Když hraji nějakou hru tak se objevují artefakty - GTX 970*

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

satik
Level 6
Level 6
Pohlaví: Muž
Stav:
Kontakt:

Re: Problém s GTX 970

Příspěvekod satik » 09 bře 2015 08:42

Tyhle artefatky způsobují paměti, když nestíhají, takže na 90% paměti nestíhají.
Reklamuj znova a pokud to neuznají, obrať se na ČOIku.

Případně by ještě byla možnost podtaktovat paměti, ale okradl by ses o část výkonu.

Ještě zkus ty paměti podtaktovat (nějak výrazněji), jestli ty artefatky zmizí, abys to ověřil.
PC: MSI RTX 4090 Suprim X, AMD Ryzen 9 7950x3D, ASUS Crosshair HERO X6670E, 64GB RAM@6000CL30, Fractal Define Torrent, Seasonic PRIME TX 1600W, SSD Seagate Firecuda 530 M2 2TB +
4TB + 4TB SATA Micron 5200 ECO
Periferie: Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG, Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX300, Valve Index

Reklama
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 09 bře 2015 08:55

"Reklamuj znova a pokud to neuznají, obrať se na ČOIku."

COIka to vyresit nemuze - neni to urad, ktery slouzi k presvedceni prodejce aby prijal reklamaci (krome pripadu, kdy prodejce dostane z neceho strach a zmeni nazor), vyresi to jedine soud na zaklade posudku soudniho znalce. Kdyz ma prodejce papir ze servisu, ze ta karta vadu nema tak ten posudek je treba napadnout soudne. Ale ne na zaklade pojmu a dojmu a nejakeho videa na YT, ale na zaklade posudku od soudniho znacle. Soud pak rozhodne co dal.

COIka pomuze pouze v pripade, kdyz prodejce od zacatku zkousi nejakou podbabu kterou nema pravne osetrenou, takze dostane strach kdyz zakaznik zacne mlatit pesti do stolu a vyhrozovat COIkou, TV Nova, bratrancem poslancem a znamosti u mafie. Protoze v pripade ze je vse v poradku se zakaznim privolani COIky pouze ztrapni, protoze COI pouze muze konstatovat, ze je vse v poradku.

pec41
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod pec41 » 09 bře 2015 09:17

čekám že myslíš teda paměť na grafice a ne ram, tudíž pokud to na 90% nestíhá tak k čemu by vedlo podtaktování. Ale můžu zkusit každopádně jestli vás někoho napadá i jiná možnost tak říkejte .)

EDIT: Nemá to něco společného s tím že využívá jenom 3,5 gb místo 4? :D

EDIT 2: Pro info grafika má většinou kolem 60° při hraní a točí se to pořád kolem podobné teploty + většinou ani nehučí takže si myslím že tohle je ok a nepřehřívá se.

EDIT 3: Takže u grafiky sem dal u Memor clock hodnotu 6010 z 7010 a žádná změna se neprojevila, furt textury problikávají. Zkoušel sem i podtaktovat GPU boost clock na 1153 a též žádná změna.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 09 bře 2015 10:17

Grafika samozrejmne umi pouzit 4 GB, jen ten pristup do poslednich 0,5 GB je pomalejsi. Lidova tvorivost tenhle fakt ovsem dokaze promenit v prakticky cokoliv. Navic Geforce 970 neni prvni karta, ktera ma takto rozdelenou pamet.

Zkus zmenit rozliseni textur na nejake nizsi, jestli se neco zmeni.

To uz ale musi byt hodne narocna hra a velke rozliseni, aby zapraskala texturama 3,5 GB pameti. Spise se divne veci deji kdyz dojde operacni pamet, nekterym hram je malo i 8 GB.

pec41
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod pec41 » 09 bře 2015 12:41

To si mám koupit dalších 8gb.. ale i tak co vím rozhodně 8gb na thiefa a podobný hry není málo.

Snížení rozlišení na klasický HD tak to dělalo furt.

--- Doplnění předchozího příspěvku (09 Bře 2015 13:06) ---

Na youtube sem našel stejný problém, sice crysis 2 nemám, ale tohle mi dělá též ve hrách, právě bych řekl že to samé mám na videu s thiefem a hodně to de vidět i na mass effect 3 když hraju.

EDIT: Někdo v příspěvku u videa píše že by mohl pomoci reinstall windowsu..co myslíte mám to zkusit? :D

pec41
Level 1
Level 1
Stav:

Re: Když hraji nějakou hru tak se objevují artefakty - GTX 9

Příspěvekod pec41 » 11 bře 2015 17:38

Tu už nic nikoho nenapadá asi že?

Windowsi sem přeinstaloval, nahodil všechny ovladače atd..a problém se nevyřešil.

Na foru nvidie tam řešili též stejný problém a psali tam lidi od gtx 780 až po 980 takže to bude plošný problém, ale též nic nevyřešili. To sem opravdu rád, že když si koupím svůj první pc abych si na něm pořádně zapařil hry tak mě zrovna potká tenhle problém, jinak znám též někoho kdo má tento problém s gtx 780.
https://forums.geforce.com/default/topic/615695/geforce-700-600-series/gtx-780-texture-flickering-and-shadow-glitches-in-almost-all-games/3/

Teď už mě opravdu napadá jen koupit displayport kabel a zkusit to s ním :) Pokud ani to nepomůže, tak můžu nechat přášit na GTX 970 a co nejdřív našetřit na AMD, ale nvidie už se nedotknu :D.

