějaká grafika vyšší spotřebu než konkurence, není konkurence schopná. Nové AMD R 300 budou mít taky stejný, možná tak o 5% vyšší výkon, ale o něco málo zase vyšší spotřebu, bude záležet na ceně a preferencích.
Embreas píše:U základovky jsem se rozhodl trochu ušetřit - co třeba MSI H97 GAMING 3 - Intel H97 ??? Chladič na procesor bych taky neměnil, pokud k tomu opět není nějaký důvod (obdobný případ jako u zdroje).
Pokud ses tedy vzdal taktování, tedy té i5 s odemčeným násobičem a Z97 desky a bereš tu i5 4460, tak bych bral tu Asus, třeba i tuto pokud GAMING http://www.czc.cz/asus-b85-pro-gamer-ga ... 10/produkt, ale pokud bys upgradoval na Broadwell, tak s tímto chipsetem to bude trochu problémové, takže bych bral "multimediální" s chipsetem H97, ty GAMING verze v praxi nic nepřinesou navíc. Pro Asus mám jednoduché vysvětlení. U těchto desek se upgradoval BIOS a díky tomu dokážou mírně taktovat i netaktovací procesory, ale samozřejmě ne tak moc jako u "K" verzí procesoru a Z97 chipsetu. Ještě by se dalo vzít i5 4590 a tu nataktovat a dostaneš úctyhodný výsledek a k tomu kvalitní Feru 2, má dobře vyřešené uchycení a za tu cenu je dost výkonný.
Embreas píše:Disk ještě taky řeším, ale právě že už je to sestava za 40k tak se snažím ušetřit aspoň u disků - jak u pevného tak u SSD - co myslíš tím, že je osekaný?
Připlácíš si za MSI GAMING co oproti "obyčejné" verzi kromě barvy nepřinese nic navíc a kvůli tomu začneš ořezávat disky - to mi přijde jako dost nelogické řešení. Vlastnosti má ten SV35.5 lepší než Barracuda a to SSD V300 je špatný oproti konkurenci. V300 je pomalá a má stejné vnitřnosti jako V200 před pár lety.
Embreas píše:Díky za upozornění na krabicovou verzi OS - tady jsem taky dřív klikal než četl :) Jen ještě řeším jestli 8 nebo 7.... Nějaké vaše osobní názory? U her to sice nemá na nic význam (rozdíl jednotek FPS a na obě strany), ale nemůžu se tak nějak rozhodnout.... Neřeším oblibu - 7 u mě asi vedou i když jsem byl půl roku na osmičkách. Spíš mi přijde, že na sedmičky je v dnešní době stále lepší a snadnější dostupnost "neoficiálních" programů (prosím neukamenovat - ANO, sem tam si prostě něco cracknu, když to nutně potřebuji, nebo chci odzkoušet atd.) Na druhou stranu už je to přeci jen pár let starý OS a je jen otázkou času, kdy téhle dostupnosti bude ubývat atd.
Na 7 končí podpora a 8 jdou přizpůsobit vzhledu 7. Pokud stahuješ warez hry a podobně, to už je tvá věc tady ti s tímto ale nikdo nic nedoporučí a pokud máš zkušenosti ohledně warez u 7 a skousneš tu podporu, tak prosím, ikdyž nechápu, proč si nestáhneš warez OS...
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent

Embreas
nováček
Stav:

Příspěvekod Embreas » 12 bře 2015 18:09

PC budu brát na firmu, takže se hodí aby to mělo orig. OS (neberme v potaz pozdější SW). MSI základovku a grafiku tam cpu především ze sympatie ale ten zdroj ještě pořeším... Co se týče té výkonnosti, tak je pravda že Gigabyte je "výkonější" ale u jednotlivých parametrů to nikdy nebylo víc jak o 1% (pošli odkaz pokud si našel srovnání co by prokazovalo něco jiného), je hlučnější a četl jsem že se hůře chladí (dva větší větráčky chladí více než tři menší). Jediný kvůli čemu se ještě rozhoduju je ta nižší cena, 650 Kč mě asi ale nevytrhne (když vezmeme cenu kompletní sestavy)...

Karrex
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod Karrex » 13 bře 2015 08:15

Nevím o jaké gigabytce je řeč (mám už jen 4% baterky :-) ), ale jestli jde o gb 970, tak normální verzi bych nebral, výkonnější je hlavně verze G1 , ta má opravdu víc výkonnu a do re chlazení, je ovšem trochu hlučnější.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

satik
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod satik » 13 bře 2015 09:36

Michael850 píše:Připlácíš si za MSI GAMING co oproti "obyčejné" verzi kromě barvy nepřinese nic navíc a kvůli tomu začneš ořezávat disky - to mi přijde jako dost nelogické řešení.

Má lepší chlazení.
TwinFrozr na MSI Gaming je momentálně nejtišší chlazení grafik, co se dá pořídit bez rozebírání karty (můžeš tam leda hodit Accelero/Morpheus + Noctua větráčky, jak to mám já).

