Výstupní výkon se dá samozřejmě snížit. Těch 20dBm mi přijde celkem málo, když je to jen 100mW. Po HW stránce je to taky dost výkonný zařízení,
nicméně výkon je třeba jen tam, kde bude skutečně využit - a u pouhého AP ještě bez routování je toho HW výkonu až až.
Ke konfiguraci: RouterOS má ohromné množství silně specifických možností nastavení/konfigurace, ve kterých není snadné se orientovat.
Naštěstí je k dispozici celá řada různých návodů a online pomůcek.
Dobrý AP? - pokrytí většího dvoupatrového domu.*
Re: Dobrý AP
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
Děkuji za pomoc, objednal jsem TP link, tak snad to bude ok.
Jen doufám, ze si nepletes AP a router, AP je zjednodusene bezdratovy switch, neroutuje ze sítě do jiné sítě. Ale tak asi to vis, jen kdyby nahodou
Ne router mám, ale bohužel to není wifirouter. Takže toto AP mě stačí na vytvoření wifi. Všem děkuji za rady.
Tak již to běží. V patře kde je, tak tam je plný 5 čárek o patro níž jsou 3 čárky, takže spokojenost. Jinak jsem to zkoušel pře POE, ale nejde to.
Dělám to takto správně: DC adaptér jsem zapojil do Poe power injectoru, do zdířky Poe v power injectoru jsem dal kabel ze switche a do druhé zdířky power injectoru LAN jsem zapojil ten AP. Ale nic, AP nefungovalo. Netušíte co dělám špatně? Děkuji
Dělám to takto správně: DC adaptér jsem zapojil do Poe power injectoru, do zdířky Poe v power injectoru jsem dal kabel ze switche a do druhé zdířky power injectoru LAN jsem zapojil ten AP. Ale nic, AP nefungovalo. Netušíte co dělám špatně? Děkuji
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
Mas to obracene, ty dovedo!
PoE vede k napajene soucastce.
PoE vede k napajene soucastce.
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Aha, tak to jsem asi měl blbě, ale mám dojem, že jsem to i prohazoval. Zkusím ještě jednou. Kabel předpokládám stačí cat5e. Dík
Tak již se vyskytuje problém. Vždy po nějaké době se vždy wifi na notebooku odpojí. Na mobilu a tabletu vůbec nepadá. Netušíte prosím, čím to může být? Díky
Má notebook problémy pouze na této, nebo i na jiné WiFi síti? A co je to za notebook - výrobce a model? A OS.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
Jenom na této síti. HP 255 G3 s win 8.1.
Kdo je výrobcem WiFi modulu v tom ntb? Lze zjistit ve Správci zařízení (hlavně doufám, že to není Ralink).
To bohužel teď z hlavy nedám, je to ntb kámošky. Zjistím. Takže to spíš vypadá na špatný ntb?