Zdravím,
obrátil som sa na toto fórum z dôvodu toho, že počas hrania hier sa mi zvýši ping na 500ms a menej nie je. Ale to iba počas hrania hier, a cez deň. Keď hru spustím(Jedná sa o Counter Strike: Global Offensive) približne o 21:30, a hrám ju v noci, ping je pohodlný a drží sa na 15ms.
Internet mám optický, rýchlosť sťahovania je 5Mb a rýchlosť nahrávania je 7Mb (Za sekundu).
Popíšem teda plnú situáciu:
Poobede prídem zo školy, zapnem počítač a idem si dať jednú hru (Pohybujeme sa v čase 14:00). Hru môžem samozrejme hneď vypnúť, pretože strácam nervy keď mi ping lieta okolo 600, vlastne sa nedá hrať. Hru opäť zapnem, ale už o 21:30, a vtedy môžem hrať s pingom 15. Samozrejme, že v takom čase som už unavený, ako celý môj organizmus, tak sa vlastne neviem trafiť do terča, hru vypnem a idem spať.
Ak by to malo niečo spoločné s mojím PC, tak pochybujem. Dal som si poradiť aj od odborníkov, a tam som dostával rady "Preinštaluj si windows, máš ho celý zavírený". Spravil som tak, ale ping mi stúpol. Mám aj kamarátov z mesta kde bývam aj ja, a majú internet od rovnakého poskytovateľa, a dokonca platia menej za internet, a môžu spokojne robiť čo chcú, pretože im nelieta ping tak, ako mne.
Existuje osvedčený návod, ako ping zlepšiť? Skúšal som rôzne návody s vypnutím rôznych procesov, ktoré bežia a zaťažujú internet, no márne - nepomohlo. Skúšal som požiadať matku, aby sa odpojila z facebooku, a prestala mi kaziť hru - potom na mňa nadávala ako turek, že si skazím život hraním.
Čo mám teda robiť? Odpovede typu "Prestaň hrať" nerešpektujem, ani si ich nevšímam. Za pomoc ďakujem.
Príloha:
PS: Chcem dodať, že som si napísal už 4 príspevky na iné fóra, avšak nikde som nedostal žiadnú odpoveď. Snáď sa jej aspoň tu dočkám.
Vysoká odozva (High Ping Latency)
- FapiiK
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Vysoká odozva (High Ping Latency)
eSport Gaming : www.steamcommunity.com/id/ripacik/
Re: Vysoká odozva (High Ping Latency)
Zkus se připojit přes kabel a né přes wifi. Jestli jsis instaloval sám OS nemáš tam třeba zastaralý ethernetový ovladač,.. ?
- FapiiK
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ovládač som aktualizoval pred pár dňami - zastaralý určite nie je. Momentálne nemám možnosť sa pripojiť cez LAN kábel, čo ma mrzí.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Kus změřit skutečnou rychlost připojení a to down, up i ping odpoledne a vlož sem výsledek. Nejspíše je to zatížením buď připojením k poskytovateli připojení, nebo zatížením linky k serveru na němž hraješ hru, nebo je to problém routeru s WiFi. Proč nemůžeš ani na zkoušku připojit PC kabelem?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Zlepšení pingu ? Pokud ti nějaký program na pozadí nestahuje tak nějaké to vypínání pomůže o 1 či 2 ms. 
Psal jsi jenom Counter Strike, na jiné hře jsi ping nezkoušel a nebo to jinde nedělá ?
Až budeš mít zase velký ping ve hře tak hoď screen z měření z netu nebo přes příkazový řádek ping -t, nech to běžet pár minut a potom sem hoď screen.

Psal jsi jenom Counter Strike, na jiné hře jsi ping nezkoušel a nebo to jinde nedělá ?
Až budeš mít zase velký ping ve hře tak hoď screen z měření z netu nebo přes příkazový řádek ping -t, nech to běžet pár minut a potom sem hoď screen.
- FapiiK
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Kábel som zobral do školy, a zabudol som ho tam.
A je to nepríjemné. V hre mi po pripojení na server ukazuje ping viac ako 500, pričom keď hra beží, som pripojený na server, a skúsil som speedtest.net, tak bolo vo výsledku ping 19. Na speedteste mám vždy rovnaký ping (10-30).
A ak by to malo byť vzdialenosťou serveru, na ktorom som pripojený, tak nie. Toto by si Valve podľa mňa nedovolili, takto hráčom kaziť hru (Sú to ich oficiálne servery).
Speedtest.net 18:45: http://www.speedtest.net/my-result/4269453022 (Ten je normálny)
Ping z hry 19:00: http://pasteboard.co/2mQG1xQV.jpg (Aj keď mi tam len na pár sekúnd skočil, potom sa vrátil, a potom zas na 150, a takto dookola)
Ako som písal, na speedtest mi ping ukazuje stále rovnaký. Aj keď hrám s kamarátom rovnaký server, a kamarát býva pár metrov odomňa, má rovnakého poskytovateľa, optiku a rýchlosť, a jemu ide internet normálne. WiFi signál mám zvyčajne plný (3-5 čiarok).
@ahcym
Counter Strike:Global Offensive má takýto problém s pingom, ale stará verzia Counter Striku (Teda 1.6) sa mi až vypína, vďaka internetu. Skúšal som aj hru Left 4 Dead 2, ale tá nemá také časté problémy, takže tú môžem hrať v pohode. Taktiež všetky hry hrávam originálne cez Steam, takže som si ich kúpil. Nemajú v sebe vírusy ani nič podobné.
