Mohli by to být zastaralý ovladače. Někdy zas pomůže aktualizace firmware na těch APčkách.
Ale jestli nic z toho nepomůže a nepomůže ani odškrtnutí "Povolit počítači vypnout zařízení z důvodu úspory energie",
pak už lze jen hádat a zkoušet měnit některá pokročilá nastavení toho WiFi modulu.
Dobrý AP? - pokrytí většího dvoupatrového domu.*
Re: Dobrý AP
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
Ještě co se týče kanálu wifi, je vhodné mít auto, nebo vyzkoušet nějaké pevné kanaly? Rozsah je také lepší mít auto nebo 20MHz případně 40MHz?
V tom domě chytím i wifi sousedů, tak jestli se to nemůže rušit nějak. Netušíte, není nějaký jednoduchý program na zjištění rušení dané wifi sítě?
Tak již jsem zjistil model wifi karty. Bohužel notebook je Acer V15 a ne HP jak jsem psal původně. Ta karta je Wireless LAN Broadcom. Díky
V tom domě chytím i wifi sousedů, tak jestli se to nemůže rušit nějak. Netušíte, není nějaký jednoduchý program na zjištění rušení dané wifi sítě?
Tak již jsem zjistil model wifi karty. Bohužel notebook je Acer V15 a ne HP jak jsem psal původně. Ta karta je Wireless LAN Broadcom. Díky
Na zjištění obsazeného spektra používám aplikaci na andriod telefony - WiFi Analyzer (od farproc), která nemá konkurenci. Stačí skenovat sítě kolem AP a podívat se, jaký kanál je nejvolnější.
Tím nechci říct, že by možnost auto. výběru kanálu nefungovala, ale spíš dávám přednost pevnému nastavení. A použití 40 MHz kanálu v 2,4 GHz se zásadně vyhýbám - zabírá to přes půlku pásma!
A chtré telefony 40 MHz ani neumí (proto je tam ta možnost auto taky), takže dávám 20 MHz only.
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Dub 2015 13:09) ---
Ano, po přiřazení IP adresy k té MAC adrese už bude mít použití port forwardingu smysl, takže bude pracovat.
Tím nechci říct, že by možnost auto. výběru kanálu nefungovala, ale spíš dávám přednost pevnému nastavení. A použití 40 MHz kanálu v 2,4 GHz se zásadně vyhýbám - zabírá to přes půlku pásma!
A chtré telefony 40 MHz ani neumí (proto je tam ta možnost auto taky), takže dávám 20 MHz only.
--- Doplnění předchozího příspěvku (10 Dub 2015 13:09) ---
Ano, po přiřazení IP adresy k té MAC adrese už bude mít použití port forwardingu smysl, takže bude pracovat.
PC: AMD Vishera FX-6300|GA-970A-DS3|8 GB RAM|ASUS STRIX GTX 950 2G|Transcend SSD370S 256 GB & ST Bar. 7200.14 1TB|Seasonic SS-500ET-T3|W10 Pro 64b÷
-
- Pohlaví:
Stačí projít si tohle fórum - jak je napsáno v pravidlech: viewtopic.php?t=148894&p=1176651#p1176651
Vzal jsem si ten notebook do práce, kde máme dvě sítě wifi. Na free wifi to jede, ale na tý druhý ne. Přitom síť to vidí i v ní, ale stránky se nenačtou.
Netušíte, proč se nechtějí načítat www stránky? Díky
Netušíte, proč se nechtějí načítat www stránky? Díky
1. Zkontrolovat přidělené IP adresy příkazem ipconfig - hlavně, jestli sedí. Porovnat s jiným zařízením na stejné síti.
2. Zkontrolovat příkazem nslookup www.seznam.cz, jestli funguje DNS. V odpovědi bude IP 77.75.76.3.
3. Určitě je možné k té WiFi připojit jakékoli cizí zařízení bez omezení?
Problém by ještě mohl mít antivir/jiný ochranný SW, ale to by spíš blokoval tu free WiFi. Problémy může dělat Hamachi/jiné VPN.
