Zdravím :)
mám problém... Včera se mi začaly objevovat divné problikávající fragmenty na ploše. Jsou hlavně na taskbaru, dále když například přesouvám soubor po ploše, tak také problikují barevné pixelové fragmenty okolo. V žádné hře jsem problém neměl. Zkoušel jsem udělat GPU stress test, ale žádný problém jsem neviděl. Grafiku mám cca 4 měsíce starou - mám R9 280X 3GB DC2 a PSU Enermax 620W.
Dále jsem zkusil vypnout Windows Aero a udivilo mě, že to pomohlo. Při vypnutém aeru jsem už žádné pixely neviděl, ale když jsem zkusil nahrávat plochu párkrát to někde probliklo. Zde přikládám 2 videa, která jsem nahrál:
https://www.youtube.com/watch?v=eznTAMtqvVE
https://www.youtube.com/watch?v=0PjdnuqJYz0
Chtěl bych jenom říct, že při nahrávání obrazovky lze vidět na videu více problíkávání a barevných pixelů/fragmentů, které jsou pro mě neviditelné při normálním prohlížení plochy. Občas fragmenty úplně zmizí a nelze je při jakékoliv činnosti vidět. Objeví se zase po chvíli, nebo jsem si všiml, že se objeví při změně pozadí (mám automatické měnění pozadí každou minutu).
Díky všem za pomoc!
Blikající pixely/fragmenty na ploše
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Blikající pixely/fragmenty na ploše
Ahoj.
Zkoušel jsi jiný monitor, popř. jiný kabel?
Exportni záznamy Prohlížeče událostí:
Zkoušel jsi jiný monitor, popř. jiný kabel?
Exportni záznamy Prohlížeče událostí:
- a) Spusťte "Prohlížeč událostí" ("eventvwr" do pole Spustit) -> rozkliknout "Protokoly systému Windows".
b) Označte pravým "Systém" -> "Uložit všechny události jako... system.evtx".
c) "system.evtx" nahrejte na http://leteckaposta.cz
Potřebujete poradit? Napište mi SZ.
"Non scholae, sed vitae discimus." - Seneca
Díky za odpověď.
Monitor jsem jiný nezkoušel, ale zkoušel jsem jiný HDMI kabel a nepomohlo to.
Zde je ten soubor, co jsi chtěl:
http://leteckaposta.cz/223677527
Monitor jsem jiný nezkoušel, ale zkoušel jsem jiný HDMI kabel a nepomohlo to.
Zde je ten soubor, co jsi chtěl:
http://leteckaposta.cz/223677527
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Tak není to 100% prokazatelné, ale grafika bude mít problém nebo její ovladač. Je tam záznam kolize z konce března. Nemáš ji taktnutou?
Podívej se do složky Windows/Minidump po .dmp souborech, případně je sem nahraj.
Ten GPU Tweak dočasně odistaluj.
Zároveň prosím uveď přesný typ GK a výrobce.
Podívej se do složky Windows/Minidump po .dmp souborech, případně je sem nahraj.
Ten GPU Tweak dočasně odistaluj.
Zároveň prosím uveď přesný typ GK a výrobce.
No, grafiku jsem taktnul pomocí toho GPU tweaku: Memory clock z defaultních 6000 na 6400 a GPU clock z 1000 na 1100.
V Minidump jsem bohužel nic nenašel.
Ta GK je R9280X-DC2-3GD5 od Asusu.
Jinak včera jsem zkusil nainstalovat úplně nový AMD Catalyst™ 15.3 Beta Driver, jestli to náhodou nepomůže. Nepomohlo
V Minidump jsem bohužel nic nenašel.
Ta GK je R9280X-DC2-3GD5 od Asusu.
Jinak včera jsem zkusil nainstalovat úplně nový AMD Catalyst™ 15.3 Beta Driver, jestli to náhodou nepomůže. Nepomohlo

No, grafiku jsem taktnul pomocí toho GPU tweaku: Memory clock z defaultních 6000 na 6400 a GPU clock z 1000 na 1100.
