Problém s instalací Win XP na starší PC
Re: Problém s instalací Win XP na starší PC
Instalační bootovací flashka? Stačí překopírovat instalačku na harddisk a spustit (musíš vědět který soubor a kde), takhle jsem instaloval i Win 98 a Win 98 SE.
Na ten HDD to ale nemám jak dostat, protože doma nemám jiný PC, ke kterému by bylo možné ten ATA HDD připojit. Ale díky za radu.
Zkusím PC zapnout s vydělanou baterkou. Zkusím vytvořit instalační CD a vyfotím ten černý váleček.
Ještě jste ale neodpověděli, zda mám baterku před zapnutím PC vrátit.
Zkusím PC zapnout s vydělanou baterkou. Zkusím vytvořit instalační CD a vyfotím ten černý váleček.
Ještě jste ale neodpověděli, zda mám baterku před zapnutím PC vrátit.
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Baterku přes zapnutím vrátit.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Moc děkuji. Mohu tu instalaci dát na DVD, nebo pro Win XP musí být nutně CD, pak potřebuji vědět, zda to musí být CD-RW nebo CD-ROM a nebo CD-R? Nebo to je jedno?
Baterka přes noc nezabrala.
Fotku přikládám.
--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Dub 2015 06:31) ---
Tak jsem ten jumper našel, na googlu obrázcích jsem zjistil, co mám hledat. Vytáhl jsem ho, zapojil PC do el. sítě a zapnul (piny tam byly jen 2, ze kterých jsem ho vytáhl a nic jsem nepropojoval. Heslo od BIOSU to už nechce, před vstoupením do BIOSU se napsalo: Password disabled a až se BIOS otevřel, tak to žádné heslo nechce.
Teď mi napište co tam mám změnit a na co dát tu instalačku, to tu ještě opravdu nepadlo.
Baterka přes noc nezabrala.
Fotku přikládám.
--- Doplnění předchozího příspěvku (22 Dub 2015 06:31) ---
Tak jsem ten jumper našel, na googlu obrázcích jsem zjistil, co mám hledat. Vytáhl jsem ho, zapojil PC do el. sítě a zapnul (piny tam byly jen 2, ze kterých jsem ho vytáhl a nic jsem nepropojoval. Heslo od BIOSU to už nechce, před vstoupením do BIOSU se napsalo: Password disabled a až se BIOS otevřel, tak to žádné heslo nechce.
Teď mi napište co tam mám změnit a na co dát tu instalačku, to tu ještě opravdu nepadlo.
Je jedno jestli je to CD, DVD, BLU-Ray, záleží co umí načíst tvá mechanika. Na CD by se mělo vejít 650 až 700 MB, dle typu. Problém je, pokud z něj budeš chtít nastartovat instalaci samovolně, abys udělal bootovací médium. V BIOSU musíš dát mechaniku na první místo.
CD-ROM je lisované, to doma neuděláš a ani nepotřebuješ. CD-R je jednou vypalitelné (když opominu připalování), CD-RW přepisovatelné. Je to jedno, ale nejjednodušší a nejlacinější je použít CD-R či DVD*R.
CD-ROM je lisované, to doma neuděláš a ani nepotřebuješ. CD-R je jednou vypalitelné (když opominu připalování), CD-RW přepisovatelné. Je to jedno, ale nejjednodušší a nejlacinější je použít CD-R či DVD*R.
Moc děkuji za radu, zítra tedy zkusím použít CD-R. Máš zkušenost s nějakým vypalovacím programem .iso souborů (Rufus, UNebootin, ..)? Pro moji inspiraci..?
Musím podle tvého názoru v BIOSu něco ,,zásadního" měnit?
Musím podle tvého názoru v BIOSu něco ,,zásadního" měnit?
Používám už dlouho ImgBurn a nikdy jsem s ním neměl problém.
Nevím co máš v BIOSU ...
Data nesmí být vypáleny jako *.ISO, ale jako bootovatelné médium s obsahem souborů a složek!
Doporučuji Nero Burning ROM 6.6.0.16+CZ
Data nesmí být vypáleny jako *.ISO, ale jako bootovatelné médium s obsahem souborů a složek!
Doporučuji Nero Burning ROM 6.6.0.16+CZ
Snad bude stačit zkušební verze Nero Burning ROM. Mám vybrat CD-ROM (bootovací), nevadí, že CD je CD-R, ne CD-ROM? Mohu jako bootovací obraz CD vybrat .iso soubor? Nechci nic pokazit - CDčka nejsou zadarmo.
-
- Pohlaví:
Pokud je to .iso standardně jak má být, pak v neru zvol vypálit obraz disku, nebo uložený projekt.
-
- Elite Level 10.5
- Pohlaví:
- Stav:
hoplus1 píše:CDčka nejsou zadarmo.
To je fakt, ale 350 za zlatyho Kodaka (prectu ho dodnes!!) uz to neni...
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
Takže vypálit obraz CD, obraz disku tam nevidím, ani uložený projekt.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
-
Problém se starší hrou po výměně GPU za lepší
od helpmeboys » 16 dub 2025 17:06 » v Vše ostatní (sw) - 5
- 1520
-
od windroid2