Dnes mě napadlo, že bych konečně měl udělat něco s mým internetovým připojením. Jelikož poslední dobou je dost nestabilní. Připojeno to mám přes Wifi síťovou kartu. Stabilita už jak jsem říkal dost špatná, někdy mám plných 16MB/S někdy 9-10MB/S a teď když jsem se koukal tak dokonce 3MB/S což je už fakt extrém a měl bych to konečně vyřešit.
Poskytovatel internetu je O2 s tím, že je propojený i s telefonní linkou.
Jinak je to balíček 20/2 i přes kabel mám teda max 16MB/S když jsem zkoušel notebook. A upload mám stabilní prakticky neustále

Teď k problému. Moje hlavní příčina je, že používám na svůj stolní počítač přes wifi síťovou kartu. Jelikož to mám cca 15 metrů od modemu. Který je od O2 Huawei EchoLife HG622u
Na vrchním patře mám počítač ke kterému vede telefonní zdířka. Která je v každém pokoji. Táta říkal, že prý mu kdysi říkali, chlápci od O2 kdyby si chtěl předělat síť tak by to prý šlo. Bohůžel číslo už je ztracené.
Každá telefonní "krabička", která je v každém pokoji je umožněna připojení telefonní linky. A vede vše je vedena do dolního patra, kde je i modem a telefon.
Můj dotaz zní, jestli by šel nějak kabel od internetu propojit do horního patra k stolnímu PC. Nebo jak to vlastně udělat.
Ještě poznatek, že každá "krabička" je ještě prý nějak připravena na ADSL. Sám to moc nechápu, ale snad vy to pochopíte

Díky. Za případnou radu budu moc rád. Chtěl bych to konečně vyřešit.