ahoj co poviete na tento pc?
https://www.alza.sk/hp-pavilion-500-420 ... .htm#popis
co poviete na tento pc
- satik
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Re: co poviete na tento pc
Kancelářský počítač, na kterém by sis zahrál i nějaké starší/jednodušší hry.
PC: MSI RTX 4090 Suprim X, AMD Ryzen 9 7950x3D, ASUS Crosshair HERO X6670E, 64GB RAM@6000CL30, Fractal Define Torrent, Seasonic PRIME TX 1600W, SSD Seagate Firecuda 530 M2 2TB +
4TB + 4TB SATA Micron 5200 ECO
Periferie: Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG, Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX300, Valve Index
Periferie: Samsung Odyssey G9 Neo + 2x AOC AG271QG, Razer Deathadder, Ducky Shine7, Steelseries QcK+, Beyerdynamic MMX300, Valve Index
si robis srandu??? starsi jednoduchsi hry?? na stvorjadrovom procesore a 4gb grafike ?? aky pocitac mi odporucis? ???
- satik
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
Ten počítač by nebyl špatný, kdyby tam byla odpovídající grafická karta - k těmhle komponentám by pasovala třeba GTX 960, GTX 745 je dost slabá karta na hry, navíc ještě se starou GDDR3 pamětí.
Velikost paměti na grafické karte neříká vůbec nic o jejím výkonu, GTX 960 se 2GB je několikrát výkonější než ta, co je v téhle sestavě.
Radši napiš rozpočet a sestavíme ti herní PC, na kterém si zahraješ líp, s tímhle rozpočtem už se v podstatě dá sestavit PC, kde by sis téměř vše zahrál na ultra detaily ve fullHD :) .
Velikost paměti na grafické karte neříká vůbec nic o jejím výkonu, GTX 960 se 2GB je několikrát výkonější než ta, co je v téhle sestavě.
Radši napiš rozpočet a sestavíme ti herní PC, na kterém si zahraješ líp, s tímhle rozpočtem už se v podstatě dá sestavit PC, kde by sis téměř vše zahrál na ultra detaily ve fullHD :) .
PC: MSI RTX 4090 Suprim X, AMD Ryzen 9 7950x3D, ASUS Crosshair HERO X6670E, 64GB RAM@6000CL30, Fractal Define Torrent, Seasonic PRIME TX 1600W, SSD Seagate Firecuda 530 M2 2TB +
jo tak , no ja si myslim ze sa vyznam do pocitacov ale nie az nejak extra, take zaklady ovladam a fakt je 2gb vykonnejsia ako 4gb? to sa mi nezda ale moze byt no
ale ide o to ze ja si to neviem sam poskladat, plus chcem v tej cene este aj win 7 alebo win 8, cize nevyjde ma to rovnako cenovo?
moj rozpocet je 600 €
este by som sa ta chcel opytat co je to za procesor Intel Xeon??
Inac dik za odpoved si milý:-)
ale ide o to ze ja si to neviem sam poskladat, plus chcem v tej cene este aj win 7 alebo win 8, cize nevyjde ma to rovnako cenovo?
moj rozpocet je 600 €
este by som sa ta chcel opytat co je to za procesor Intel Xeon??
Inac dik za odpoved si milý:-)
Pamet graficke karty urcuje jen to, kolik se do ni vejde textur - tedy v jakem rozliseni je mozno hrat. Vykon graficke karty urcuje jeji procesor - tedy Nvidia 745 versus 960. A graficka karta za 7 tisic prece bude vykonnejsi nez graficka karta za 2,5 tisice.
Intel Xeon je v podstate Intel I7 bez integrovane graficke karty. U her se ale jeho vykon moc neprojevi, ta I5ka je vykonna az dost.
Intel Xeon je v podstate Intel I7 bez integrovane graficke karty. U her se ale jeho vykon moc neprojevi, ta I5ka je vykonna az dost.
a co znamena Intel Xeon e3
alebo Intel Xeon e5?
to su nejake vykonnejsie varianty? nebo co, to sa pytam len zo zvedavosti, to maju kolko jadier tieto procesory??
a ta grafika ano mate pravdu
p.s. ted uz idem spat tak potom ahoj a dik
alebo Intel Xeon e5?
to su nejake vykonnejsie varianty? nebo co, to sa pytam len zo zvedavosti, to maju kolko jadier tieto procesory??
a ta grafika ano mate pravdu
p.s. ted uz idem spat tak potom ahoj a dik
"jo tak , no ja si myslim ze sa vyznam do pocitacov ale nie az nejak extra, take zaklady ovladam a fakt je 2gb vykonnejsia ako 4gb?"
"a co znamena Intel Xeon e3
alebo Intel Xeon e5?
"
Ty jsi taky dobrej
Stačilo bx použít google a máš to do 30 sekund, tady na odpověď můžeš čekat mnohem déle a ...

"a co znamena Intel Xeon e3
alebo Intel Xeon e5?