A moje předchozí rady z tohodle příspěvku jsi už zkoušel?
2. Zkontrolovat příkazem nslookup www.seznam.cz, jestli funguje DNS. V odpovědi bude IP 77.75.76.3.
3. Určitě je možné k té WiFi připojit jakékoli cizí zařízení bez omezení?
Problém by ještě mohl mít antivir/jiný ochranný SW, ale to by spíš blokoval tu free WiFi. Problémy může dělat Hamachi/jiné VPN.
A moje předchozí rady z tohodle příspěvku jsi už zkoušel?
Ano, dřívější rady jsem zkoušel. 20Mhz nastaveno a vybráno volné pásmo dle wifi analyzeru. (díky za tip) IP sedí a DNS seznamu je také ok.
Opravdu, telefon a tablet šlapou. Jak jsem to zkoušel v práci, tak stránky se nenačítaly,ale síť například byla vidět. Po chvíli zas už to chodilo. Je to jak na heslo, takže jestli spíš nebude vadný wifi modul.
Opravdu, telefon a tablet šlapou. Jak jsem to zkoušel v práci, tak stránky se nenačítaly,ale síť například byla vidět. Po chvíli zas už to chodilo. Je to jak na heslo, takže jestli spíš nebude vadný wifi modul.
Tak jsem zkoušel ještě ten HP 250G3 a ten taky po chvíli vypadne. Někdy to třeba jde hodinu, někdy půl. Vůbec netuším proč.
Bohužel, už nic nenapadá ani mě. Třeba pomůže google, ale nevím.
Tak jsem ještě našel, že to dělá dost často aktualizace pro win 8.1, že se má stáhnout ne od Microsoft. Ale to zas nevím kde stáhnou pro Broadcom 802.11n ( Acer V15 ) Netušíte kde prosím? Jinak ten druhý nb má též 8.1 a na Windows 7 opravdu tento problém není.
Aha, něco mě napadá. Správce zařízení -> Právé tl. myši na ten Broadcomm adaptér -> Vlastnosti -> Ovladač -> Aktualizovat ovladač
-> Vyhledat ovladač v PC -> Vybrat ze seznamu -> Odškrtnout 'Zobrazit kompatibilní hardware' a pak zkusit dle obrázku tohle:
(nemám Win 8.1, ale bude to snad stejně)
-> Vyhledat ovladač v PC -> Vybrat ze seznamu -> Odškrtnout 'Zobrazit kompatibilní hardware' a pak zkusit dle obrázku tohle:
(nemám Win 8.1, ale bude to snad stejně)
Děkuji, za návod. Našel jsem tam i verzi starší, takže ji pak zkusím. Nyní jsem tam dal ovladač z recovery disku, který je taky jiný než z aktualizace win.
Jdu to zkusit. Zatím děkuji za pomoc a rady.
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Dub 2015 13:09) ---
Tak jsem zkusil spousty verzí ovladačů a stejně nic. Vždy po nějakém časovém úseku stránky se nenačtou, ačkoliv pc normálně ostatní pc v síti vidí.
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Dub 2015 19:17) ---
Ještě mě tak napadlo, že mám na AP vypnuté DHCP, ale to snad nevadí ne, když je na routeru?
Jdu to zkusit. Zatím děkuji za pomoc a rady.
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Dub 2015 13:09) ---
Tak jsem zkusil spousty verzí ovladačů a stejně nic. Vždy po nějakém časovém úseku stránky se nenačtou, ačkoliv pc normálně ostatní pc v síti vidí.
--- Doplnění předchozího příspěvku (14 Dub 2015 19:17) ---
Ještě mě tak napadlo, že mám na AP vypnuté DHCP, ale to snad nevadí ne, když je na routeru?