Zdravím, měl bych docela dost dotazů ohledně PC,koupě nových komponentů,obecně vnitřku PC
Můj PC
I5 2500k
GTX570
4GB RAM
ZDROJ:Corsair GS600
Základní deska: ASUS P8H67
1TB
Case: Zalman Z11
PC mám asi 2 roky, kupoval jsem ho složený a od té doby jsem ho jen 2x vyčistil od prachu
Můj dotaz je takový, chtěl bych PC rozložit uplně a pořádně ho vyčistit,ale vůbec nevím,co je k tomu potřeba a ani nevím jak, jestli nemůžu něco poškodit, tak se ptám jestli někdo nemá nějaký návod či video.
2 dotaz; Chci se zeptat jestli na tu moji zakladovku můžu dát RAMky z víc jak 1333MHz
3 dotaz: Ted včera po 2 letech měl najednou můj procesor kolem 80C, z 30C, takže jsem vše vypl,odpojil a nevím co dál
4 dotaz: Mám tedka narozeniny,tak se ptám, co by bylo nejhlavnější vylepšit na mém PC, přece jenom už to vůbec není jako 1.den
Klidně se ptejte na co potřebujete, jestli to bude v mych silách odpovím!
budu strašně rád za každou odpověd! :) Děkuju
Rady pro moc neznalé, vnitřek PC, koupě komponentů
Re: Rady pro moc neznalé, vnitřek PC, koupě komponentů
Co se tyce cisteni PC, je uplne zbytecne ho rozebirat - staci ti pixla stlaceneho vzduchu a prach odestanes odevsad vcetne vnitrku zdroje a zebrovani chladice.
Ramky s podporou vice nez 1333 MHz tanm dat muzes, pobezi ale na 1333 Mhz protoze deska vic nepodporuje.
Nejpravdepodobnejsi pricina te teploty je vadny ventilator na chladici procesoru, pripadne chladic zcela ucpany prachem (na vycisteni staci pixla stlaceneho vzduchu, maji to i v Tescu).
Prvni vec na upgrade je jednoznacne graficka karta - zalezi ale na tom kolik je na to penez.
Ramky s podporou vice nez 1333 MHz tanm dat muzes, pobezi ale na 1333 Mhz protoze deska vic nepodporuje.
Nejpravdepodobnejsi pricina te teploty je vadny ventilator na chladici procesoru, pripadne chladic zcela ucpany prachem (na vycisteni staci pixla stlaceneho vzduchu, maji to i v Tescu).
Prvni vec na upgrade je jednoznacne graficka karta - zalezi ale na tom kolik je na to penez.
A prosímtě, nemůže to být teplovodivá pasta na procesor??
Teplovodiva pasta nemuze zpusobit narust teploty o 50 stupnu, ani kdyby se uplne vyparila.
Jedina moznost co pripada v uvahu je ze chladic nechladi - je spatne usazen, ucpan prachem nebo se netoci ventilator.
Jedina moznost co pripada v uvahu je ze chladic nechladi - je spatne usazen, ucpan prachem nebo se netoci ventilator.
-
- Mohlo by vás zajímat
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 3
- 3162
-
od PavelKilleR
Zobrazit poslední příspěvek
13 čer 2025 15:10
-
-
Kontrola komponentů herní sestavy
od PARKR » 18 led 2025 18:24 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 1911
-
od second32
18 led 2025 18:42
-
-
- 5
- 2568
-
od michal84
07 dub 2025 10:11
-
-
Pomoc při výběru některých komponentů - nový PC 50-70 tisíc Příloha(y)
od Overlord » 12 bře 2025 01:26 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 5
- 6323
-
od Overlord
14 bře 2025 11:54
-
-
-
Herní PC prosím o názory/tipy/rady
od Samlitt » 05 dub 2025 07:43 » v Rady s výběrem hw a sestavením PC - 1
- 1435