"
Ty jsi taky dobrej

jo nasiel som to na google, takze ten Intel Xeon je vykonnejsi a je urceny najma pre servery, pre pc postacuju Intel i3, i5, i7
a este som sa chcel opytat ak si to zlozim sam tak ci na tom usetrim ak k tomu pripocitam to ze niekto mi to musi poskladat plus windows 7/8 ?
a este som sa chcel opytat ak si to zlozim sam tak ci na tom usetrim ak k tomu pripocitam to ze niekto mi to musi poskladat plus windows 7/8 ?
- tobiasekll
- Level 4
- Pohlaví:
- Stav:
Na czc a nejspíš i dalších shopech skládají zadarmo, win stojí kolem 2,6k ale i přesto se vyplatí více to poskládat q navíc to můžeš mít přesně na míru
MB: MSI B450 Tomahawk
CPU: AMD Ryzen 5 3600X
GPU:MSI Radeon RX 470 GAMING X 8G
RAM: Kingston HyperX Predator DDR4 3333 2x8 GB
CPU Cooler: Scythe Mugen Max
SSD NVMe: ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 512 GB
SSD SATA: Crucial MX500 500 GB
Zdroj: EVGA Supernova G2 750 W
Skříň: Nanoxia Deep Silence 3
Windows 10 Pro 64bit
CPU: AMD Ryzen 5 3600X
GPU:MSI Radeon RX 470 GAMING X 8G
RAM: Kingston HyperX Predator DDR4 3333 2x8 GB
CPU Cooler: Scythe Mugen Max
SSD NVMe: ADATA XPG GAMMIX S11 Pro 512 GB
SSD SATA: Crucial MX500 500 GB
Zdroj: EVGA Supernova G2 750 W
Skříň: Nanoxia Deep Silence 3
Windows 10 Pro 64bit
- satik
- Level 6
- Pohlaví:
- Stav:
- Kontakt:
V tom tebou odkazovaném PC je 180W zdroj, takže pokud bys tam někdy chtěl měnit grafickou kartu, musel bys koupit i nový zdroj.
Zkusil bych vzít něco takového:
https://www.alfa.cz/basket.php?items=_1 ... BT012U9G01
DVD romka se může vyhodit, pokud ji nepotřebuješ (já už ji tak 4 roky v PC nemám).
S touhle sestavou si zahraješ na vysoké detaily ve fullHD. Pokud by ti vadilo, že jsou tam GPU a CPU AMD, pak za cca 700Kč navíc je možné grafiku vyměnit za GTX 960 (pak bys mohl hrát všechny hry na ultra) a nebo ubrat na procesoru a hodit tam dvoujádrové G3258.
Proč u grafické karty nezáleží tolik na paměti? Protože na grafické kartě je grafický čip a jeho výkon určuje výkon grafické karty, je to podobné jako porovnávat dva počítače podle operační paměti a vůbec nakoukat, kolik jader a jaké frekvence mají procesory.
Zkusil bych vzít něco takového:
https://www.alfa.cz/basket.php?items=_1 ... BT012U9G01
DVD romka se může vyhodit, pokud ji nepotřebuješ (já už ji tak 4 roky v PC nemám).
S touhle sestavou si zahraješ na vysoké detaily ve fullHD. Pokud by ti vadilo, že jsou tam GPU a CPU AMD, pak za cca 700Kč navíc je možné grafiku vyměnit za GTX 960 (pak bys mohl hrát všechny hry na ultra) a nebo ubrat na procesoru a hodit tam dvoujádrové G3258.
Proč u grafické karty nezáleží tolik na paměti? Protože na grafické kartě je grafický čip a jeho výkon určuje výkon grafické karty, je to podobné jako porovnávat dva počítače podle operační paměti a vůbec nakoukat, kolik jader a jaké frekvence mají procesory.
já nevím s tím procesorem, už bych neska nestavěl nové pc na 2jádru. (záleží tedy na uživateli, ale na hry bych si raději připlatil a koupil Intel i5, koupil nějakou starší grafiiku klidně z druhé ruky pošetřil a do roka tam nacpal gtx 970 a máš dělo pc které ti pár let vydrží)
dvoujádro si za 2roky nemusí poradit s novějšíma hrama...
já to udělal tak jak píšu (navíc jsem teda i5 procesor koupil v bazaru za 3,5tis ještě v záruce) a grafiku R9 270x koupil taky v záruce na aukru. poměr výkon/cena super. ale chce to umět si to poskládat a tak. rady seženeš na tomto foru...
jo DVD mechaniku ted využiju jen když instaluju win...
dvoujádro si za 2roky nemusí poradit s novějšíma hrama...
já to udělal tak jak píšu (navíc jsem teda i5 procesor koupil v bazaru za 3,5tis ještě v záruce) a grafiku R9 270x koupil taky v záruce na aukru. poměr výkon/cena super. ale chce to umět si to poskládat a tak. rady seženeš na tomto foru...
jo DVD mechaniku ted využiju jen když instaluju win...
Zpět na “Rady s výběrem hw a sestavením PC”