Zdravím.
Brouzdám nějakou dobu po internetu a rozhoduji se, zda si koupit chladící podložku pod notebook. Jeden tábor od nákupu razantně odrazuje (prý se jedná o placebo efekt a notebooku nijak výrazně nepomůže v ohledu na životnost součástek). Druzí zase tvrdí opak a investice se oplatí. Jsem tedy teď hodně na vážkách jestli ano nebo ne.
Na NTB hraji převážně novější hry (War Thunder, Far Cry 4 aj..) na střední detaily a ten se celkem slušně umí rozohnit. Pokud byste mně podložku doporučili, tak kterou? (Cena do 700Kč, NTB 15.6")
Má smysl kupovat chladící podložku pod NTB?
-
- Pohlaví:
Re: Má smysl kupovat chladící podložku pod NTB?
O podložce se zpravidla uvažuje, pokud jsou překročený teplotní limity, lze změřit např. HW monitorem. Např. HDD vadí teplota více jak 40 st. a dá se říci, čím nižší teploty, tím delší životnost.
Podložku ti ale nedoporučím, používám nb jen na kancelářskou práci a tak mám teploty v normě.
podložku je třeba vybírat mj. i dle velikosti nb.
Podložku ti ale nedoporučím, používám nb jen na kancelářskou práci a tak mám teploty v normě.
podložku je třeba vybírat mj. i dle velikosti nb.
Ja napríklad používam http://www.czc.cz/coolermaster-notepal-u2-plus-cerna/128522/produkt a mám o pár stupňov nižšiu teplotu. Dá sa ľahko prenášať spolu s notebookom.
Intel Core i7-4710HQ 3,5Ghz, Intel HM86 Chipset, 8GB DDR3 1600Mhz, SATA HDD 1TB(7200rpm) + 2TB samsung HDD,IPS LED 15,6" 1920x1080px,Intel Graphics 4600, Nvidia GeForce GTX860M 4GB GDDR5,Wi-fi 802.11 a/g/n, Bluetooth
ASUS N551JM-DM157H
Born to be FIIT (STU)
ASUS N551JM-DM157H
Born to be FIIT (STU)
- jerabina
- člen Security týmu
-
Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
Ahoj, já mám zakoupenou tuto chladící podložku: https://www.alza.cz/trust-notebook-cooling-stand-xstream-breeze-d329446.htm
A notebook je znatelně chladnější, dříve se mi vypínal z přehřátí u každé hry, nyní je již vše v pořádku.
Doporučuji
A notebook je znatelně chladnější, dříve se mi vypínal z přehřátí u každé hry, nyní je již vše v pořádku.
Doporučuji
Když nevíš jak dál, přichází na řadu prostudovat manuál!
HJT návod
Pokud neodpovídám do vašich témat v sekci HJT když jsem online, tak je to jen proto, že jsem na mobilu kde je studování logů a psaní skriptů nemožné. Neberte to tedy prosím jako ignoraci.
HJT návod
Pokud neodpovídám do vašich témat v sekci HJT když jsem online, tak je to jen proto, že jsem na mobilu kde je studování logů a psaní skriptů nemožné. Neberte to tedy prosím jako ignoraci.
Jestli je notebook nový a stejně topí, dá se uvažovat o chladící podložce (aktivní, hliníková).
Jestli je notebook starší, tak nejdřív vyčistit od prachu a pak měřit teploty.
Jestli je notebook starší, tak nejdřív vyčistit od prachu a pak měřit teploty.
Chladici podlozka resi dusledek, ne pricinu.
Neudela nic jineho, nez ze o par stupnu ochladi zarizeni, ktere by tepelna ochrana vypla. Coz logicky zivotnosti notebooku vubec neprospiva, protoze neni vyresena pricina problemu - zcela nedostatecne chlazeni.
Notebook, ktery se bez chladici podlozky vypina je nutno minimalne vycistit, protoze chladici podlozka omezuje tepelnou ochranu, ale nema zadnou sanci uchladit GPU a CPU jehoz vysoke teploty jsou pricinou vsech problemu, zvlaste oblibeneho popraskani spoje mezi GPU a zakladni deskou.
Neudela nic jineho, nez ze o par stupnu ochladi zarizeni, ktere by tepelna ochrana vypla. Coz logicky zivotnosti notebooku vubec neprospiva, protoze neni vyresena pricina problemu - zcela nedostatecne chlazeni.
Notebook, ktery se bez chladici podlozky vypina je nutno minimalne vycistit, protoze chladici podlozka omezuje tepelnou ochranu, ale nema zadnou sanci uchladit GPU a CPU jehoz vysoke teploty jsou pricinou vsech problemu, zvlaste oblibeneho popraskani spoje mezi GPU a zakladni deskou.
-
- Pohlaví:
Chladici podlozka resi dusledek, ne pricinu.
To jistě, ale příčinu by "vyřešila" jenom koupě nového stroje, ale o tom v tomto tématu vůbec nejde. Notebooky prostě topí a pokud nemáme na jiný, kvalitnější, pak podložka může být užitečná.
To že notebook topí jenom z důvodu že je zaprášený, není pravda!
Zadny notebook - ani Acer - nema tak mizerne chlazeni, aby se pri zatezi vypinal.
Tudiz logicky kdyz se pri zatezi vypne, tak i to mizerne udelane chlazeni neplni svoji funkci - coz je prakticky vzdy proto, ze je zanesene prachem (a staci ho opravdu malo).
Chladici podlozka ma pak jen ten efekt, ze zchladi nektere komponenty na zakladni desce tak, ze se notebook jeste nevypne kvuli prehrati - pricemz teplota cpu i gpu zustava vicemene stejna, protoze chlazeni je stale ucpane.
Tudiz logicky kdyz se pri zatezi vypne, tak i to mizerne udelane chlazeni neplni svoji funkci - coz je prakticky vzdy proto, ze je zanesene prachem (a staci ho opravdu malo).
Chladici podlozka ma pak jen ten efekt, ze zchladi nektere komponenty na zakladni desce tak, ze se notebook jeste nevypne kvuli prehrati - pricemz teplota cpu i gpu zustava vicemene stejna, protoze chlazeni je stale ucpane.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 37
- 27967
-
od Ghoust23
Zobrazit poslední příspěvek
25 dub 2025 19:55