Vadný disk ?

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

rodnnie
nováček
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Vadný disk ?

Příspěvekod rodnnie » 13 bře 2015 19:47

Ahoj, pokusím se zde popsat svůj problém. Snad se někdo najde, kdo by potvrdil/vyvrátil mé domněnky, že se jedná o chybu spojenou s diskem.

Notebook - Acer Aspire V15 Nitro Black Edition (i7 4710HQ 2,5Ghz QC, 16gb ram, gtx 860m 2gb), je to měsíc starý stroj.

Problém
- nastal cca po mesici a pul uzivani PC, prakticky z minuty na minutu
- zpocatku se objevilo, ale jen velmi zridka, praskani zvuku a lagovani obrazu u prehravani videa na youtube/twitch/vimeo atd...delo se to predevsim, kdyz jsem pri tom scroloval mysi
- dohledal jsem tedy veci spojene s HW akceleraci, pluginy v chromu, nainstaloval jsem i vsechny jine mozne prohlizece (mozila, explorer), flash player se mi neduplikuje, ale nic z toho nepomahalo
- pres noc jsem notebook nahral do tovarniho nastaveni
- rano rozjedu notas, vsecko se zda byt vporadku, po par hodinach se ale problem rozjede uplne nanovo, zase to praskani/lagovani, bylo mi ale divne, ze by se to delo jen na internetu, tak jsem zkusil hru (LOLko :D ) a tam uz to bylo naprosto neunosne...ale zduraznil bych, ze v klidove poloze ve hre nebo pri necinnem sledovani videa se nic z toho nedeje, az v momente, kdy zacnu konat dilci aktivitu, napr. prosty pohyb mysi
- nakonec toho vseho zacal velmi nepresne fungovat touchpad (myslim, ze je zapojeny pres usb) mohla by byt chyba v usb ? to asi ne...
- no a posledni vec, ktera me napadla: mam dva disky SSD a HDD, po tom formatu do tovarka jsem na hdd nic neinstaloval, vse je ciste jen na SSD, takze jsem si nasel SSD life program a ten mi vypsal nasledujici: http://i62.tinypic.com/1zv61it.jpg

Umí v tom prosím někdo číst? A je možné, že by chyba byla opravdu v SSD? Budu rád za každý poznatek k věci :)

edit: někdy při práci dochází k samovolnému zatuhnutí systému, SSD hučí, jakoby pracoval stále při plném vytížení,
některé soubory nejdou smazat, otevřít (např. fotografie při zobrazení jsou neúplné), video se nezobrazuje v korektním rozliseni.

Reklama
d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Pohlaví: Muž
Stav:

Re: Vadný disk ?

Příspěvekod d1amond » 13 bře 2015 20:39

Vítej na PC-HELP

Jsme ultra moderní fórum a takovou maličkost jako je vkládání příloh přímo do příspěvku umíme bravurně. Pro jistotu to máme uvedeno i v pravidlech pro užívání tohoto fóra ;)

Nicméně rada bude velmi prostá, bez ohledu na to co popisuješ. Než trávit mládí hledáním zakopaného psa, pošli to urychleně na servis. Jde to do Brna, když je budeš tak 2x otravovat telefonem, mohl bys to mít do týdne zpátky - zvlášť pokud je SSD K.O.

//abys neřekl, že neporadím, na disk je pěkná utilitka Crystal Disk Info. Zkus to ještě přes ní zkontrolovat a vlož sem screen.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

rodnnie
nováček
Stav:

Příspěvekod rodnnie » 13 bře 2015 21:51

Děkuji za odpověď a omlouvám se za porušování pravidel fóra :) Jsem z Brna a už mám závadu nahlášenou i na servis centru, v pondělí to tam nesu, ale popsal jsem to tak zevrubně, nerad bych tam byl za blbce, kdyby to byla jen nějaka blbost :D Proto hledám radu na cestu zde :D
Přílohy
disk.png

d1amond
člen HW spec týmu
Elite Level 12
Elite Level 12
Pohlaví: Muž
Stav:

Příspěvekod d1amond » 14 bře 2015 09:15

Tady chyba není (ani neříkám, že je disk v pořádku). Jak je na tom laptop s teplotama? Viz program HW Monitor.
Nikdy neříkej, že to nejde, protože se najde někdo, kdo o tom neví a udělá to!
Chcete si nechat sestavit nový počítač?

rodnnie
nováček
Stav:

Příspěvekod rodnnie » 14 bře 2015 12:26

Jak říkáš, asi nemá smysl ztrácet čas hledáním zakopaného psa, zanesu to do servisu a uvidím. Chyba může být klidně i jinde než v HW. Když jsem prohledával net pod hesly typu "lagování PC při pohybu myši" apod. tak mi to v drtivé většině případů našlo spojitost s viry (mcafee ani wdefender mi ale při kontrole nic opakovaně nehlásí) :evil: Nicméně ta podobnost s tím, co lidi psali je velká. Teploty při nízké zátěži na screenu
Přílohy
Bez názvu.png

• Mohlo by vás zajímat
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • vadný/přehřátý HDD? Příloha(y)
    od Dergon » 27 črc 2024 11:51 » v Problémy s hardwarem
    12
    3998
    od Dergon Zobrazit poslední příspěvek
    28 črc 2024 20:47