Co se výkonu týče, pořád můžeš kartu jednoduše přetaktovat - já mám GTX 970 na 1550 MHz jádro a dostal jsem se i někam k 1570 MHz (kdy ještě proběhl benchmark), ale tam už to nebylo úplně stabilní a i když benchmark třeba dojel až do konce, tak to pak při hraní náhodně padalo a power limit to v některých hrách/bench trochu podtaktoval.
Těch 1550 MHz mi teď drží stabilně.
PC: MSI RTX 4090 Suprim X, AMD Ryzen 9 7950x3D, ASUS Crosshair HERO X6670E, 64GB RAM@6000CL30, Fractal Define Torrent, Seasonic PRIME TX 1600W, SSD Seagate Firecuda 530 M2 2TB +
4TB + 4TB SATA Micron 5200 ECO
Periferie: Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG, Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX300, Valve Index

Karrex
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod Karrex » 13 bře 2015 10:40

Chytí horší kus a nepohne s ním ani o 50MHz, takto bude výkonnější už od výrobce, je to na něm, já bych si vybral takto.
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

satik
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod satik » 13 bře 2015 10:47

Tak špatný kus určitě ne
PC: MSI RTX 4090 Suprim X, AMD Ryzen 9 7950x3D, ASUS Crosshair HERO X6670E, 64GB RAM@6000CL30, Fractal Define Torrent, Seasonic PRIME TX 1600W, SSD Seagate Firecuda 530 M2 2TB +
4TB + 4TB SATA Micron 5200 ECO
Periferie: Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG, Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX300, Valve Index

Karrex
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod Karrex » 13 bře 2015 12:50

Neříkám špatný, říkám horší a to je klidně možné.
Sestava v profilu.

Krakenen
nováček
Stav:

Příspěvekod Krakenen » 13 bře 2015 14:29

Pokud by mu nevadilo pockat, na obzoru jsou 3XX grafiky od AMD, kde i kdyby zadnou z nich nechtel, rozhodne srazi cenu pri nejmensim GTX 970-ky. Nicmene musel by si pockat do cervna.

Embreas
nováček
Stav:

Příspěvekod Embreas » 13 bře 2015 17:53

Tohle mě taky napadlo, ale už to odkládám docela dlouho - to bylo po škole, po výplatě, na zimu, na vánoce, po vánocích (že to bude levnější) atd. Ono když by měl člověk vždycky čekat až vyjde něco nového, nebo až klesne cena, nekoupil by si nikdy nic :D

Každopádně Vám díky za další připomínky. Chtěl jsem hlavně odezvu na danou sestavu a tím, že se tady půlka lidí zastává MSI a půlka GB, vyšlo najevo, že ani jedno není špatné rozhodnutí a víc jsem docílit vlastně ani nechtěl ;)

Michael850
Elite Level 11.5
Elite Level 11.5
Stav:

Příspěvekod Michael850 » 13 bře 2015 20:10

satik píše:
Michael850 píše:Připlácíš si za MSI GAMING co oproti "obyčejné" verzi kromě barvy nepřinese nic navíc a kvůli tomu začneš ořezávat disky - to mi přijde jako dost nelogické řešení.

Má lepší chlazení.
TwinFrozr na MSI Gaming je momentálně nejtišší chlazení grafik, co se dá pořídit bez rozebírání karty (můžeš tam leda hodit Accelero/Morpheus + Noctua větráčky, jak to mám já).
Myslel jsem tu desku, akorát jsem si neuvědomil, že tam má GB a napsal jsem MSI.

--- Doplnění předchozího příspěvku (13 Bře 2015 20:19) ---

Embreas píše:Tohle mě taky napadlo, ale už to odkládám docela dlouho - to bylo po škole, po výplatě, na zimu, na vánoce, po vánocích (že to bude levnější) atd. Ono když by měl člověk vždycky čekat až vyjde něco nového, nebo až klesne cena, nekoupil by si nikdy nic :D

Každopádně Vám díky za další připomínky. Chtěl jsem hlavně odezvu na danou sestavu a tím, že se tady půlka lidí zastává MSI a půlka GB, vyšlo najevo, že ani jedno není špatné rozhodnutí a víc jsem docílit vlastně ani nechtěl ;)

S tím čekáním to vidím stejně, když někdo napíše "tak zkusím počkat" nebo mu to někdo doporučí a rozdělující termín je větší jak měsíc, tak řeknu "když furt budeš co měsíc na něco čekat, nikdy si nic nekoupíš".

Ohledně rozsuzování těch výrobců, záleží co od té karty vyžaduješ, každý nabízí něco jiného, ikdyž MSI patří k těm kvalitnějším, ale není to rozhodující termín, ale když chceš třeba hodně tichou, ber MSI.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Kompletní zaseknutí PC Příloha(y)
    od kamilmen » 23 dub 2025 02:07 » v Problémy s hardwarem
    11
    5621
    od kamilmen Zobrazit poslední příspěvek
    29 dub 2025 17:12
  • Nastavení PC a monitoru na hry
    od Fargotroniac » 24 dub 2025 15:57 » v Problémy s hardwarem
    9
    2811
    od Fargotroniac Zobrazit poslední příspěvek
    25 dub 2025 14:01
  • low fps/hz na druhém monitoru
    od beestback » 26 led 2025 17:58 » v Problémy s hardwarem
    0
    2286
    od beestback Zobrazit poslední příspěvek
    26 led 2025 17:58
  • Upgrade monitorů
    od Vondrys » 03 srp 2024 11:50 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    0
    1695
    od Vondrys Zobrazit poslední příspěvek
    03 srp 2024 11:50
  • výběr monitoru
    od teichmann.ondrej » 20 kvě 2025 10:34 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    34
    5265
    od teichmann.ondrej Zobrazit poslední příspěvek
    23 kvě 2025 11:46

Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”