Správcovský štíty na ikonách plochy W7 Vyřešeno

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

celeron
Level 1
Level 1
Pohlaví: Muž
Stav:

Správcovský štíty na ikonách plochy W7  Vyřešeno

Příspěvekod celeron » 17 dub 2015 11:31

Asi 2 roky s W7 bez problémů. Před cca 3 týdny mi asi na třetině ikon plochy naskákaly žlutomodrý štíty správce. Některý s nima označený programy běží dál, některý se musí spouštět jako správce, některý se koušou, některý se vůbec nerozeběhnou. Postupný testy antiviry Norton a Kaspersky nepomohly. Avast a AVG se v půli instalace zakousl. Zkusil jsem v jiným PC zrušit a obnovit na HDD partition systémovýho disku a přejet úplným formátem. Po nové instalaci W7 stejný problém, znovu štíty na ikonách, PC bylo od netu odpojené. Tak jsem znovu HDD na jiným PC naformátoval Low Level Formátem. Následná instalace W7 a postupně všeho co potřebuji byla bez problémů. Z toho jsem se domníval, že jsem chytil nějakýho rootkita a že už je vyhráno a bude pokoj.
Jenže, před dvěma dny se mi při migraci HDD s W7 pomocí EasyUS něco přihodilo při zmenšování partition a já jsem přišel o W7 na HDD. Oprava nešla, tak jsem znovu nainstaloval W7. A zase ty správcovský štíty. Tak jsem zase udělal osvědčený postup na jiným PC znovu Low Level Formát a instalaci W7. Kromě naformátovanýho HDD v PC žádný jiný disky nebyly a kabel k netu byl odpojen. Po instalaci W7 jsem nainstaloval drivery Nvidia a Gigabyte Realtec Audio a Realtec LAN. Vše z originálních CD bez připojení k netu. Pak jsem z CD Gigabyte, co byla k boardu nainstaloval Easy Tune a zase štít správce. :cry:
Co to proboha je? Vir, ale kde schovanej? Net nebyl připojenej, vše z originál CD, Low level Format přeci vše na HDD fyzicky vymaže. Instalace z originál CD 2 roky chodily. Nevěřím, že už se produkují i SW kurvítka, který po čase provedou to samý jako HW kurvítka.
Nechápu... Na netu jsem k tomu něco našel, ale jednoznačný závěr co to je a jak se toho zbavit tam není. :-(
Díky předem za případnou pomoc.
Jirka

Reklama
zdenislav
Level 2
Level 2
Pohlaví: Nespecifikováno
Stav:

Re: Správcovský štíty na ikonách plochy W7

Příspěvekod zdenislav » 17 dub 2015 12:40

to bude vir windows :)
ATI Radeon HD5450 Pentium(R) dual core E6300 2.80GHz
4GB Ram
AMD Athlon X4 860K Asus A88XMicro Kingston 8GB (2x4GB) DDR3 2133MHz vodník na CPU Asus STRIX R9 285 2GB

Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod Orcus » 17 dub 2015 12:49

zdenislav má zřejmě křištálovou kouli, ale nějak mu blbne.

Tazatel:
1) Toto souvisí s elevovanými právy na spouštění aplikací ve Windows a jedná se korektní chování.
The Blue and Gold shield represents that additional privileges are need for the program to launch and function correctly. Even though you may be in the local Administrators group, the group does not have the exact privileges as the local Administrator account. Only the local Administrator account has ALL administrator privileges. The shield is an indication to the user that additional privileges are required and you will be prompted to elevate the privileges of the user launching the program, thus you get the UAC prompt.

Řešením je úprava nastavení v UAC a restart PC.

2) Pokud by to nepomohlo zavítej s logem z HJT do odpovídající sekce, viz. můj podpis.
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí. :fire:

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.

Pár rad k bezpečnosti PC.

Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix

Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

zdenislav
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod zdenislav » 17 dub 2015 22:36

podle toho co píšeš mi moje křišťálová koule nelhala :)
4GB Ram
AMD Athlon X4 860K Asus A88XMicro Kingston 8GB (2x4GB) DDR3 2133MHz vodník na CPU Asus STRIX R9 285 2GB

celeron
Level 1
Level 1
Stav:

Příspěvekod celeron » 18 dub 2015 18:21

Tak vyřešeno. Po stažení UAC zcela dolů sice žádná změna ale při cvičný migraci na SSD kupodivu všechny správcovský štíty zmizely. Sice se zase totálně rozhrabalo zabezpečení u několika složek (třeba byly nedobytný Document and seting) ale s tím jsem si nějak poradil. Takže dál jedu W7 z SSD.
Díky
Jirka

Orcus
člen Security týmu
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5
Stav:

Příspěvekod Orcus » 18 dub 2015 21:29

Není zač. Pokud nejsou problémy, označ téma jako vyřešené.

Zdenda: Kdepak je ten vir? :-P
Láska hřeje, ale uhlí je uhlí. :fire:

Log z HJT vkládejte do HJT sekce. Je-li moc dlouhý, rozděl jej do více zpráv.

Pár rad k bezpečnosti PC.

Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto, jaro3 a Diallix

Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše fórum.

zdenislav
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod zdenislav » 18 dub 2015 22:14

no to je přece ten windows :) celeron si s ním poradil ;)
4GB Ram

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”