Mám postarší (5 roční sa mi zdá )notebook ASUS (presní model dopíšem potom) a mám problém s tím, že sa niekedy zapne a niekedy nie. Ked sa nezapne a necham ho tak väčšinou na druhý den ide. Ked stlačim tlačidlo na zapnutie rozsvieti sa tlačidlo, kontrolka stavu a ventilátor, ale okrem toho nič. Po 5sec. podržaní tlačidla sa ani nechce vypnút, takže treba vybrat baterku ale aj ked ju tam vratim stale NEJDE. Potreboval by som poradit čo s tím je alebo čo by som s tím mohol robit. Za odpovede vopred dakujem.
Název upraven. Pic
Problém se spuštění notebooku Vyřešeno
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Problém s notebookom
Ahoj, nejsem až takový znalec ale asi bych vyzkoušel PC rozdělat a prověřil zda není povysunutá nějaká ramka či jiný komponent. Pokud ne restartoval bych CMOS ( bios ) ale nevím jak to funguje u Noťasů, zda to vůbec jde. Asi jsem moc neporadil ale třeba to pomůže..
Podle popisu to vypada na nejobvyklejsich problem vsech notebooku - usmazena graficka karta nebo chipset.
Predpokladam, ze se to same deje i bez baterie.
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
ano aj bez baterie ale to by sa asi vobec nezapol nie??
petr22 píše:Podle popisu to vypada na nejobvyklejsich problem vsech notebooku - usmazena graficka karta nebo chipset.
OT: Existují vůbec notebooky, které tímto netrpí? Měl jsem noťasů asi 6 a jedinný, který mi tu drží už x let je r60kovej thinkpad. Zbytek odpadl stejně jako v příspěvku nademnou.
i7-2700K, GB Z77M-D3H, MSI R9 380 Gaming 4G, 1x4GB 1x8GB 1600 Kingstone, 256GB SSD (Intel), 1TB 2,5" WD Black, NZXT S340 + Be Quiet! Pure Power L8-530W + 6xF12 LS
Ono to ma nekolik fazi - nejdriv se rozpada obraz nebo se notebook vypina, pak se zapina na nekolikaty pokus a za hcili se vypina nebo rozpada obraz a posledni faze je kdyz se zapnou jen disky a ventilator a tim to skonci, pricemz nastat muze kterakoliv faze - treba az ta posledni z niceho nic.
Timhle problemem trpi jakakoliv elektronika pajena bezolovnatym cinem a cim vetsi jsou rozdily teplot pri zapnuti a vypnuti, tim drive se obvykle projevi.
Proto se neustale rozbiji napriklad Acery - maji spatne udelane chlazeni.
Timhle problemem trpi jakakoliv elektronika pajena bezolovnatym cinem a cim vetsi jsou rozdily teplot pri zapnuti a vypnuti, tim drive se obvykle projevi.
Proto se neustale rozbiji napriklad Acery - maji spatne udelane chlazeni.
F: Pokud kupujes notebooky stavene na AMD, neni se cemu divit.
Dost velka vetsina ntbooku, ktere mi prisly pod ruky a vykazuji stejny problem byly postaveny na AMD. U Intelu jsem mel zatim jenom klasiky Acery. Slavna rada Extensa 5220,5620, Travelmate 7720.
Notebook na AMD bych nikdy nekoupil

Notebook na AMD bych nikdy nekoupil

i5 3350-P GTX 660 2GB 8GB DDR3 MSI B75A-G43
Toshiba satellite pro c50 i3,8GB RAM,120GB SSD
Xioami Redmi 1S
Toshiba satellite pro c50 i3,8GB RAM,120GB SSD
Xioami Redmi 1S
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Mne sa to proste len tak z nicoho nic nechcelo zapínat, ale ked sa zapne uplne v pohode ide a daju sa na nom hrat aj hry jak predtim a niesu ziadne problemy ani z obrazom ani z teplotamy.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9
- 3558
-
od rakato11
Zobrazit poslední příspěvek
20 říj 2024 18:45