Úplné vypnutí AVG Vyřešeno

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Rutherther
Level 2
Level 2
Pohlaví: Muž
Stav:

Úplné vypnutí AVG

Příspěvekod Rutherther » 19 dub 2015 15:47

Ahoj, chci se zeptat, jak vypnout AVG, dokud ho nebudu chtít znovu zaonout? Opravdu úplně, aby se nespouštělo a nic nechránilo?..

Strašně mi zasekává počítač, proto ho chci vypnout, zároveň ho nechci odinstalovat. Pokud někdo víte, jak zamezit tomu, že tolik zasekává počítač, tak by to nebylo taky od věci.

Díky předem.

Reklama
Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Re: Úplné vypnutí AVG

Příspěvekod Pic » 19 dub 2015 15:50

Mohu se zeptat podle čeho usuzuješ, že příčinou je AVG.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!

michal95147
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod michal95147 » 19 dub 2015 15:51

Dole na hlavním panelu klikni na tu šipečku vpravo a potom klikni pravím na ikonu AVG. Tam vyber DOČASNĚ VYPNOU OCHRANU a potom vyber i firewall, pokud ho máš.

Rutherther
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Rutherther » 19 dub 2015 16:09

Pic: ve správci úloh v procesech je skoro pořád avgidsagent na 50-90%, někdy sice klesne na 0, ale jindy ne.. A antiviry si kontrolují soubory, takže potřebují něco z toho procesoru.. A já mám špatný procesor - Intel Celeron 2.8GHz.
michal95147: víš, co to znamená úplně vypnout? Tohle nevypne snad ani polovinu funkcí, které AVG dělá..

mople71
Level 3.5
Level 3.5
Stav:

Příspěvekod mople71 » 19 dub 2015 17:24

AVG je žravé, vyměň za Essentials + MBAE nebo Avast.

michal95147
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod michal95147 » 19 dub 2015 17:32

Rutherther píše: aby se nespouštělo a nic nechránilo?..

Myslím, že na tohle to stačí bohatě, ale jestli chceš AVG vypnou úplně, tak stiskni win + R, napiš taskmgr.exe a ukonči všechny procesy, které souvisí s AVG.

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 19 dub 2015 17:36

Tak za prvé, vypnutím antivirového programu si koleduješ o problém, pokud budeš zároveň připojen k síti. Domnívám se, že problém nebude jen v AVG. Při jaké činnosti dochází k zasekávání?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!

x-rated
Level 5
Level 5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod x-rated » 19 dub 2015 17:42

vypnutí avg je první krok k úspěchu, ale nejlepší je ho odinstalovat, horší pseudoantivir snad ani neexistuje :D pokud je nějakej počítač zavirovanej, je na něm s největší pravděpodobností právě avg...
i když celkem nedávno, no už je to pár měsíců, se objevilo něco, co žádnej antivir neodhalil, a jenom avg si s tim poradil :D ale to byla nejspíš jenom nějaká chyba v matrixu :smile:
9900K / G.Skill 32GB@4 GHz / MXI Formula / RTX 2080 Ti / Sabrent 4 TB NVMe / X-Fi THD / HD660S / G403 / G815 / UP2715K 5K IPS / HX1000i / Define R6 / EKWB full

Rutherther
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Rutherther » 19 dub 2015 18:12

Nejdříve michael: další rada k nezaplacení, avg v správci úloh nelze vypnout. :D ..
Pic: proto ho nechci odinstalovat, jen vypnout, děje se to skoro pořád, teď mi to ale vadí, když programuji v eclipse.
mople71: díky, ale ještě si to rozmyslím, záleží na tom, jak mi to pomohou řešit ostatní.
x-rated: také promyslím, hlavně počkám na příspěvek od moderátora Pic, ne, že bych ti nevěřil, ale stejně si radši počkám. :D

Pic
Moderátor
Guru Level 13
Guru Level 13
Stav:

Příspěvekod Pic » 19 dub 2015 18:27

Nějak se mi to nezdá. Zasekáváním myslíš zatuhnutí na chvilku PC a pak pokračuje? Neuvádíš na jakém PC pracuješ a tak se mi to nějak nezdá, že by byl příčinou jen AVG. Nevytěžuje PC ještě jiný spuštěný program? Jsi si jistý, že máš PC čistý a bez nezvaných hostů?

Rutherther
Level 2
Level 2
Stav:

Příspěvekod Rutherther » 19 dub 2015 18:51

Nemyslím ůplně zatuhnutí, to jen výjmečně spíše je to hodně pomalé, třeba 7 FPS
Promiň, že jsem neuvedl sestavu..
Moje sestava tedy je:
Intel celeron 2.8GHz
Nvidia GeForce GT 610
RAM 3GB
Zdroj snad nepotřebuješ, kdyby jo, tak napiš
Základní deska z CPU-Z:
Motherboard:
Manufacturer: IBM
Model: IBM
Chipset Intel: i915P/i915G Rev. B1
Southbridge: Intel 82801FB (ICH6) Rev. 04
LPCIO: ITE IT8712
BIOS:
Brand: IBM
Version: 2FKT22AUS
Date: 12/06/2005
Graphic interface:
Version: PCI-Express
Link width: x1 Max.Supported
Spuštěný program ho nevytěžuje, když se podívám do toho správce, tak zatěžuje jen avgidsagent.exe a nebo Nečinné procesy systému, abych to upřesnil: když avgidsagent zatěžuje třeba 80, nečinné procesy třeba 5 a obráceně.

Nezvané hosty? To nevím, ale to AVG je stále zapnuté, takže by tu být neměli.. Veřejnou ip taky nemám, že by se nékdo dokázal hacknout přes ni, nic mě nenapadá..

Ještě dodám:
Ty záseky jsou sice někdy, že mám 7 FPS, ale jindy na něco kliknu a čekám nějakou dobu

X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Stav:
Kontakt:

Příspěvekod X » 19 dub 2015 19:30

Dej si AVG 2013 free, to je v pohodě. AVG 2014 jsem musel také odinstalovat, kvůli žravosti výkonu ... 2015 či 2016 - jestli existuje - jsem netestoval.

Zpět na “Viry, antiviry, firewally…”