A je to nepríjemné. V hre mi po pripojení na server ukazuje ping viac ako 500, pričom keď hra beží, som pripojený na server, a skúsil som speedtest.net, tak bolo vo výsledku ping 19. Na speedteste mám vždy rovnaký ping (10-30).
A ak by to malo byť vzdialenosťou serveru, na ktorom som pripojený, tak nie. Toto by si Valve podľa mňa nedovolili, takto hráčom kaziť hru (Sú to ich oficiálne servery).
Speedtest.net 18:45: http://www.speedtest.net/my-result/4269453022 (Ten je normálny)
Ping z hry 19:00: http://pasteboard.co/2mQG1xQV.jpg (Aj keď mi tam len na pár sekúnd skočil, potom sa vrátil, a potom zas na 150, a takto dookola)
Ako som písal, na speedtest mi ping ukazuje stále rovnaký. Aj keď hrám s kamarátom rovnaký server, a kamarát býva pár metrov odomňa, má rovnakého poskytovateľa, optiku a rýchlosť, a jemu ide internet normálne. WiFi signál mám zvyčajne plný (3-5 čiarok).
@ahcym
Counter Strike:Global Offensive má takýto problém s pingom, ale stará verzia Counter Striku (Teda 1.6) sa mi až vypína, vďaka internetu. Skúšal som aj hru Left 4 Dead 2, ale tá nemá také časté problémy, takže tú môžem hrať v pohode. Taktiež všetky hry hrávam originálne cez Steam, takže som si ich kúpil. Nemajú v sebe vírusy ani nič podobné.
Můžeš mít třeba 4 čárky, ale něco ti to tam bude rušit a kvalita se rapidně zhorší. Ale je divné, že ostatní hry ti jdou bez problémů. Zkusil bych to přes kabel a jestli bude problém přetrvávat napsal bych na steam support a třeba ti do konce měsíce odpovědí -/
Co se tyce wifi, tak si over ping na routr. Co se tyce valve, tak dejme to ze to nedela jejich server, ale cestu neovlivnis. K cemu jsou ti pingi ze hry, potrebujes vedet pingi v dane dobe na normalni servry a to s hrou a bez ni. Takto zjistis aspon kde je rana. To co uvadis o casech vysokych pingu pres den zavani pretizenim casti trasy. Nekde je uzke hrdlo, kamosum to jede, ale oni jsou v jine casti site poskytovatele.
--- Doplnění předchozího příspěvku (07 Dub 2015 08:39) ---
Jeste mne napada dat traceroute na servr hry, zjistis kde se to nasbiralo. S tim ze whois ti rekne i pripadnou lokaci IP.
--- Doplnění předchozího příspěvku (07 Dub 2015 08:39) ---
Jeste mne napada dat traceroute na servr hry, zjistis kde se to nasbiralo. S tim ze whois ti rekne i pripadnou lokaci IP.
Thinkpad T540p, i7-4810MQ, 16 GB RAM, 240 GB SSD, 15,6", 1920 x 1080, bedny Yamaha hs8, zvukovka Audinst HUD-mx2, ekvalizer Shiit Loki
- FapiiK
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Skúsil som teda pripojenie cez powerline adapter, takže môžem zmeniť myšlienku topicu.
Powerline adapter som zapojil do zástrčky k routru, a prepojil som ho s LAN káblom s routrom. Druhý adaptér som zapojil do zástrčky pri PC, a spojil som ho LAN káblom do PC. Ešte predtým som windows preinštaloval, natiahol najnovšie aktualizácie k ovládačom(GPU, sieťovka atp..), powerline adaptéry som spustil tlačítkom, a v PC mi vytvorí krásnu sieť, no s jedným problémom. Nechce ma pripojiť k internetu. V pravom dolnom rohu na obrazovke, kde je "pripojenie k sieti" sa mi zobrazí, že bežím na kábli, pričom mi to vôbec nefunguje, a ukazuje mi tam žltý trojuholník s výkričníkom, s textom "unidentified network", "žiadný prístup do siete".
Obidva adaptéry sú pripojené k elektrike priamo, to znamená, že nie sú dané cez predĺžovaky či rozdvojky.
Powerline adaptér: https://www.alza.sk/tp-link-tl-pa4010-d439022.htm (Nejedná sa o reklamu)
Sieťová karta: Intel(R) 82566DC Gigabit Network Connection
Dúfam, že sa s tým niečo dá robiť. Ďakujem.
Powerline adapter som zapojil do zástrčky k routru, a prepojil som ho s LAN káblom s routrom. Druhý adaptér som zapojil do zástrčky pri PC, a spojil som ho LAN káblom do PC. Ešte predtým som windows preinštaloval, natiahol najnovšie aktualizácie k ovládačom(GPU, sieťovka atp..), powerline adaptéry som spustil tlačítkom, a v PC mi vytvorí krásnu sieť, no s jedným problémom. Nechce ma pripojiť k internetu. V pravom dolnom rohu na obrazovke, kde je "pripojenie k sieti" sa mi zobrazí, že bežím na kábli, pričom mi to vôbec nefunguje, a ukazuje mi tam žltý trojuholník s výkričníkom, s textom "unidentified network", "žiadný prístup do siete".
Obidva adaptéry sú pripojené k elektrike priamo, to znamená, že nie sú dané cez predĺžovaky či rozdvojky.
Powerline adaptér: https://www.alza.sk/tp-link-tl-pa4010-d439022.htm (Nejedná sa o reklamu)
Sieťová karta: Intel(R) 82566DC Gigabit Network Connection
Dúfam, že sa s tým niečo dá robiť. Ďakujem.
- FapiiK
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Vyriešené,
môžte zamknúť. Ďakujem
môžte zamknúť. Ďakujem
-