Nechtěl sem, ale nedalo mi to. Potřebuju znát odpověď. Při hraní witchera a witchera 2 sem došel k závěru že snad moje karta ani nemůže jet naplno.
Witcher 1 - Sice se mi hra pocukávala a musel sem v nastavení nvidie vypnout v-sync jinak hra byla nehratelná a poté už se to změnilo do hratelné verze, ale co mě především dostávalo tak vcelku divné FPS na tak starou hru. Ve hře sem měl podle lokací cca. 50-300 FPS což by se dalo brát i celkem jako v pořádku jenže není i 50FPS nějak málo na takovouhle hru s gtx 970? Nejnižší hodnotu bych zde očekával tak 100. Ale ok stále sem si říkal že je to v mezích kdy to nějak nevadí a nejde to poznat a i přesto kdybych měl hru locklou na 60fps tak bych těch stálých 60fps neměl. Problém nastal v 5 kapitole kde sem měl v bažinách haprujicí fps od 30-80 a pohled na hru byl celkem nepřijemný zážitek. V jiné lokaci mi snad ani takhle ty FPS nedropovali jako právě zde. (Krom toho hra jednou za čas(jednou za hodinu) spadla, v jedné jeskyni dokonce každou chvilinku. To sem ale četl že je problém hry)
Witcher 2 - Teprve sem začal hrát, ale nemůžu si pomoc FPS mám okolo 40 a též mi přijde že to je celkem málo. Abych pak náhodou v některých lokacích neskončil na 20

Nastavení hry:
► Zobrazit spoiler
U jiných her jako třeba tomb raider (ten nejnovější) se mi hlavně při cutscénách nechutné snižovali fps klidně i na 20. Naopak sou hry kde problém nemám například skyrim se bez problému i s realvision enb (a modama okolo toho) drží na 60FPS tak jak je možné že mnohem starší hra witcher 1 se propadla i na 30.
V nastavení nvidia panelu mám vše dáno na základní hodnoty (teda snad vše) a ve hrách dávám vždy vše na max ať už se jedná o antianalising či jiné podobné blbosti (jen v tom tomb raiderovi sem ubral a dal si vyhlazování na 2x SSAA).
http://www.czc.cz/dl637mtri0iqj88im4mjt05uve/seznam - Celá sestava.
Otázka zní zda je opravdu moje sestava tak slabá že ani starší hry nedá na čistých 60 FPS (Viz zaklínač)