Ahoj,
prosím vás, mám koníčka a to opravy počítačů a NTB. Často instaluji windows a to pomocí WinToFlash. Do každého NTB dávám jiný OS, někde 7, někde 8, vista,..., zkátka podle štítku s klíčem. Ovšem je pro mě zdlouhavé často formátovat flash disk a nahrávat tam jinou verzi OS. Chtěl bych se zeptat, jestli je možnost, mít na flash disku, či extrením HDD více OS a u toho něco v podobě boot manageru. Že bych při reinstalaci nového NTB zvolil, jakou instalaci OS chci právě teď nabootovat. Ano, vím, že jsou i jiná řešení, jako mít to na CD, či více flash diskách. Jenže znáte to, více flashek, více starostí a CD jsou dneska TABU a ještě vzhledem k tomu, že netbooky mechaniku ani nemají. Děkuji.
Boot manager aneb více windows na jednom disku Vyřešeno
Boot manager aneb více windows na jednom disku Vyřešeno
Já jsem já a ty jseš ty.
"Milan Hvězda"
"Milan Hvězda"
-
- Pohlaví:
Re: Boot manager aneb více windows na jednom disku
Ty máš tolik licencí na skladě?
Nicméně návod zde již byl a myslím že ho dával IT Crowd - pohledej.
Nicméně návod zde již byl a myslím že ho dával IT Crowd - pohledej.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Neco ve stylu Grub + oddelene partitions na flesce?
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Ano, co NTB to licenční klíč. NEmohli by jste mi to prosím nějak přiblížit? Alespoň pod čím to mám hledat.
Já jsem já a ty jseš ty.
"Milan Hvězda"
"Milan Hvězda"
Tohle se dela ponekud jinak.
Z kazdeho OS si pripravis image pomoci Sysprepu, ty image si das na externi disk.
Na pocitaci pak jen nabootujes treba z CD/flashky od Acronisu (licence za cca 2000 Kc) a obnovis ten image ktery potrebujes.
Obrovska vyhoda je, ze okamzite po obnoveni omage mas nainstalovany OS a nemusis cekat desitky minut nez se nainstaluji Windows. Po obnoveni image jen zadas licencni klic, az si to o nej rekne.
Z kazdeho OS si pripravis image pomoci Sysprepu, ty image si das na externi disk.
Na pocitaci pak jen nabootujes treba z CD/flashky od Acronisu (licence za cca 2000 Kc) a obnovis ten image ktery potrebujes.
Obrovska vyhoda je, ze okamzite po obnoveni omage mas nainstalovany OS a nemusis cekat desitky minut nez se nainstaluji Windows. Po obnoveni image jen zadas licencni klic, az si to o nej rekne.
-
- Pohlaví:
Myslím, že můžeš použít tohle: viewtopic.php?p=722039#p722039
Pro každý systém si vytvoříš flashku a soubory z flashky zkopíruješ na disk. Přejmenuješ adresáře, nahraješ vše zpět na flashku a nastavíš v grubu cesty. Sice jsem to nezkoušel, ale na druhou stranu nevím, proč by to nemělo fungovat.
Pro každý systém si vytvoříš flashku a soubory z flashky zkopíruješ na disk. Přejmenuješ adresáře, nahraješ vše zpět na flashku a nastavíš v grubu cesty. Sice jsem to nezkoušel, ale na druhou stranu nevím, proč by to nemělo fungovat.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Zbook G6 - windows na pomalejším disku Příloha(y)
od Qinter » 08 črc 2024 20:30 » v Vše ostatní (hw) - 30
- 10526
-
od Qinter
Zobrazit poslední příspěvek
30 črc 2024 22:40
-
-
-
Barevná tiskárna HP LaserJet 4550HDN Resource manager Příloha(y)
od Radovan-kocour » 03 kvě 2025 22:22 » v Problémy s hardwarem - 6
- 4332
-
od Radovan-kocour
Zobrazit poslední příspěvek
04 kvě 2025 15:32
-
-
-
USB-C hub nefunguje na jednom ASUS notebooku s Thunderbolt 4, na jiném ano
od Atjov1 » 20 bře 2025 19:58 » v Problémy s hardwarem - 10
- 5826