Reinstalace Win 7
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Reinstalace Win 7
Zdravím... Po 2 a půl letech jsem se rozhodl reinstalovat si Windows 7 Home Premium x64. Ovšem nemám instalační CD, protože počítač byl na objednávku postavený a prodejce mi říká, že to instalační CD již nemá. Snažil jsem se přes http://www.microsoft.com/en-us/software-recovery získat .ISO, ale říká mi to, že systém byl předinstalovaný... Hledal jsem asi na 15 zahraničních forech, kde všude byla zmínka o digitalriver(což bylo přímo od microsoftu a tam se daly stáhnout všechny Windows ISA), ale tahle stránka už je bohužel zavřená. Zkoušel jsem torrent, ale zdá se, že checksum nesedí, takže to bylo nejspíš upravené... Jinak product key jsem vydoloval z registrů, takže ten teda vím. Je teda nějaká možnost, jak reinstalovat Windows 7 bez CD?? (UPOZORŇUJU JEŠTĚ JEDNOU, NENI TO OD HP ANI OD NĚJAKÉ PODOBNÉ FIRMY, JE TO OD SOUKROMNÍKA(viz. http://www.hfcomp.cz)
- Clorky
- Moderátor / člen HW týmu
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Reinstalace Win 7
Zkusil bych prodejci domluvit, je běžnou praxí, že složené PC u jakékoli firmy mají možnost přeinstalace OS přes oddíl obnovy. I když je to od soukromníka, měl by ti vyjít vstříc.
Jiná cesta mě moc nenapadá, ale jsou tady zkušenější uživatelé (např. petr22), kteří jsou v této problematice o dost více znalí.
Jiná cesta mě moc nenapadá, ale jsou tady zkušenější uživatelé (např. petr22), kteří jsou v této problematice o dost více znalí.
Ahoj. No, pokud si mel v ceně Windows, tak to po něm vyzaduj. Taky ti tam mohl dat ten win kradeny. Zkus po něm chtít Windows dvd, bud to tvoje nebo nove, proste se rozumne domluvit.
Nebo si od kámoše pujc win7, a z toho to nainstaluj. Nic radši nestahuj, vše je to zaplevelené.
Clorky: Tak je jasné, že Petr bude vědět:-)
Nebo si od kámoše pujc win7, a z toho to nainstaluj. Nic radši nestahuj, vše je to zaplevelené.
Clorky: Tak je jasné, že Petr bude vědět:-)
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Díky za tak rychlé odpovědi... Vím, že to CD měl, dokonce jsem ho i viděl
, jinak oddíl obnovy nemá, už jsem se tam koukal... Takže asi jít za prodejcem a nějak to CD z něho dostat. Tak mi přejte v pondělí štěstí 

"Hledal jsem asi na 15 zahraničních forech, kde všude byla zmínka o digitalriver(což bylo přímo od microsoftu a tam se daly stáhnout všechny Windows ISA), ale tahle stránka už je bohužel zavřená."
Elektronicky obchod Microsoftu nemuze byt zavreny
Pokud odtamtud chces neco stahovat (je to tvoje zopovednost) tak potrebujes pouze aktualni odkazy. Idealni je sehnat posledni verzi instalacniho disku - coz znamena Windows 7 SP1 media refresh August 2014.
Ma k tem Windows i COA stitek nalepeny na skrini? Schvalne ten klic skus zadat do Google - nemel by najit zadny odkaz.

Pokud odtamtud chces neco stahovat (je to tvoje zopovednost) tak potrebujes pouze aktualni odkazy. Idealni je sehnat posledni verzi instalacniho disku - coz znamena Windows 7 SP1 media refresh August 2014.
Ma k tem Windows i COA stitek nalepeny na skrini? Schvalne ten klic skus zadat do Google - nemel by najit zadny odkaz.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
""Hledal jsem asi na 15 zahraničních forech, kde všude byla zmínka o digitalriver(což bylo přímo od microsoftu a tam se daly stáhnout všechny Windows ISA), ale tahle stránka už je bohužel zavřená."
Ma k tem Windows i COA stitek nalepeny na skrini? Schvalne ten klic skus zadat do Google - nemel by najit zadny odkaz."
Takže zaprvé.. Digital River, kde se to vše dalo stáhnout je zavřený, zkoušel jsem to odtamtud stáhnout ale "404 Page not found", u toho Microsoftu mi to právě že nejde, píše mi to že ten systém byl na tom PC předinstalovaný, což nechápu, když oni ho tam instalovali přímo z CD... Jinak štítek na case nemám, mám jenom ten klíč z registrů a když jsem ho zadal do googlu, nic to nenašlo... No nic no, zkusím za ním teda zítra jít, a poprosím ho o to instalační CD :)

Ma k tem Windows i COA stitek nalepeny na skrini? Schvalne ten klic skus zadat do Google - nemel by najit zadny odkaz."
Takže zaprvé.. Digital River, kde se to vše dalo stáhnout je zavřený, zkoušel jsem to odtamtud stáhnout ale "404 Page not found", u toho Microsoftu mi to právě že nejde, píše mi to že ten systém byl na tom PC předinstalovaný, což nechápu, když oni ho tam instalovali přímo z CD... Jinak štítek na case nemám, mám jenom ten klíč z registrů a když jsem ho zadal do googlu, nic to nenašlo... No nic no, zkusím za ním teda zítra jít, a poprosím ho o to instalační CD :)
Overeni na Microsoftu vezme klic pouze od krabicove verze, protoze podporu k OEM verzi neposkytuje Microsoft.
Z ciste pravniho hlediska se o to musi postarat prodejce, ktery Windows instaloval.
Z ciste pravniho hlediska se o to musi postarat prodejce, ktery Windows instaloval.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Ok nálepku jsem našel na staré Case :) ten kod tam je a na googlu mi to nevyhledalo nic :)
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Ok, pán mi řekl, že mají od každého operačního systému a od každého druhu CD jedno, takže mi ho nemůže prodat ani půjčit a já mu PC k reinstalaci za 500 Kč nedám... Takže jde se vyhledávat downloady a ověřovat checksum... HAR HAR
- Clorky
- Moderátor / člen HW týmu
-
Master Level 8.5
- Pohlaví:
- Stav:
Petr22 píše:Z ciste pravniho hlediska se o to musi postarat prodejce, ktery Windows instaloval.
Myslím, že kdybys pohrozil, že to budeš řešit jinak než domluvou, tak by ustoupil.
Pohrozit sice muze, ale jelikoz pocitac neni v zaruce tak to bude nejspis to jedine.
Prodejce nema zadnou povinnost davat instalacni media.
Prodejce nema zadnou povinnost davat instalacni media.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Super, našel jsem na torrentu .ISO , které má v pohodě i checksum, takže přes Windows 7 USB/DVD Download tool si vytvářím Bootable USB. Jinak dík za pomoc :)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2170
-
od petr22
Zobrazit poslední příspěvek
03 pro 2024 07:41