Dobrý den,
už to bude rok, co jsem posílal notebook kvuli vadnemu HDD do Asusu na reklamaci, reklamaci uznali a HDD vymenili, nicmene se mi zase z niceho nic nedavno objevilo 8 chybnych sektoru, a pri kontrole chkdsk se ukaze ze je vše vporadku :/ Měl bych to odeslat znovu?(nevíte jestli ta záruka platí od té minulé opět 2 roky nebo pouze jeden?) Díky.
Asus, reklamace HDD
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Asus, reklamace HDD
Pokud ještě neproběhla 2 letá záruka na ntb, tak reklamuj. Záruka je na ntb, jako celek.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
No ta už probehla, ale zajima me, jestli po reklamaci je take zaruka?
Na tu druhou moznos: zaruka neplati pokud neni zaroven na cely vyrobek
Podle mě by měla záruka platit alespoň na ten vyměněný komponent, tedy HDD jinak to přeci nedává smysl, ne? :/
-
- Pohlaví:
Také si myslím že by platit měla. Podívej se do OZ a budeš mít jasno.
symetrála: Pokud není notebook v zaruce, tak se obavam, ze není v zaruce ani disk (tim mam na mysli, ze pro Asus jako výrobce ntb to skoncilo). Ještě muzes zkusit vyjmout disk a podle sériového cisla na webu výrobce disku zjistit, zda není v zaruce samotny disk. Pokud by byl, bylo by třeba odeslat disk postou na nejblizsi sberne místo (například Seagate jej ma v Nemecku). A.
-
- Pohlaví:
Ono s těmi našimi zákony, resp. s jejich vymáháním je to velmi složité. Nicméně jak zde bylo uvedeno, mělo by jít záruku uplatnit přímo u výrobce HDD.
Předpokládám ale, že ten HDD je tam třeba nejprve zaregistrovat.
Předpokládám ale, že ten HDD je tam třeba nejprve zaregistrovat.
Predpokladam, ze na tom disku bude samolepka od vyrobce notebooku (treba HP to tak ma).
Vyrobce HDD od toho dava ruce pryc, ze je to OEM komponent.
Vyrobce HDD od toho dava ruce pryc, ze je to OEM komponent.
-
- Pohlaví:
Pokud by tomu tak bylo a s tím OEM budeš mít pravdu, pak na ten HDD záruka být stejně musí. Přece není možné /no tady je možné vše/ aby to měsíc před skončením záruky nb vyměnili HDD za nový a ten ti za 6 týdnů kleknul bez záruky.
Hledat se mi to nechce, ale já bych si tu záruku jistě vybojoval. To je ale třeba dělat hned a ne až když je člověk v nouzi.
Hledat se mi to nechce, ale já bych si tu záruku jistě vybojoval. To je ale třeba dělat hned a ne až když je člověk v nouzi.
Mozne je vse, co je dano zakonem.
Takto to ma HP:
Na všechny náhradní díly, použité HP jako náhrada vadných dílů v produktu v rámci záruční doby, se vztahuje záruka v rozsahu od
povídajícím zbytku záruční doby platné pro produkt, ve kterém byly použity, nebo 30 dnů, podle toho, která lhůta je delší.
Takto to ma HP:
Na všechny náhradní díly, použité HP jako náhrada vadných dílů v produktu v rámci záruční doby, se vztahuje záruka v rozsahu od
povídajícím zbytku záruční doby platné pro produkt, ve kterém byly použity, nebo 30 dnů, podle toho, která lhůta je delší.
-
- Pohlaví:
Až budu mít čas tak se kouknu do OZ.
Co má HP není podstatné. Pokud je produkt koupený na území ČR, pak se to řídí zákony ČR a ne nějakého HP.
Pak dám vědět.
Co má HP není podstatné. Pokud je produkt koupený na území ČR, pak se to řídí zákony ČR a ne nějakého HP.
Pak dám vědět.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 25902
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
03 kvě 2025 23:35
-
-
Reklamace Přehřívající Se Grafiky Příloha(y)
od MichaelSR » 21 srp 2024 15:51 » v Problémy s hardwarem - 24
- 9359
-
od MichaelSR
26 srp 2024 02:03
-
-
- 11
- 5681
-
od Martab
05 pro 2024 17:41
-
-
Recenze Asus ProArt LC360 Příloha(y)
od KingGustavo » 29 pro 2024 14:38 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 2889
-
od petr22
29 pro 2024 15:17
-
-
-
ASUS TUF GAMING B550-PLUS pozice v RAM slotech Příloha(y)
od Rewqa » 31 pro 2024 13:06 » v Problémy s hardwarem - 12
- 6852
-
od Rewqa
31 pro 2024 23:52
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”