Dobrý večer přeji,
U mé mladé přítelkyně se vyskytl menší problém s připojením k internetu, jedná se především lagy při hraní her, načítání videí nebo i stránek.
Lépe řečeno, jsme vášniví hráči hry league of legends a při každém hraní se nám lagy vyšplhají i na 10ti tisíce. Potřeboval bych vědět příčinu, čím to může být, abych to mohl rázně vyřešit.
Kabel vede do wifiny, která je minimálně 8m od pokoje, kde se problémový pc nachází. Signál je zhruba 50% silný, jejich připojení k internetu tipuji 5,2Mb/s
Hrajeme na stolním počítači ve kterém je bezdrátový USB adaptér.
Může to být slabým internetem? nastavením wifi? omezením bezdrátového příjmače (až 150Mbit/s)? nebo i slabým signálem?
Prosím ptejte se, co budu vědět odpovím, co ne zeptám se a odpovím :)
předem díky za pomoc
PS: Jsem zde poprvé a přišel jsem si výhradně pro rady, a tak za nesrovnalosti v umístění se předem omlouvám.
lagy díky wifi?
Re: lagy díky wifi?
Připoj to káblem.
CPU: AMD Ryzen 7 5700x (Arctic Freezer 34)
GPU:MSI RTX 4070 Gaming X Slim 12GB GDDR6X
RAM: Kingston HyperX Fury Beast 32GB (2x16GB) DDR4 3200MHz CL16
MB: MSI B450-A PRO
Zdroj: Corsair RM850x (2021) 850W
Case:SilentiumPC Regnum RG4
SSD: Kingston A2000 500GB
HDD: Seagate Barracuda 1TB, Seagate Ironwolf 2TB
VR: Oculus Rift S
Proč nepoužívat WiFi na hry
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Rychlost připojení k netu si můžeš změřit. Třeba zde: http://speedmeter.internetprovsechny.cz/ Problém může způsobovat i slabý signál, nebo rušení jinou WiFi sítí.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
změřím a pošlu údaje.
4,5Mgps download
1,33 upload
578,79kb/s rych. stah. dat
169,7kb/s rych. nahravani dat
Ano rád bych to připojil kabelem, ale bohužel.. Rodiče mladé to nechtějí pomalu ani slyšet.
A proto potřebuji vidět nějaké jiné řešení, věřím, že nakonec ten kabel připojím, ale ted je otázka... Když z wifiny povedu kabel až do tohoto pc budu tím dělit celkový signál?
4,5Mgps download
1,33 upload
578,79kb/s rych. stah. dat
169,7kb/s rych. nahravani dat
Ano rád bych to připojil kabelem, ale bohužel.. Rodiče mladé to nechtějí pomalu ani slyšet.
A proto potřebuji vidět nějaké jiné řešení, věřím, že nakonec ten kabel připojím, ale ted je otázka... Když z wifiny povedu kabel až do tohoto pc budu tím dělit celkový signál?
zmer spise na http://www.speedtest.net i kvalitu linky.
prvni prodelas normalni rychlostni a pak kvalitu, podle toho se pozna. dulezity je i ping, u tech her moc download a upload roli nehraji, pokud teda nejsou kriticky nizke. kabel je jasny, povedes ho pod kobercem, jak rodice nebudou doma, nikdo nic nepozna a jak jo, tak v poho, bo to nebude videt.
myslis kabel z routeru? rovnomerne rozdeleni mezi 2 uzivatele uz je trochu problem, navic mezi jednoho s kabelem a druheho pres wifi
prvni prodelas normalni rychlostni a pak kvalitu, podle toho se pozna. dulezity je i ping, u tech her moc download a upload roli nehraji, pokud teda nejsou kriticky nizke. kabel je jasny, povedes ho pod kobercem, jak rodice nebudou doma, nikdo nic nepozna a jak jo, tak v poho, bo to nebude videt.
