Zdravím,
potřeboval bych poradit co mám provést s mým notebookem. Problém je se spuštěním celého notebooku. Vůbec se mi nespustí obrazovka. Notebook klasicky zapnu a reaguje i na zapnutí CAPS LOCK apod., ale obraz vůbec nenaskočí. Poté musím natvrdo znova vypnout. Při připojení externí obrazovky obraz taky nenaběhne.
Kde by mohla být chyba? Než bych popřípadě PC dával na nějakou diagnostiku.
Notebook:
HP ProBook 6550b
HP ProBook 6550b - Nejde obraz
Re: HP ProBook 6550b - Nejde obraz
Obvykle je chyba v AMD graficke karte - prehriva se tak dlouho, az se prehreje definitivne (popraska spoj mezi gpu a zakladni deskou).
Obcas to muze zpusobit i vadna baterie, v takovem pripade se notebook bez baterie vzdy zapne.
Obcas to muze zpusobit i vadna baterie, v takovem pripade se notebook bez baterie vzdy zapne.
Kamarád měl grafiku vyndanou a znova vše spajel a srovnal. Takže v grafice by problém být neměl.
Bez baterie se notebook taky nezapne..
Sent from SONY Xperia Z2 via Tapatalk
Bez baterie se notebook taky nezapne..
Jak presne to udelal? Ono se to totiz nemusi povest opravit, ani kdyz se to udela spravne.
Jediny zpusob jak overit (krome toho ze to zacne fungovat) ze je to provedene spravne je navic prumyslovy rentgen.
Jediny zpusob jak overit (krome toho ze to zacne fungovat) ze je to provedene spravne je navic prumyslovy rentgen.
Vůbec nevím jak to dělal.. :) Takže si myslíte že nepravděpodobnější je něco s grafikou? :(
Je to nejpravdepodobnejsi pricina.
Kdyz je problem skutecne pouze ve spoji gpu-zakladni deska, pomuze odpajet gpu, dokonale vycistit, nanest novy cin a pripajet gpu zpet - nicmene bez odpovidajiciho zarizeni (IR pajeci stanice) se to dela velmi spatne.
Vypada to takto:
https://www.youtube.com/watch?v=0C80O7_galU
Co jde udelat snadno je GPU prohrat horkovzdusnou pistoli, coz je naprosto k nicemu - problem se sice da docasne (desitky minut az nekolik tydnu) vyresit, nicmene prohrati muze nadelat vic skody nez uzitku, navic nejde delat opakovane. Jedina funkcni oprava je vymena cinu mezi gpu a zakaldni deskou.
Kdyz je problem skutecne pouze ve spoji gpu-zakladni deska, pomuze odpajet gpu, dokonale vycistit, nanest novy cin a pripajet gpu zpet - nicmene bez odpovidajiciho zarizeni (IR pajeci stanice) se to dela velmi spatne.
Vypada to takto:
https://www.youtube.com/watch?v=0C80O7_galU
Co jde udelat snadno je GPU prohrat horkovzdusnou pistoli, coz je naprosto k nicemu - problem se sice da docasne (desitky minut az nekolik tydnu) vyresit, nicmene prohrati muze nadelat vic skody nez uzitku, navic nejde delat opakovane. Jedina funkcni oprava je vymena cinu mezi gpu a zakaldni deskou.
Na příčině vůbec nezáleží, protože HP na ProBook poskytuje on-site a když to nejde, tak volám servis.
Ja osobne volam az potom, co prekontroluju ze 3 leta zaruka stale plati.
U notebooku z roku 2010 ale platit nebude.
U notebooku z roku 2010 ale platit nebude.
Záruku na notebook už nemám.
TAK V SERVISU NA DIAGNOSTICE MI ŘEKLI ŽE TO JE VADNÁ RAMka.. :) Pokud by to bylo pouze toto, bylo by to fajn..
Vadna RAMka se projevuje vselijak, ale takhle jsem to jeste nevidel.
Ta zakladni deska ma pro vadnou pamet beep kod a ten musi fungovat i bez RAM modulu.
Ta zakladni deska ma pro vadnou pamet beep kod a ten musi fungovat i bez RAM modulu.
Vyměnil mi RAM a počítač už naběhl a funguje.. Byla 2Gb RAM a nechal jsem si tam dát 4gb, myslíte si že kdybych tam dal 2x4gb tak to ten notebook zvládne využít?
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 15
- 8563
-
od atari