Jak vyčíst ošoupaný OEM klíč? Vyřešeno
Jak vyčíst ošoupaný OEM klíč?
Zdravím, mám tu notebook na kterém jsou Windows 7 HP, no ty jsou aktivované pravděpodobně neoriginálním klíčem (ten jsem našel pomocí jednoho programu), protože když ten klíč zadám do googlu, najde mi ho (což by nemělo, klíč by měl být jedinečný, ne?). Aktualizace, MSE a ostatní Windows služby ukazují že je systém legální. Zpět ale k hlavní otázce, jde nějak, třeba z BIOSu vydoloval OEM klíč který je na spodní straně notebooku(je ošoupaný, nečitelný)?
Re: Jak vyčíst ošoupaný OEM klíč?
Pokud je aktivace win provedena jiným klíčem než byl původní (na štítku),tak jinak než ze štítku klíč nevyčteš.
Aha, tak dík za odpověď. Ze štítku fakt nic nevyčtu, je kompletně nečitelný :/
Zadny klic nepotrebujes.
Sezen (nebo si vyrob) OEM instalacni DVD primo od vyrobce notebooku, to se aktivuje certifikatem pres SLIC klic v BIOSu.
COA stitek je tam jen na okrasu, ten klic z nej neni pouzity.
Sezen (nebo si vyrob) OEM instalacni DVD primo od vyrobce notebooku, to se aktivuje certifikatem pres SLIC klic v BIOSu.
COA stitek je tam jen na okrasu, ten klic z nej neni pouzity.
Aha, a jak si mám vyrobit to OEM instalační DVD? Možná je tam i nainstalované ten Windows 7 HP od asusu - mám tam tapety asus a v Tento Počítač - Vlastnosti mám vedle HW specifikací logo ASUS.
Windows od Asusu tam budou urcite, predpokladam ze ten klic je OEM klic pro Asus ktery je vse vsech pocitacich od Asusu s touhle verzi Windows (proto ho najdes na netu asi milionkrat).
Najdi si na netu SLIC certfikaty pro Asus, bude u toho i navod co se s tim ma delat - obecne v EI.CFG prepises channel na OEM a nahrajes ty certifikaty do slozky v SOURCES (nutno editovat ISO instalacniho disku Windows). Pri instalaci se jedn zada OEM klic, az se to nainstaluje, budou aktivovane Windows i bez aktivace po netu.
Najdi si na netu SLIC certfikaty pro Asus, bude u toho i navod co se s tim ma delat - obecne v EI.CFG prepises channel na OEM a nahrajes ty certifikaty do slozky v SOURCES (nutno editovat ISO instalacniho disku Windows). Pri instalaci se jedn zada OEM klic, az se to nainstaluje, budou aktivovane Windows i bez aktivace po netu.
Jo, je to ten OEM klíč pro Asus. Takže to znamená že je ten Windows 7 legální? Zkoušel jsem to ověřit i přes stránky Microsoft Geniue a píšou že je. Nevím zda se mi chce něco přepisovat, abych ještě něco nepodělal.
Jde mi hlavně o to jestli je ten Windows legální, aby mi časem dobře fungoval upgrade na W10.
Jde mi hlavně o to jestli je ten Windows legální, aby mi časem dobře fungoval upgrade na W10.
Jestli byl Windows v cene pocitace, tak to jsou legalni Windows.
Klidne se podivej jestli jsou na disku OEM certifikaty (adresar $OEM$).
Klidne se podivej jestli jsou na disku OEM certifikaty (adresar $OEM$).
Byl, ale je tam měněný HDD, takže nevím jestli původní vlastník nainstaloval na nový HDD zpět originální Windows.
Kde mám najít tu $OEM$ složku?
Našel jsem C:\Windows\System32\OEM tam jsou nějaké soubory, certifikát je ASUS COMPUTER INC[1]. - 100741 - Digitální licence XrML?
Kde mám najít tu $OEM$ složku?
Našel jsem C:\Windows\System32\OEM tam jsou nějaké soubory, certifikát je ASUS COMPUTER INC[1]. - 100741 - Digitální licence XrML?
Naposledy upravil(a) ondoubek dne 05 dub 2015 18:28, celkem upraveno 2 x.
Tady bys mel mit certifikat:
c:\Windows\System32\OEM\
c:\Windows\System32\OEM\
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 0
- 2575
-
od sim20
Zobrazit poslední příspěvek
05 pro 2024 20:07
-
-
Nejde klíč. Po Upgrade Hardware zmizela licence Windows.
od Minapark » 09 zář 2024 16:54 » v Windows 11, 10, 8... - 22
- 6738
-
od Minapark
16 zář 2024 10:47
-
-
-
Zaplatil jsem 2799 Kč za Windows 11 Pro – systém není aktivovaný, klíč jsem nedostal Příloha(y)
od MoA285 » 27 kvě 2025 20:38 » v Reklamace a zákony - 15
- 4625
-
od MoA285
28 kvě 2025 00:59
-
Zpět na “Windows 11, 10, 8...”