myslis kabel z routeru? rovnomerne rozdeleni mezi 2 uzivatele uz je trochu problem, navic mezi jednoho s kabelem a druheho pres wifi
http://www.speedtest.net/my-result/4214586926 tady to je
jinak pod kobercem to jen tak nepůjde... jak už jsem zmiňoval pokoje jsou od sebe min. osm metrů a mezi těmito pokoji jsou plovoucí podlahy :)
Momentálně to je zapojeno takto: Přívod do wifi z wifi kabelem do jednoho pc a signálem (vzduch) do druhého pc
A já myslím, kdybych natáhl druhý kabel, tak jestli se ty data rozdělí nebo nerozdělí
jinak pod kobercem to jen tak nepůjde... jak už jsem zmiňoval pokoje jsou od sebe min. osm metrů a mezi těmito pokoji jsou plovoucí podlahy :)
Momentálně to je zapojeno takto: Přívod do wifi z wifi kabelem do jednoho pc a signálem (vzduch) do druhého pc
A já myslím, kdybych natáhl druhý kabel, tak jestli se ty data rozdělí nebo nerozdělí
tak se s ni rozejdi:-)
nerozim tomu pripojeni, co myslis tim wifi? router?
pokud do routeru zapojis 2 kompy pres kabel, tak se to rovnomerne nerozdeli, vzdy neco veme prioritu, na cem to zalezi, to netusim. da se to ponastavovat, ale dej sem jmeno toho routeru, ale nemyslim si, te to v nem pujde
dej si jeste cmd.exe, tj.prikazovy radek, a tam napis " ping -t 8.8.8.8" a sleduj odezvu klidne minutu, melo by se to drzet porad kolem tech 11. jak to skoci najednou nahoru treba na 100ms a pak to spadne, nekde je chyba.
nerozim tomu pripojeni, co myslis tim wifi? router?
pokud do routeru zapojis 2 kompy pres kabel, tak se to rovnomerne nerozdeli, vzdy neco veme prioritu, na cem to zalezi, to netusim. da se to ponastavovat, ale dej sem jmeno toho routeru, ale nemyslim si, te to v nem pujde
dej si jeste cmd.exe, tj.prikazovy radek, a tam napis " ping -t 8.8.8.8" a sleduj odezvu klidne minutu, melo by se to drzet porad kolem tech 11. jak to skoci najednou nahoru treba na 100ms a pak to spadne, nekde je chyba.
Ano myslel jsem router.
Napsal jsem to tam, ale chce to po mě IP adresu, takže jelikož tomu nerozumím, vykašlal jsem se na to a šel jsem spát. Zajímavý poznatek v noci po dvanácté, jakmile se vypne hl. pc tak internet běží v pořádku.
Napsal jsem to tam, ale chce to po mě IP adresu, takže jelikož tomu nerozumím, vykašlal jsem se na to a šel jsem spát. Zajímavý poznatek v noci po dvanácté, jakmile se vypne hl. pc tak internet běží v pořádku.
Pokud jim ten kabel opravdu vadí, tak zkus powerline.
CPU: AMD Ryzen 7 5700x (Arctic Freezer 34)
ten pc bere v necem prioritu. nevim ale, jak v tom tvojem routeru nastavit, aby si ho omezil, mozna to ani nejde.
mozna nejaky "omezovac" nainstalovat do toho pc, aby to nechalo neco ma notas
mozna nejaky "omezovac" nainstalovat do toho pc, aby to nechalo neco ma notas
Naposledy upravil(a) dvorakj dne 15 bře 2015 18:05, celkem upraveno 1 x.
Hele děkuji za rady, zkusím to s jejíma rodičema nějak pořešit. Já už jsme prakticky skončil, odjíždím na montáž. Takže děkujeme oba dva :)
jediné řešení vyzkoušet ten kábl.
ještě jednou díky moc a smějte se
jediné řešení vyzkoušet ten kábl.
ještě jednou díky moc a smějte se
jeste ten power line, ale nikdy jsem to nevidel nazivo
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-