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 11 bře 2015 20:02

Kdys tu grafiku kupoval? Možná by to šlo ještě uhrát na chybné parametry které byly udávány.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

Karrex
Elite Level 10
Elite Level 10
Stav:

Příspěvekod Karrex » 11 bře 2015 20:29

Martab: Jak myslíš chybné parametry? Ta karta má 4GB, jen rozdělených ne?
Sestava v profilu.
Watercooling Club EXOverclocker@HWBot league rank#1 Aprilia Shiver Club BMW ///M Club

pec41
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod pec41 » 12 bře 2015 01:26

Má, ale co vím tak společně je využít nedokáže, ale o to tu vůbec nejde, chyba byla v udávaných rop jednotkách nebo co. I kdyby se mi to podařilo uhrát na špatný parametry, tak by po mě pak určitě chtěli prachy za pick your path (Hru zdarma) :D . Na czc sem si teď objednal displayport kabel, třeba mám vadnej hdmi kabel a pak to vytváří ty artefacty/problikávání.

petr22
Guru Level 15
Guru Level 15
Stav:

Příspěvekod petr22 » 12 bře 2015 07:10

Za nic co dostanes ke koupenemu zbozi zdarma po tobe nemuze chtit nikdo penize, ani to nemuze chtit zpatky. Zakon je v tomto smeru nekompromisni.

Krakenen
nováček
Stav:

Příspěvekod Krakenen » 12 bře 2015 17:40

Stahni si a spust MSI Afterburner. Muzes pak po sledovani problemu ve hre kouknout na prubeh vyuziti VRAM, vykonu GPU, jestli TI kvuli teplotam nebo proste natvrdlemu BIOSu nethrottluje CPU ci GPU atp. Nevim ted jak Thief, ale Far Cry 4 na max. detaily i ve Full HD onen slavny 3,5GB VRAM prah prekroci. Pak se dostavi stuttering. NICMENE. K tomu dojde u kazde graficke karty kdyz dojde VRAM. Drivery zacnou alokovat to, co normalne perou do VRAM, na disk - a to i kdyz nejsou RAM plne! Tohle jde ovsem poresit. Muzes snizit page file size na minimalni doporucovanou velikost (16MB u Win 7 i 8 pokud se nepletu). Zakazat ji uplne nedoporucuji. Pak budou drivery prinuceny alokovat do RAM, coz budes mit rychlejsi. Muze to odstranit stuttering uplne, ale zalezi kolik se tam alokuje a jak rychle mas pameti RAM. Jaka maji casovani a takty. A je tu celkem sance, ze Ti pak 8GB u nekterych her nebude stacit. Dalsi vec je, ze zmineny Z-fighting byva obvykle problemem hry. Lide s ruznymi PC a drivery ho zazivaji v horsi cilepsi podobe, ale jsou zkratka hry, ktere jsou pro nej notoricky zname. Battlefield 3 a 4, Far Cry 3 a 4 atd. atd. Hlavne pri hodne vysokych nastavenich view distance to byva problem. Take se s timto problemem casteji ozyvaji lide s SLi/CrossFire konfiguracemi. Popripade "doskakujici" detaily, jsou zkratka optimalizacni technikou hry. Kdyz dochazi pamet, zacne to byt agresivnejsi. Zahazuji detailni texturu kdyz zmizi z pohledu hrace, kdyz tam znova koukne, textura se nacte. Rychlost tohoto nacteni pak zavisi na tom jak to je napsane, jak rychly mas disk, GPU predevsim. OC GPU muze pomoct. Ale u her jako je Assassin's Creed: Unity a spol. to bude vzdycky hrozne.

pec41
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod pec41 » 13 bře 2015 13:17

MSI afterburner je pro grafické karty od msi, já mám asus strix. K tomu slouží ASUS GPU Tweak, ale mě stejně ty hodnoty nic neřeknou, max tak teplota a ta je kolem 60° což je podle mě v pořádku (Jak říkám u ostatních hodnot sem ztracenej). Za další co se týče stutteringu tak ano pozoroval sem ho, ale řekněme že to je věc která se dá přežít a dejme tomu i vyřešit (Ane nemám tušení kde lze snížit nějaký page file).

Co se týče toho z-fightingu, to nelze nějak vyřešit? Není normální aby kámoš co hraje na notebooku za podobný prachy jako sem si já koupil PC tento problém neměl a já to měl pomalu v každé hře (Kam se kouknu tam něco problikne), rychlost disku jestli myslíš otáčky tak 7200 (Seagate Barracuda 1TB) a jak sem tu už psal když se podívám na nějakého streamera co streamuje třeba ten far cry 4, nebo jiné hry třeba i na stejné sestavě (8gb ram, stejnej procak + grafika) tak tam tyto problémy nevidím, možná někde trochu, ale furt to není tak jako u mě.

Zpět na “Problémy s hardwarem”