Dobry den,
mam problem s nove zakoupenou grafickou kartou. V prvni rade PC sestava:
Zdroj: Corsair VS650
MB: GIGABYTE 970A-DS3P
CPU: AMD FX-8320
RAM: Kingston 8GB DDR3 1600 MHz
Graficka karta - stara: MSI R7870-2GD5T/OC vymena za MSI GTX 970 4GD5 OC [spojeni s monitorem pres HDMI]
Pred vymenou jsem chtel odinstalovat ovladace stare graficke karty - nejprve jsem je chtel odinstalovat pres Ati Catalyst, nicmene se vyskytl nejaky problem pri odinstalaci. Byl jsem v casovem presu, tak jsem odinstaloval ovladace graf karty pres Device Manager.
Dal jsem do PC novou kartu a zapnul, prvni, co me prekvapilo, bylo opravdu silne huceni PC - predpokladam vetrak u procesoru...nicmene se mi po nekolika peripetiich podarilo novou kartu zprovoznit - nainstaloval jsem ovladace NVidia a zkusil zapnout prvni, pomerne dost narocnou hru, dal jsem detaily na max a vse bezelo krasne...zhruba 5 minut - pak obrazovka zhnedla a PC nereagovalo na nic. Restartoval jsem tedy a od te doby se grafika nehlasi - monitor hlasi no signal.
Kdyz vlozim do PC zpet starou grafickou kartu, tak vse funguje.
Napadaji me jen dva scenare. Prvni - mam nedostatecny zdroj. Druhy - odpalena grafika.
Rad bych poprosil o radu, zda mohu jeste neco vyzkouset, nez se vydam na reklamacni oddeleni. Dekuji.
Graficka karta - Monitor hlasi no signal
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
- Pic
- Moderátor
-
Guru Level 13
- Pohlaví:
- Stav:
Re: Graficka karta - Monitor hlasi no signal
Problém může být GK a zdroj, jak uvádíš, ale také problém s ovladačem GK. Pokud po vložení GK PC naběhne podívej se do správce zařízení, zda tam není u GK nějaké varování (? nebo !). To nová GK je nová, nebo z druhé ruky? Jaký máš zdroj - značka a W?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Nic není dokonalé, ani člověk!
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Nova GK je uplne nova, zakoupena v CZC. S novou kartou vubec nenabehne jakykoliv obraz, pouze se toci vetrak u grafiky jak zbesily, PC nevyda zadne pipani, dle ktereho by se dalo orientovat. Takze se nemohu podivat do device manageru.
Zdroj je Corsair VS650 - voltaz 650W.
Kdyz dam do PC zpet starou grafiku, tak v device manageru jsou ovladace pro starou kartu, ale predpokladam, ze je nainstalovaly Windows samy pri spusteni.
Zdroj je Corsair VS650 - voltaz 650W.
Kdyz dam do PC zpet starou grafiku, tak v device manageru jsou ovladace pro starou kartu, ale predpokladam, ze je nainstalovaly Windows samy pri spusteni.
- Adys301
- člen HW spec týmu
-
Master Level 9
- Pohlaví:
- Stav:
Máš docela nekvalitní zdroj. Ale GTX 970 má podobnou spotřebu jako HD 7870, takže by neměl způsobovat problémy. Pravděpodobně jsi dostal vadný kus. Můžeš tu GTX 970 zkusit v jiném PC s dostatečným zdrojem?
-
- nováček
- Pohlaví:
- Stav:
Bohužel nemohu. Co mi vrtá hlavou je, že nejdříve ta nová karta fungovala. V každém případě děkuju za rady.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 2
- 4351
-
od Kminek
Zobrazit poslední příspěvek
03 bře 2025 07:11