To bude dost možná zdroj problému.
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
To bude.
Hodit do defaultu a doufat že to zmizí.
Hodit do defaultu a doufat že to zmizí.
Já to hodil do defaultu už včera, večer to přestalo dělat asi na 2-3 hodiny, pak se to vrátilo a hned potom jsem to vypnul. Dneska po zapnutí to tu bylo zase, ale půl hodiny po startu to zmizelo a zatím se nic neděje... občas jich pár na liště problikne. Snad to ale časem zmizí. Je možný, že když tu Grafiku nechám v defaultu, problém vymizí?
Díky za diagnózu a pomoc.
Jinak mohu se zeptat, jestli jsem ten overclock podělal? Jaké je bezpečné rozmezí?
Díky za diagnózu a pomoc.
Jinak mohu se zeptat, jestli jsem ten overclock podělal? Jaké je bezpečné rozmezí?
- adavyp
- člen BSOD týmu
-
Master Level 7
- Pohlaví:
- Stav:
Mrkni na stránky ASUSu, je tam update vBIOSu pro tu tvou GK, který odstraňuje nějaký flickering. Ale je to verze 1.0, takže nevím, jestli ji tam už nemáš z výroby.
Tak jsem ten update vBIOSu nainstaloval a nejspíš jsem tu stejnou verzi měl už od výroby. Bohužel to nepomohlo.
Nejsou prosím ještě nějaké rady?
Nejsou prosím ještě nějaké rady?
Reklamovat.
A doufej ze si nevsimnou toho ze byla taktovana a nezamitnou reklamaci kvuli poruseni zarucnich podminek.
Jake je bezpecne rozmezi overclocku ti nikdo nerekne - muze se to lisit kus od kusu. Ze to na prvni pohled funguje neznamena, ze to vyrazne nesnizuje zivotnost - a jak vidis v tomhle pripade ji to snizilo na 4 mesice.
A doufej ze si nevsimnou toho ze byla taktovana a nezamitnou reklamaci kvuli poruseni zarucnich podminek.
Jake je bezpecne rozmezi overclocku ti nikdo nerekne - muze se to lisit kus od kusu. Ze to na prvni pohled funguje neznamena, ze to vyrazne nesnizuje zivotnost - a jak vidis v tomhle pripade ji to snizilo na 4 mesice.
Dobře, zkusím týden počkat, jestli se to nespraví a pak to pošlu na reklamaci.
Jinak jsem zjistil, že se ty artefakty objevují silně i u videí, které si pustím např. přes BSplayer, když ale zapnu něco graficky náročného, např. ten nový GTA 5 trailer v 1080p a 60fps, nebo spustím GPU stress test, tak artefakty ze všeho úplně zmizí - ani na taskbaru ani v BSplayer videu se už neobjeví. Když ale stress test vypnu, artefakty se znovu objeví. Čím tohle je způsobené? Proč graficky náročné aplikace artefakty na chvíli "spraví"?
https://www.youtube.com/watch?v=FLDni2LR_AU
(Zde je video fragmetů na BSplayer videu a zmizení všech artefaktů po zapnutí GPU stress testu)
Jinak jsem zjistil, že se ty artefakty objevují silně i u videí, které si pustím např. přes BSplayer, když ale zapnu něco graficky náročného, např. ten nový GTA 5 trailer v 1080p a 60fps, nebo spustím GPU stress test, tak artefakty ze všeho úplně zmizí - ani na taskbaru ani v BSplayer videu se už neobjeví. Když ale stress test vypnu, artefakty se znovu objeví. Čím tohle je způsobené? Proč graficky náročné aplikace artefakty na chvíli "spraví"?
https://www.youtube.com/watch?v=FLDni2LR_AU
(Zde je video fragmetů na BSplayer videu a zmizení všech artefaktů po zapnutí GPU stress testu)
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Problém s načítáním stránek - bílá blikající obrazovka po přihlášení
od linkinlot9 » 31 pro 2024 15:36 » v Programování a tvorba webu - 1
- 1701
-
od kecalek