Dobrý den, při hraní některých her (např. Cities: Skylines) se mi na monitoru objevuje rušení (dost špatně se to popisuje - slabé horizontální čáry přes obraz). Problém se projevuje jen při zapnuté hře a to i když hra běží jen na pozadí. Když ze hry nahraju video a přehraju ho když hra neběží, tak je obraz bez šumu.
Monitor mám AOC 2236Swa, grafická karta MSI R9 290x. Monitor má jen analogový vstup, takže je ke kartě připojen přes redukci z DisplayPortu na VGA.
Stejný problém se objevuje s jiným analogovým monitorem, s jiným kabelem i s jinou redukcí.
Je problém v analogovém přenosu signálu, nebo v grafické kartě?
Když koupím nový monitor (stejně už se na to delší dobu chystám), vyřeším tím problém?
Díky za pomoc
Šum v obraze Vyřešeno
Re: Šum v obraze
Horizontalni cary pres obraz obvykle znamenaji to, ze elektroinstalace nebude uplne v poradku. Je monitor a pocitac zapojeny do stejne zasuvky? Neni k PC pripojena antena - napr. od DVB-T?
Pri digitalnim prenosu obrazu do monitoru by se tenhle problem nemel vyskytovat.
Pri digitalnim prenosu obrazu do monitoru by se tenhle problem nemel vyskytovat.
PC a monitor jsou ve stejné zásuvce, k PC není připojena anténa.
--- Doplnění předchozího příspěvku (27 Bře 2015 22:18) ---
Ok, až teď mi došlo, že tu vlastně digitální monitor mám - televizi...
Hned zítra to vyzkouším.
Kdyby měl mezitím někdo nápad, jak se zbavit toho rušení na analogových monitorech, tak sem s ním :)
--- Doplnění předchozího příspěvku (27 Bře 2015 22:18) ---
Ok, až teď mi došlo, že tu vlastně digitální monitor mám - televizi...

Kdyby měl mezitím někdo nápad, jak se zbavit toho rušení na analogových monitorech, tak sem s ním :)
Tak na TV je obraz bez šumu, jdu si tedy založit téma pro výběr monitoru...
Díky za pomoc :)
Díky za pomoc :)
Zpět na “Problémy s hardwarem”