Když hraji nějakou hru tak se objevují artefakty - GTX 970*

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Krakenen
nováček
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Když hraji nějakou hru tak se objevují artefakty - GTX 9

Příspěvekod Krakenen » 13 bře 2015 13:38

Nerad Ti zborim Tvuj hrad pro princezny, ale ackoliv MSI Afterburner vyvinula firma MSI, muze ho pouzit uplne kazdy - bez rozdilu. Z-fighting je osemetny, dulezite je se ovsem ujistit, ze mas posledni verzi hry a driveru ke GPU. Krom toho s tim nic moc nezmuzes. Navod na hratky s page file naleznes zde http://windows.microsoft.com/cs-cz/wind ... =windows-7 . Navod by mel byt stejny pro Win 7 i pro Win 8. Bud nastav na minimalni velikost, nebo se ujisti, ze je umisteno na SSD disku. Neprve zkus asi druhou moznost, pokud to tak uz mas, nebo to moc nepomuze, zkus moznost prvni. Po zmene nastaveni page file restartni PC. Jinak v Afterburneru muzes sledovat graf frame times (cas mezi snimky), z nehoz lze nejlepe diagnostikovat stuttering a miru stutteringu. Jde o to, ze FPS mas treba 60. Treba i konstantne. Nic Ti ovsem nezajistuje, ze bude mezi vsemi znimky stejny cas. Extremni scenar si predstav treba tak, ze se Ti vykresli behem prvnich 10-ti ms 30 snimku a zbylych 30 snimku v prubehu poslednich 10-ti ms ve vterine. Zbylych 980 ms se Ti na monitoru nezmeni nic. A jeste se toto haluzeni bude dynamicky menit. Nejcastejsi duvod takoveho blbnuti karty je prekroceni kapacity VRAM. Ale tento efekt lze zmirnit, popripade pro lidske oko skoro i vyhladit tak, ze ho prinutis alokovat do RAMek. Pokud Tvoje ramky i deska podporuji intel XMP profil, ujisti se v BIOSu desky, ze ho mas povoleny! Jinak pojednou s horsimi takty a casovanim.

Reklama
pec41
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod pec41 » 14 bře 2015 16:26

Tak teď nvm či to mám dát takto, nebo napsat jen do jednoho políčka těch 16 mb? :D

http://www.nahraj-obrazek.cz/?di=6142634608813

A ještě u toho XMP profilu... já tam měl zapnutý OC genie (A zapnout xmp a oc genie zároveň nelze), jinak jestli mi podporuje procesor xmp, to nevím ale asi ano. (Ani netuším co to je xmp)

Krakenen
nováček
Stav:

Příspěvekod Krakenen » 16 bře 2015 10:07

Jo, nastavene to mas dobre. Jinak kouknul jsem na to a Tvoje pameti a CPU podporuji XMP, takze tady je video, kde vidis, jak to v BIOSu nastavit.

pec41
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod pec41 » 18 bře 2015 00:55

Jinak měl sem problém s tím nastavením paměti na 16mb, skoro u každé hry a možná i jinde mi to furt psalo že pamět nění dostatečná (Teď fakt nevím co to bylo a screen nemám) což ono to šlo stornovat a pokračovat ve hře, ale později už mě ty hry začali padat takže sem to zase nastavil, aby to jelo podle systému. Něco mi říká že to stejně nepomohlo a změnu sem snad ani nikde nepostřehl.

Jinak koukám že u GTX 970 je velkej problém s shutteringem když sem si procházel geforce forum tak si tam na to opravdu hodně lidí stěžovalo. Osobně mě to štve jen u league of legends kdy z nepochopitelnýho důvodu se to najednou posekne a moje postava, nebo minion se pomalu až teleportne (posekne) a internetem to rozhodně není. Částečně to vyřešilo vypnutí vsyncu a nastavení FPS na neomezeno, ale přeci jen se to sem tam stane (A fps se mi tam houpají od 150-350) což osobně teda nechápu smysl v-syncu, nebo locknutí fps když mi to stejně házelo 53-63 fps a pokaždý když se to takhle houpalo sem měl ten shuttering.

satik
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod satik » 18 bře 2015 08:32

Za stuttering v LoLku rozhodně nemůže grafická karta, to je úplný nesmysl :)

A tím internetem to klidně být může, případně ještě za tů může třeba disk.
PC: MSI RTX 4090 Suprim X, AMD Ryzen 9 7950x3D, ASUS Crosshair HERO X6670E, 64GB RAM@6000CL30, Fractal Define Torrent, Seasonic PRIME TX 1600W, SSD Seagate Firecuda 530 M2 2TB +
4TB + 4TB SATA Micron 5200 ECO
Periferie: Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG, Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX300, Valve Index

pec41
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod pec41 » 18 bře 2015 14:24

satik internetem to být nemůže(lagování poznám), když mi to blbne hlavně přes v-sync kde mi to klidně hodí 64 fps a v tu dobu je to peklo. A když vypnu jakékoliv omezení na fps tak to též není dokonalý na tom 60hz monitoru. Spíš přemýšlím či to nedělá monitor. Ať už grafické vady, nebo ten shuttering. Zda v dnešní době už na hry 60hz není málo. Což ono je to těžký když IPS monitor do 4000 opravdu nad 60hz nesežunu. To až někdy teďka mají vyjít ty 120hz ips herní monitory s g-syncem, ale to zas bude pálka :D

edit: Lze nějak zjistit kde by mohl být na disku problém? Nějak ho otestovat? A pokud ano tak kterej, ten SSD kde mám jen programy a Widle, nebo HDD který mám na hry.

satik
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod satik » 18 bře 2015 15:28

Je to stuttering, ne shuttering :D

Monitorem to není, ten by mohl zařít blikat, když by odcházely kondenzátory, ale nezpůsoboval by lagy obrazu.
60Hz je dostatečné, víc využiješ jen v rychlých hrách typu CSGO.

