Vsak to zakonum CR odpovida.
Navic nezapomen, ze ten vymeneny disk nemusi byt novy - mohou dat klidne i pouzity nebo repasovany od vyrobce. Zalezi pouze na servisu jak to udela.
Asus, reklamace HDD
-
- Pohlaví:
Re: Asus, reklamace HDD
No a o tom to je, oni mi pár dní před koncem záruky dají repasovaný disk, ten hned po záruce odejde a musím si koupit nový. Pak taková záruka postrádá smysl.
Tady to nevyřešíme, je třeba se podívat do OZ, nebo napsat na dTest apod. Jak bude čas, udělám to.
Tady to nevyřešíme, je třeba se podívat do OZ, nebo napsat na dTest apod. Jak bude čas, udělám to.
zde se jedná o asus a hdd typu toshiba Mq01ab...
Nemusime to resit - protoze to vyresene uz je.
Vymena disku v zaruce neni nakup disku, ale je to sluzba - a jako takova ma ze zakona zaruku 3 mesice, pokud neni uvedeno jinak (musi to byt na tom papiru ze servisu).
Za predpokladu ze to bylo pred rokem tak skoncila jak zaruka na vymenu disku, tak na notebook.
"oni mi pár dní před koncem záruky dají repasovaný disk, ten hned po záruce odejde a musím si koupit nový"
Potom vyuzijes 3 mesicni zarucni dobu na opravu.
Vymena disku v zaruce neni nakup disku, ale je to sluzba - a jako takova ma ze zakona zaruku 3 mesice, pokud neni uvedeno jinak (musi to byt na tom papiru ze servisu).
Za predpokladu ze to bylo pred rokem tak skoncila jak zaruka na vymenu disku, tak na notebook.
"oni mi pár dní před koncem záruky dají repasovaný disk, ten hned po záruce odejde a musím si koupit nový"
Potom vyuzijes 3 mesicni zarucni dobu na opravu.
Jeste jedna vec, zarucni doba se pocita od data dopisu ze servisu, nebo od data zadosti na reklamaci? Díky
Blue Spirit: Muzu potvrdit, ze když jsem reklamoval disk s vadnymi sektory primo u Seagate, tak mi poslali novy (samozrejme s jinym seriovym cislem) a tento mel záruku do stejného data jako puvodni disk navýšenou o tech par dni na reklamaci. Datum bylo samozrejme zmeneno pro dane seriove cislo i v jejich RMA systemu. Nemyslim si, ze by to nejakym zpusobem odporovalo OZ.
Symetrala: zkus zjistit (například přes CrystalDiskInfo) seriove číslo daného disku a to pote zkontrolovat na těchto strankach http://support.toshiba.com/warranty . Pokud ti ten disk neprojde validátorem, tak se obavam, ze ti nezbude nic jiného, nez si sehnat novy disk. A.
Symetrala: zkus zjistit (například přes CrystalDiskInfo) seriove číslo daného disku a to pote zkontrolovat na těchto strankach http://support.toshiba.com/warranty . Pokud ti ten disk neprojde validátorem, tak se obavam, ze ti nezbude nic jiného, nez si sehnat novy disk. A.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 25902
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
03 kvě 2025 23:35
-
-
Reklamace Přehřívající Se Grafiky Příloha(y)
od MichaelSR » 21 srp 2024 15:51 » v Problémy s hardwarem - 24
- 9359
-
od MichaelSR
26 srp 2024 02:03
-
-
- 11
- 5681
-
od Martab
05 pro 2024 17:41
-
-
Recenze Asus ProArt LC360 Příloha(y)
od KingGustavo » 29 pro 2024 14:38 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 2889
-
od petr22
29 pro 2024 15:17
-
-
-
ASUS TUF GAMING B550-PLUS pozice v RAM slotech Příloha(y)
od Rewqa » 31 pro 2024 13:06 » v Problémy s hardwarem - 12
- 6852
-
od Rewqa
31 pro 2024 23:52
-
Zpět na “Problémy s hardwarem”