Zdravim, mam windows 7 64 bit verzi...
Asi 2 hodiny zpatky jsemmpracoval na pc, pak jsem simsel zacvicit a kdyz prijdu a chci zapnout pc, tak se rozjede, ale misto widli se mi tam hodi bios. Zkousel jsem snad vsechno, od restartu, pres hrabani se v biosu(vse jsem pak hodil na default)... Az pokontrolu hardwaru a na nic jsem neprisel. Pote jsem se podival na zakladovku (asus maximus vii hero) a bylo tam na displayi napsane ae. V manualo jsem se docetl, ze to je legacy boot event, coz mi ale moc nereklo.
Mohl by mi teda prosim nekdo poradit jak vyresit tenhle problem?
Predem diky
Nenabootuje se windows
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Nenabootuje se windows
legacy boot event znamená, že se nepodařilo nabootovat OS. Máš k dispozici instalační médium? Pokud ano zkus ho nabootovat a proveď opravu systému. Pravděpodobně budeš muset v BIOSu nastavit bootování z DVD (USB).
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Nemam, takze jsem ted asi nahranej
Nahranej nejsi. Stačí sehnat instalační médium s odpovídající verzí Win. Pokud bys hledal mezi W tak si dej pozor aby to byla čistá neupravená verze. Další varianta je stáhnout si live Linux, ten nabootovat a zkusit zjistit kde je chyba. Máš nějaký zkušenosti s Linuxem?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
S linuxem nic. Jinak jsem si sehnal widle 8.1, neslo by s tim jenak pracovat?
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Dub 2015 20:01) ---
Ted se divam, mam 3,7gb volneho na ssd, to by mohlódelat bordel, neda se to nejak promazat pres bios?
--- Doplnění předchozího příspěvku (03 Dub 2015 20:01) ---
Ted se divam, mam 3,7gb volneho na ssd, to by mohlódelat bordel, neda se to nejak promazat pres bios?
8.1 jsou ti bez licence na nic. Stáhni si Kubuntu a vypal ho na DVD. Po nabootování budeš mít na výběr vyzkoušet nebo instalovat, vyber vyzkoušet, ne instalovat !! Pokud se ti podaří nabootovat Kubuntu tak se podíváme kde by mohla být chyba.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Super mam kubuntu vypaleno, ale kdyz ho dam do mechaniky, tak jsem furt v tom blbem biosu, kde nic neudelám. Je to rog, s upravenym grafickym interfacem, takze se v tom orientuju jeste min
rog neni BIOS ale UEFI, s UEFI bohužel nemám zkušenost takže by bylo fajn kdyby se vyjádřil i někdo kdo UEFI zná. Ale podařilo se mi vygooglit tohle ale na to budeš potřebovat instalační medium se stejnou verzí OS jako už v PC máš.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Dik moc, takze kdyz si sezenu widlemtak to bude snad v poho.
Vypadá to, že ti v UEFI zmizel Windows boot manager. Ale to by se nemělo stát samo od sebe. U BIOSu bych zkusil kontrolovat CMOS baterii, ale nevím jestli to používá i UEFI. Tu instalačku si určitě sežeň, bez toho se nehneš, ale je možný že jenom znovuvytvoření boot manageru nebude stačit.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Takkze widle 7 jsem si sehnal, rozjela se instalacka, ale kdyz prislo na vyber disku zjistil jsem, ze ssd chybi(tedy asi to pude ten problem) a kdyz to dam instalovat na hdd, tak mi to napise ze windows nekze nainstalovat na toto misto na pevnem disku. Oddil obsahuje 1 nebo vice dynam. Svazku jejichz instalace neni podporovana. Tak ted babo rad.
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Můžeš sem dát prosím fotku, jak vypadá rozřazení disků při té instalaci?
Jinak pomocí nástroje DISKPART (spustíš přes příkazový řádek taktéž z té instalačky) a příkazu convert basic na daný vybraný disk to převedeš.
Jinak pomocí nástroje DISKPART (spustíš přes příkazový řádek taktéž z té instalačky) a příkazu convert basic na daný vybraný disk to převedeš.
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 2945
-