Může to dělat nějaký program, co třeba kontroluje aktualizace nebo antivirák apod., ty dokážou vytížit procesor nebo disk.

A jak podle tebe vypadají ty lagy způsobené internetem? Ty lagy se totiž můžou ve hře projevovat různě, záleží na typu lagů.
PC: MSI RTX 4090 Suprim X, AMD Ryzen 9 7950x3D, ASUS Crosshair HERO X6670E, 64GB RAM@6000CL30, Fractal Define Torrent, Seasonic PRIME TX 1600W, SSD Seagate Firecuda 530 M2 2TB +
Periferie: Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG, Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX300, Valve Index

pec41
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod pec41 » 18 bře 2015 22:31

Tak nejdůležitější je asi to že na intel grafice s stutteringem nebyl problém (v lolku, jiná hra se na tom hrát nedala) .), ale též sem musel mít vyplí v-sync.

Programy co mi běží nonstop : Steam, One drive (Sem zapomněl vypnout, tam furt něco synchronizuje), skype, správce zvuku realtek HD, Nvidia Geforce experience, úložná technologie intel rapid (nevím k čemu to je), pak už jen utilitu na sluchátka a myš. Antivir mám jen Windows defender. Ale jak říkám lagy sou trochu něco jinýho, tohle dělá fakt dost divný věci, navíc ms ve hře mám 25-35.

Martab
Moderátor / člen HW týmu
Guru Level 14
Guru Level 14
Stav:

Příspěvekod Martab » 19 bře 2015 08:44

A kfyž nastavíš limit FPS, třeba na 60 (neplést s Vsync), tak to udělá co?
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD

„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)

Neboj se použít SZ a upozornit na své téma ;)

Přehled desktopových socketů a CPU

pec41
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod pec41 » 20 bře 2015 03:01

Tak v pohodě, alespoň v tom lolku :D Vyřešil sem to s vypnutým v-syncem, lock fps na 144 a ještě tam bylo něco na předvídání pohybu. Takže už mi to nedělá. Jinak s tím stuttering nikde už asi problém nemám (Ve far cry 4 jen když jedu v autě a koukám na npc co jedou v autě, ale to sem slyšel že je bug hry).

Ale teď zase trošku k těm grafickým bugum. Mám v plánu si stáhnout nejstarší ovladače na GTX 970 třeba to bude těma ovladačema. Jen by mě zajímalo kde je lze stáhnout. Myslím tím nějakou bezpečnou stránku a jak poznám že sou to ještě ty funkční na gtx 970.

pec41
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod pec41 » 24 bře 2015 03:15

Hele jak se tak koukám tak to asi opravdu bude tím z-fightingem a tedy problémem samotných her. Zkoušel sem hrát BF3 a všechno vypadá na ultra OK. Avšak jak si vezmu do ruky snipu a dám si to přiblížit tak většina objektů začne problikávat. Koukal sem na netu a všude píšou že je to problém hry. U far cry 4 sem v hodně tématech taky došel k tomu že přesně to co já vídím je problémem samotné hry. U thiefa mi to snad dělá jen v benchmarku (A co sem se koukal na youtube tak to tam má u benchamrku každý). V bioshock infinite se toho moc nenachází, ale též to tam je. Co se týče tomb raidera tak sem myslel že hra je vyšpikovaná ve všech směrech a stále nechápu proč mám tak hnusné stíny na obličeji to pro tuto věc ani nevydali patch? Co se týče problikávání vzdálených textur tak asi též lenost vývojářů. A tomhle bych mohl psát i u jiných her.

A teď k tomu podstatnýmu. Jaktože se to bere jako úplně normální věc? A proč to někteří mají a někteří ne + nejde to nějak fixnout? Něco s tím udělat? Asi sem při koupi PC měl vysněný jak každá hra bude vypadat luxusně, že nic nebudu řešit a stíny budou doslova dokonalý a ono nic. Od spousty her mě právě tyhle chyby a maličkosti odtahujou a hraju zas pomalu jen to lolko. Ono já když si chcu některou hru zahrát, například Far cry 4 tak si chcu tu grafiku vychutnávat, sledovat každej detail no a pak vidím každej chybnej detail a mám chuť přestat hrát. Úplně bych vývojářům ty hry omlátil o hlavu, jak si můžou dovolit něco prezentovat v nějaké kvalitě a pak hrát úplně něco jinýho.

Závěr: Opravdu se mi zbořil domeček pro barbie a kena :(

satik
Level 6
Level 6
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod satik » 24 bře 2015 08:45

Ono není tak jednoduchý ty věci vychytat, grafické artefakty se ve hrách běžně vyskytují, protože si jich buďto nikdo nevšiml při testování a nebo by dalo jejich odstranění příliš práce a management má třeba priority jinde... :)

Zpět na “Problémy s hardwarem”